Over mij

  • Geboren in 1979 in het ziekenhuis van Almelo
  • Na een maand bij mijn ouders thuisgekomen in Rijssen
  • In 1997 mijn echtgenoot ontmoet op de ijsbaan in Deventer
  • Een blauwe maandag in Hengelo en Nijmegen gewoond
  • In 1999 naar Arnhem verhuist
  • In 2007 moeder geworden van een dochter
  • In 2011 moeder geworden van een zoon
  • In 2003 begonnen met het schrijven van mijn eerste roman
  • In 2006 begonnen met bloggen
  • In 2010 mijn eerste boek uitgegeven

Dat is even de korte versie van mijn leven.


In 2003 begon ik met schrijven van mijn eerste roman. Als kind schreef ik al het een en ander, maar nooit serieus. Nou ja, op één keer na dan, toen deed ik mee aan een schrijfwedstrijd om met mijn verhaal in het fanblad van Bryan Adams te komen. Laten we het erop houden dat dat het moment was dat ik stopte met schrijven. Tot 2003.

Eerste boek

In september van dat jaar was ik op vakantie in Zwitserland en er zat al wekenlang een verhaal in mijn hoofd dat er echt uit moest. Ik kocht een schrijfblok en drie weken later had ik de basis voor Voetstappen naar geluk. In eerste instantie dacht ik dat het ging om een paar korte fragmenten, maar voor ik het wist had ik een heus boek geschreven. Het duurde echter nog zeven jaar voor het uitgegeven werd door Boekscout.

Eerste zwangerschap

In de tussentijd bleef ik schrijven en startte in 2006 mijn eerste blog toen ik zwanger werd van mijn eerste kind. Het leek me leuk voor haar om bij te houden hoe de zwangerschap verliep en de periode erna. Ik beleefde er veel lol aan het bleek het begin te zijn van een lang blogleven. Overigens ook in meerdere boeken, want ik bracht mijn verhalen uit in boekvorm, zodat de kinderen later kunnen lezen over hun leven.

Eerste keer columnist

In 2009 begonnen ik met bloggen voor het online platform Valtaf.nl. Ik viel op met mijn blogs en werd gevraagd of ik vaste columnist wilde worden. Ik heb dit een aantal jaren met veel plezier gedaan, maar de website is inmiddels een beetje doodgebloed.

Tweede boek

Tegelijkertijd schreef ik ook blogs op mijn eigen website, die inmiddels niet langer een blog voor mijn kinderen was. Mensen volgden me en ik kon hiermee mensen inspireren. Het was een volgende ‘werkgever’ die me vroeg of ik het niet wilde bundelen en uitgeven. Zo kwam het boek FattyMummy tot stand.

Het balletje ging rollen

Die nieuwe werkgever was het online magazine Banger Sisters. Zij gaven mij de kans om mezelf als blogger te ontwikkelen en ik legde daar de basis voor mijn grote liefde voor het schrijven van blogs, recensies, columns en artikelen. Na een aantal jaren scheidden onze wegen en werd het tijd voor iets nieuws. Ondertussen werkte ik ook voor twee andere platforms, dus aan werk geen gebrek. Ik ben Banger Sisters nog altijd dankbaar voor deze kans, want zonder hen deed ik dit wellicht niet.

Een lange verbintenis

Niet veel later begon ik ook met schrijven voor het online magazine Trotse Moeders. Het is het enige magazine waar ik nog voor werk en dat doe ik al zeven jaar met heel veel plezier. De blogs voor mijn kinderen heb ik verplaatst van mijn eigen blogsite naar TM en ben onder pseudoniem gaan schrijven. Als de namen van de kinderen later gegoogeld worden hoeven ze zich niet te schamen voor mijn verhalen over hen. Daarnaast schrijf ik onder mijn eigen naam recensies over boeken, producten, dagjes uit en speelgoed. Ik deed dit van 1 januari 2012 tot en met 1 april 2021. Helemaal onderaan kun je meer lezen over het werk dat ik voor hen heb gedaan.

Bloggen in eigen stad

Hoe ik precies bij Arnhemse Moeders ben terechtgekomen weet ik eigenlijk niet meer, maar ik heb daar met veel plezier gewerkt. Helaas werd het op een gegeven moment tijd om hiermee te stoppen en verder te gaan, andere stappen te nemen. Ik was toen ook twee eigen blogsite begonnen en dat nam naast mijn andere werkzaamheden voor nog een paar websites nam dit veel tijd in beslag. Om heel eerlijk te zijn vind ik het nog altijd jammer dat ik niet meer schrijf voor dit prachtige platform.

