40 dagen liefde voor jezelf #1

Weet je nog hoe ik vorig jaar schreef over het toepassen van »»»De wet van de vuilniswagen««« of over hoe ik later »»»28 dagen dankbaarheid««« toepaste? Nou, dat vond ik dus zo leuk om te doen dat ik besloten heb om een nieuw boek om met jullie te gaan delen. Het plan: 40 dagen liefde voor mijzelf gaan toepassen. Ik geef toe dat het begin wat voeten in aarde had, want in de praktijk bleek het toepassen toch niet zo makkelijk te zijn als gedacht.

Ik had het veel te druk met andere dingen dan me ook nog eens serieus aan te zetten tot lief zijn voor mezelf. 

Wat voor nu heeft dat? Nou, best veel dus op een gegeven moment schrapte ik alles wat niet nodig was en ging ik alsnog aan de slag. Ik geloof bijna een maand na het aanschaffen ervan. Het kwartje moest even vallen haha.

Flaptekst

Gelukkig zijn en van jezelf houden gaan hand in hand en het zijn geen zaken die zomaar even ontstaan. Er wordt soms wat vanzelfsprekend over gedaan. ‘Geluk is een keuze!’ wordt dan gezegd. Of: ‘Natuurlijk hou ik van mezelf!’ Maar in de praktijk is liefde voor jezelf het moeilijkste wat er is. (Zelf)oordeel, schaamte en schuldgevoel weerhouden ons er vaak van om de keuzes te maken die we eigenlijk zouden willen maken en het leven te leiden wat we zouden willen. Dit boek helpt je om ongeacht alle zelfkritiek te kiezen voor jou. Het geeft je de handvatten, inzichten en inspiratie om liefde voor jezelf een vanzelfsprekend deel van wie je bent te maken. Doordat het zo praktisch van opzet is, houdt niets je nog tegen de allerlaatste slag te slaan en je ‘gewoon’ elke dag gelukkig te voelen.

  • Een praktische route om te volgen, maar wel helemaal op jouw manier.
  • 40 dagen lang van dag tot dag uitgewerkt in handvatten, inzichten en inspiratie.
  • Het eerste werkboek om te werken aan zelfcompassie.

Voordat ik de dagen begon bij te houden

Voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat om 40 dagen lang liefde voor jezelf te voelen is er eerst een inleidende tekst dat bestaat uit twee delen. Niets ongewoons eigenlijk, want dat vind je in ieder boek. Voor mij persoonlijk was het eerste deel een moment van erkenning. Wat ben ik gegroeid in de laatste paar jaar dat ik serieus aan zelfontwikkeling doe. Het was niet makkelijk en soms wil ik liever gewoon helemaal stoppen met al die tijd besteden aan zelfhulp. Soms zie ik het nut er gewoon niet meer van. Tot ik dan lees hoe ver ik al ben gekomen. De vraag is echter wel: wanneer is het goed genoeg om achterover te leunen. Als ik eerlijk ben: nooit.

In dit boek vier handvatten voor houvast en richting in het houden van jezelf.

  1. Het hervinden en herstellen van je balans.
  2. Focus leggen op wat je wilt.
  3. Het gebruiken en vergroten van je voorstellingsvermogen.
  4. Oprechte aandacht voor jezelf hebben.

In dit boek staat schrijven centraal als hulpmiddel en sluit daarom helemaal aan bij mijn visie. Ik schreef immers niet voor niets al twee jaar lang (bijna) elke dag een paar pagina’s vol. Vaak random geklets, maar het helpt me wel heel goed. Ik heb er zelf een nieuw huis mee gemanifesteerd!

“De makkelijkste manier om aandacht te hebben voor jezelf is door middel van het stellen van vragen: Hoe gaat het met jou? Wat heb jij nodig vandaag? En dan met jezelf zitten en voelen, nadenken, niet snel schakelen maar laten bezinken. Niet vluchtig registreren maar echt ervaren. Niet een snelle conclusie maar een oprecht doordacht en doorvoeld antwoord.”

Marieke Zwinkels

In het tweede deel wordt het tijd dat je gaat bezinnen en écht beginnen. Nou ja, dat was dus even een moeilijke start, maar ik kwam op gang. Ik beantwoorde een paar cruciale vragen, deed de basisoefening een aantal keren, downloadde de bijbehorende poster, en beantwoorde nog de laatste vragen.

Begonnen

En toen was ik zomaar ineens begonnen. Ik moest wel even wennen aan de opzet van de dagen, maar toen was het toch eindelijk zover…. En daar eindigde het dus ook weer, want ik kwam maar niet verder. Dit klinkt allemaal heel negatief, dat snap ik, maar ik wil voor de verandering ook eens laten zien dat het toepassen van zelfontwikkelingsboeken niet altijd makkelijk is. Soms moet je echt even doorzetten en dat zegt niet altijd iets over het boek. 😉

Dussss… nu is er deze blog en heb ik een stok achter de deur. Ik zie je (hopelijk) bij de volgende blog.

Geplaatst door

*Niet te vangen in hokjes |*Blogt ook niet binnen kaders |*70's kind | *Never a dull moment | *Getrouwd in hetzelfde jaar als de Koning en Koningin |*Moeder van een koningskoppel (niet diezelfde, uiteraard!) | *Sinds 1998 ME/CVS | *Alles behalve lui te noemen |*Droomt graag groot |*Moet het doen met wat kan | *Schreef zeventien boeken | *Drie te koop | *Blogt sinds 2006 |*Vaak voor anderen, nu voor zichzelf

Een reactie op “40 dagen liefde voor jezelf #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s