Persoonlijk »»»

 • Geboren in 1979 in het ziekenhuis van Almelo
 • Na een maand bij mijn ouders thuisgekomen in Rijssen
 • In 1997 mijn echtgenoot ontmoet op de ijsbaan in Deventer
 • Een blauwe maandag in Hengelo en Nijmegen gewoond
 • In 1999 naar Arnhem verhuist
 • In 2007 moeder geworden van een dochter
 • In 2011 moeder geworden van een zoon
 • In 2003 begonnen met het schrijven van mijn eerste roman
 • In 2006 begonnen met bloggen
 • In 2010 werd Voetstappen naar geluk uitgegeven
 • In 2012 werd FattyMummy uitgegeven
 • In 2012 heb ik De MEdaille heeft drie kanten uitgegeven
 • In 2019 heb ik Uit liefde voor Charlotte uitgegeven
 • In 2020 werd Pumps, pillen & Popcorn uitgegeven
 • In 2020 naar Huissen verhuisd
 • In 2021 werd Tijdrit uitgegeven

Dat is even de korte versie van mijn leven.


In 2003 begon ik met schrijven van mijn eerste roman. Als kind schreef ik al het een en ander, maar nooit serieus. Nou ja, op één keer na dan, toen deed ik mee aan een schrijfwedstrijd om met mijn verhaal in het fanblad van Bryan Adams te komen. Laten we het erop houden dat dat het moment was dat ik stopte met schrijven. Tot 2003.

Eerste boek

In september van dat jaar was ik op vakantie in Zwitserland en er zat al wekenlang een verhaal in mijn hoofd dat er echt uit moest. Ik kocht een schrijfblok en drie weken later had ik de basis voor Voetstappen naar geluk. In eerste instantie dacht ik dat het ging om een paar korte fragmenten, maar voor ik het wist had ik een heus boek geschreven. Het duurde echter nog zeven jaar voor het uitgegeven werd door Boekscout.

Tweede boek

Tegelijkertijd schreef ik ook blogs op mijn eigen website, die inmiddels niet langer een blog voor mijn kinderen was. Mensen volgden me en ik kon hiermee mensen inspireren. Het was een volgende ‘werkgever’ die me vroeg of ik het niet wilde bundelen en uitgeven. Zo kwam het boek FattyMummy tot stand.

Derde boek

In de tussentijd werd er ook nog een boek geschreven. Ik wilde mijn ervaringen over mijn ziekte ME/CVS op papier zetten en delen met de wereld. Ik heb vele uren doorgebracht in het verleden en het waren letterlijk bloed, zweet en tranen. Toen De MEdaille heeft drie kanten eenmaal klaar was en het retour gezonden werd door uitgeverijen besloot ik het zelf te publiceren. Tot ik besefte wat voor een impact het zou hebben op mijn leven als ik zo eerlijk zou zijn. Ik kon daar niet mee omgaan en heb al vrij snel het boek uit publicatie gehaald. Ooit wil ik er nog iets mee doen, denk erover het te herschrijven, maar wanneer is onbekend. In mijn wielerroman Tijdrit heeft de overleden vrouw van mijn hoofdpersonage deze ziekte gehad en ik denk erover dit ooit als extra verhaal te publiceren. Het herschrijven van een boek is echter niet zo makkelijk dus dat moet nog even wachten.

Vierde boek

Mijn vierde boek telt niet helemaal als vierde boek, want het is een herpublicatie van mijn eerste boek. Ik baalde ervan dat mijn boek niet langer te koop was (vanwege een verkeerde gok) en aangezien ik geloof in mijn verhaal heb ik het opnieuw uitgebracht onder de naam: Uit liefde voor Charlotte. Niet alleen de cover kreeg een nieuwe look, ook de binnenkant werd helemaal aangepast. Klik »»»HIER««« om meer te lezen over deze roman dat zich voornamelijk afspeelt in een kustplaats in Friesland.

Vijfde boek

Voor velen is dit mijn eerste boek – mijn debuut, maar ik denk daar zelf anders over. Toch is het wel het eerste boek dat een goede uitgever vond en dus reken ik het goed dat het mijn debuut is. Pumps, Pillen & Popcorn kwam uit in 2019 en ik kreeg vele lovende recensies. Klik »»»HIER««« om meer te lezen over deze feelgood roman waarin homoseksualiteit een grote rol speelt.

Zesde boek

Als laatste kwam mijn boek Tijdrit uit. Ik deed er jaren over om het te voltooien, omdat ik maar liefst 60.000 woorden heb geschrapt en herschreven, maar ik ben dan ook erg tevreden met het eindresultaat. Klik »»»HIER««« om meer te lezen over deze wielerroman waarin een vrouw de hoofdrol speelt.

Sabbatical

Voor nu houd ik een sabbatical. Ik weet op zich wel precies wat ik nog wil doen op schrijfgebied, maar op dit moment zie ik nog niet hoe ik het kan gaan realiseren. Ik wil eigenlijk eerst even kijken hoe mijn wielerroman het doet voor ik weer uren en uren doorbreng op mijn laptop. Dat neemt niet weg dat het creëren van personages en het schrijven van verhalen heel erg leuk is. Voor nu (september 2021) ligt de nadruk eerst even op het bloggen.

Wil je weten wat ik allemaal in het verleden heb gedaan op het gebied van (extern) bloggen? Klik dan »»»HIER««« om het te lezen.