Nieuw boek in de wacht

In de tussentijd werd er ook nog een boek geschreven. Ik wilde mijn ervaringen over mijn ziekte ME/cvs op papier zetten en delen met de wereld. Ik heb vele uren doorgebracht in het verleden en het waren letterlijk bloed, zweet en tranen. Toen het boek eenmaal uit was en het retour gezonden werd door uitgeverijen besloot ik het zelf te publiceren. Tot ik besefte wat voor een impact het zou hebben op mijn leven als ik zo eerlijk zou zijn. Ik kon daar niet mee omgaan en heb al vrij snel het boek uit publicatie gehaald. Ooit wil ik er nog iets mee doen, denk erover het te herschrijven, maar wanneer is onbekend. In mijn wielerroman Tijdrit heeft de overleden vrouw van mijn hoofdpersonage deze ziekte gehad en ik denk erover dit ooit als extra verhaal te publiceren. Het herschrijven van een boek is echter niet zo makkelijk dus dat moet nog even wachten.

Erotisch uitstapje

Toen kwam er voor mij de kans om te gaan schrijven voor het online magazine Plein 9. Waar ik bij de ene werkgever was gestopt kon ik bij de volgende exact hetzelfde gaan doen. Ik kreeg wederom alle vrijheid en kon mijn schrijfvaardigheden daar nog meer oefenen. Ook hun ben ik erg dankbaar voor de kansen die ik er gekregen heb. Ik had er zelfs heel kortstondig scenes uit mijn erotisch getinte boek staan, maar helaas is dat boek nooit van de grond gekomen. Of dat ooit nog gaat gebeuren betwijfel ik. Er zijn andere boeken die ik liever schrijf.

Kortdurend uitstapje

Daarna kwam er een nieuwe kans voor me om te schrijven over sporten en afvallen en dat greep ik met beide handen aan. Helaas kwam die website niet echt van de grond en heb ik er maar een paar artikelen kunnen plaatsen. Uiteindelijk besloot ik dat ik ze beter kon gebruiken voor mijn eigen websites en ben van plan een aantal ervan nog op deze site te publiceren.

Werken voor Radio en Televisie

Een nieuwe kans kwam voorbij en ook daar ging ik vol voor. Een jaar lang was ik redacteur bij de plaatselijke radio- en televisiezender in Arnhem. Ik schreef er nieuwsberichten voor de radio en hielp mijn collega’s met het zoeken naar gasten voor het programma Arnhem Aktueel. Door gezondheidsproblemen moest ik daar op een gegeven moment helaas mee stoppen.

Ik hou van Arnhem

Daarnaast schreef ik ook een aantal artikelen voor Ik hou van Arnhem, dat destijds nog een samenwerking had met RTV-Arnhem. Voor dat geldt hetzelfde als hierboven, het werd me allemaal een beetje te veel. Toch heb ik ook dit met erg veel plezier gedaan en wellicht kom ik in de toekomst weer terug.

Meer aandacht aan het schrijven van boeken

Als laatste schreef ik de laatste paar jaar nog een aantal boeken, die je bovenin het menu (onder het kopje ‘meer info’) kunt vinden. Mijn harde werken werd uiteindelijk beloond met een boekcontract (voor minstens twee boeken) bij uitgeverij Ellessy.


Sinds januari 2012 werk ik voor het online magazine van Trotse Moeders. Daar ben ik zowel blogger als recensent en af en toe schrijf ik artikelen over een algemeen onderwerp.

Mijn werk bij Trotse Moeders

Trotse Moeders is een levendige website met een zeer groot bereik voor moeders (to be). Daarnaast is er een aparte website voor (trotse) vaders; daar heb ik eenmalig een recensie voor geschreven, maar heb ik verder weinig voor te schrijven.

Mijn werk voor TM.

Blogs

En, wat doe jij in het dagelijkse leven? 
Frysk bloed tsjoch op! De Friese Elfstedentocht – deel 1 
Flean op! De Friese Elfstedentocht – deel 2
Trochloftich folk De Friese Elfstedentocht – deel 3

Recensies

In het begin blogde ik voor Trotse Moeders onder mijn eigen naam en schreef ik daarnaast ook blogs. Later ben ik me gaan realiseren dat het helemaal niet zo leuk is voor je kinderen dat er later over hen gelezen kan worden (via een directe link door de achternaam), dus besloot ik om te gaan schrijven over een pseudoniem. Ik zette alle blog om op die naam en hield onder mijn eigen naam alleen de recensies aan. Ik vind het niet te doen om al mijn recensies hier te vermelden, maar ik wil naar de beste recensies even een link delen.

De Mooiste romans

Ik had het geluk dat ik ontzettend veel romans mocht recenseren. Romans heb ik echt nodig, helemaal nu ik steeds vaker boeken over zelfontwikkeling lees voel ik ook de behoefte om even te verdwijnen in een andere wereld. Hieronder de boeken die de meeste indruk op me maakten.

