I can be that woman – ABBA [geraakt #20]

Vandaag (dinsdag) is het studiedag. Dan focus ik me helemaal op mijn studie en ben ik niet van plan te bloggen. Toch wil ik nu graag een uitzonder maken, want ik wil dit moment graag met je delen. Ik zet altijd een bepaalde lijst op tijdens het studeren en ik hoorde de eerste noten van een liedje van ABBA. Nu ben ik al ‘fan’ sinds ik een heel jong meisje was en ik besloot hun nieuwste album Voyage op te zetten.

Een aantal nummers vond ik eigenlijk niet bijster interessant, maar dit liedje hield me vast van begin tot eind. In eerste instantie ging ik door met het overschrijven van tekst en luisterde ik met een half oor, maar het trok aan me en ik besloot hem de tweede keer écht te luisteren.

Ik ben misselijk en mijn handen trillen zo zijn alle onze ruzies begonnen

Tranen over mijn wangen

Nu post ik wel vaker dat ik moet huilen om liedjes, dus mijn vaste lezers zal dit niet verbazen. Mij verbaasde het dit keer toch wel een beetje, maar het was ook wel weer een fijne ontlading. Ik houd enorm van de stem van deze vrouw en ik houd van de treffende teksten.

Realisatie

Het gaat erover dat een vrouw zich realiseert dat haar man niet is wie hij zou moeten zijn, maar dat ook zij niet de vrouw was die ze had moeten zijn. Het gaat over teleurstelling, woede, verdriet. Het gaat over realiseren dat het dieptepunt is bereikt en dat verandering noodzakelijk is.

Ik ben niet de vrouw die ik had kunnen zijn, maar ik kan die vrouw nu wel zijn.

Alles gegoten in een heerlijk ABBA jasje en zo treffend.

Geplaatst door

*Niet te vangen in hokjes |*Blogt ook niet binnen kaders |*70's kind | *Never a dull moment | *Getrouwd in hetzelfde jaar als de Koning en Koningin |*Moeder van een koningskoppel (niet diezelfde, uiteraard!) | *Sinds 1998 ME/CVS | *Alles behalve lui te noemen |*Droomt graag groot |*Moet het doen met wat kan | *Schreef zeventien boeken | *Drie te koop | *Blogt sinds 2006 |*Vaak voor anderen, nu voor zichzelf

2 reacties op ‘I can be that woman – ABBA [geraakt #20]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s