Een verloren liefde van Iona Grey
De thuiskomst van Erica James
Mijn zoete wraak – Jane Fallon
Ik kan je bijna aanraken – Colleen Oakley
Een jaar met jou – Julia Wehlan (prachtig)
Alleen maar jij – Mia Sheridan
De 100-jarige man die terugkwam om de wereld te redden – Jonas Jonasson
Aan de oever van de Seine – Jennifer Robson (prachtige setting)
Onder de Afrikaanse zon – Adrienne Benson
Daar waar de rivierkreeften zingen – Dehlia Owens (waanzinnig goed boek)
Steigereiland – thriller door Lidewij Martens (thriller!)
De Moedermaffia – Anita Terpstra
Dagboek van een verloskundige – Marlies Koers (erg ontroerend)
Het boek van vergeten woorden – Pip Williams (geweldig boek)
De verdwenen brieven van Esther Durrant – Kayte Nunn
Het licht is hier veel feller – Mareike Fallwickl

De mooiste waargebeurde verhalen

25 gram geluk – Massimo Vacchetta met Antonella Tomaselli (vertederend)
Vier vrouwen en een boot – Janette Benaddi, Helen Butters, Niki Doeg & Frances Davies
Ik fiets door – Juliana Buhring (superuitgebreide recensie)
Met hoofd en hart – Christie Watson (rauw)
De Vossenjacht – Mohammed Al Samawi

De beste boeken voor zelfontwikkeling

Wake up!: Stop met leven op de automatische piloot – Chris Baréz-Brown
Rust in uitvoering – meer voor elkaar krijgen door minder te werken– Alex Soojung-Kim Pang (ga ik herlezen, binnenkort)
Hoe The Secret mijn leven heeft veranderd – Rhonda Byrne

De mooiste boeken voor kinderen

Ik heb behoorlijk wat kinderboeken mogen
recenseren en dat vond ik erg leuk om te doen.
Van prentenboekjes ging ik door naar boeken
voor grotere kinderen en inmiddels lees ik ze
voor de leeftijd van 9 tot 16. Ook hier, de leukste
kinderboeken

Joris puzzelt een dino – Harmen van Straaten
Dit is Flop – Annemieke van Leeuwen (dyslexie)
Dansen met Pip – Swing 3 in 1
Ontdek! Het menselijk lichaam  – Steve Parker
In mijn kleine hart – Jo Witek & Christine Roussey
De Wolventemmer (opgejaagd) – Barbara Jurgens
‘t Verrukkelijke kinderbakboek – Rutger van den Broek & Mark Haayema
Het Laura’s Bakery Kinderbakboek
Mickey en de beestachtige spionnen – Anne Miller

Product recensies

Ik heb niet veel producten gerecenseert, maar
om eerlijk te zijn is dat voor mij ook het minst
leuke klusje om te doen. Hieronder een paar
voorbeelden.

Tweetbeats
Bubbleezz™ Super Rosa Raspberkitty 
SES schelpen schilderen
Mess free glimmer sheets
Glowing planets and stars (ook een andere)
Flexibele neoprene UltraBib slabbetje van
Bibetta
(echt heel erg handig)
Shaun het schaap (dvd)
Spokenjagers (dvd)
Crayola Glitter Dots dierenvrienden sleutelhangers
Geef oma een kus – een hilarisch kaartspel

Overige recensies

Eens in de zoveel tijd mocht ik er met mijn
gezin op uit om recensies te schrijven over
bijvoorbeeld een pretpark of een film. Hier-
onder die verslagen.

Fien en Teun in de Julianatoren
Word jij ook een echte ranger in de Julianatoren?
Circus Noël (bioscoopfilm)
Burgers’ Zoo doet gouden greep met Lego

Mijn mooiste blogs onder de naam Leandrah

Het witte apenpakje
Mijn vijfjarige heeft een mobieltje
Koning Salamo’s wijsheid
Littekens op de ziel
De droom van een groot gezin
Risicoloos buiten spelen nog wel van deze tijd?
Mama, je fiets is gestoold
Binnen een fractie van een seconde
Traumatische bevalling 1
Perfect moederschap
Traumatische bevalling 2
De intake – breinsupport
Niet zo vanzelfsprekend (meerdere in deze serie)
Vooruit kijken
Wat het hart verlangt
De kinderwensberen zijn van de weg
Count your blessings
Kleine jongetjes worden groot
Mijn prachtige Blauwe Morpho vlinder
Je haar doneren brak je hart
Thriller
Hoe een klein virus de wereld veroverde
De introvert die in vrijwillige quarantaine ging
Op waarde schatten
Durf te vliegen
Van littekens naar vertrouwen – de weg van Syrah 
Leven met een gebruiksaanwijzing – de weg van Jonah