De Ali B-methode – Ali B

(c) Angela Aagenborg

Bij toeval zapte ik naar het programma waar Ali B te gast was om zijn boek De Ali B-methode te promoten. Hoewel ik erg weinig heb met zijn muziek ben ik wel gecharmeerd van deze talentvolle The Voice coach. Ik vind hem innemend, humoristisch, positief en erg leuk. Ik wist dat hij zich al jarenlang bezighoud met zelfontwikkeling en ik wist ook wat voor soort boeken hij las, dus wist ik óók dat ik dit boek hoe dan ook zou moeten lezen. Dat was best een dilemma, want mijn voornemen om de rest van het jaar geen boeken meer te kopen bleef aan me knagen. Gelukkig vond de bibliotheek de oplossing. 😉

Al vrij snel na reservering was ik in het bezit van dit kleine, maar waardevolle, boekje dat niet alleen boordevol tekst staat, maar waar ook allerlei leuke links in staan filmpjes te openen op je telefoon. Ik kan niet zeggen dat het nieuw voor mij is, maar het was absoluut wel verassend. Je hoeft alleen maar een tekening te scannen en er komt een coachsessie op het beeldscherm van je telefoon (of tablet). Daarnaast staan er ook QR-codes in die je bij zijn muziek brengen.

Flaptekst

Ali B laat je kennismaken met de beste ideeën uit de wereld van persoonlijke groei. Met De Ali B-methode laat Ali zien hoe hij al 20 jaar elke dag bezig is met groeien en nodigt hij jou uit om hetzelfde te doen. In 12 levenslessen deelt hij de ideeën, boeken en theorieën waar hij zelf het meest aan heeft gehad. En hij neemt je mee achter de schermen bij de belangrijkste momenten uit zijn carrière. Ali vertelt het je op zijn manier: eerlijk, grappig en inspirerend. Tijd om te groeien. Let’s go!

Waar gaat het over?

In dit boek vind je twaalf levenslessen die Ali leerde van grote namen als:

 • Ghandi
 • Deepak Chopra
 • Eckhart Tolle
 • Stephen Covey
 • Wim Hof
 • Will Smith
 • Armand
 • Tony Robbins
 • John de Mol

Alle lessen uiteraard gemarineerd in een sausje van Ali B, want hoewel de meeste schrijvers alleen refereren naar grote namen en lessen bijna letterlijk overnemen doet Ali dat echt wel anders. Hij geeft er zijn eigen schwung aan en in zijn eigen taal. Taal die jongeren begrijpen en ik denk dat hij ze daarmee ook kan raken.

Ik groei pas als ik toepas

Ali B

Voorin het boekje vind je meteen al de twaalf lessen op een rijtje. Dat kan handig zijn als je keer op keer wilt kijken wat de twaalf lessen ook al weer zijn, zonder dat je het hele boek door hoeft. Heel goed over nagedacht! Ook kun je meteen jouw exemplaar activeren en je inschrijven voor een nieuwsbrief. Je wordt dan ook meteen op de hoogte gehouden voor een live Q&A in januari 2022, waar je vragen kunt stellen aan Ali B himself.

Maar goed, twaalf lessen dus. Twaalf lessen die Ali B leerde van anderen en daarmee zie ik toch ook de gelijkenis met mezelf en heeft dit boek mij geraakt. Je vindt er lessen over:

 • Nieuwsgierig zijn en blijven
 • Je eigen pad lopen
 • Vasthouden aan je dromen
 • Mediteren en visualiseren
 • Spiegelen (van gedrag)
 • Het goede in het slechte zien
 • Negativiteit vóór je laten werken
 • Dat al het geld van de wereld je nog niet gelukkig kan maken
 • Student voor het leven worden
 • Dat het soms tijd nodig heeft voor het geplante zaadje uitkomt
Foto door Akil Mazumder op Pexels.com

Dankbaarheid

Ik denk dat als ik één woord aan Ali zou mogen plakken wat hem zo uniek maakt, dan is dat wel dankbaarheid. Met het lezen van dit boek ben ik er nog meer van overtuigd dat Ali B een dankbaar persoon is. Ik denk ook dat dat meespeelt in de succes die hij heeft behaald (ook al heeft hij die aan hard werken te danken).

Nog dit!

Ik moet zeggen dat ik in eerste instantie dacht: De Ali B-methode PFFFF… komt weer zo’n coach hoor die het allemaal wel even vertelt. Inmiddels dat er heel erg goed is nagedacht over die term en dat die daardoor heel mooi is toe te passen.

 • Aanleiding
 • Les
 • Implementatie
 • Bereikt
Dit boek is absoluut een waardevolle toevoeging aan de duizenden boeken die al bestaan. 

Vooral omdat het (in mijn ogen) voor de jeugd is geschreven. Geen suf saai boek waarin staat wat je moet doen, maar een interactief, humoristisch, nuttig en vooral toepasbaar boek. Aanrader!

Geplaatst door

*Niet te vangen in hokjes |*Blogt ook niet binnen kaders |*70's kind | *Never a dull moment | *Getrouwd in hetzelfde jaar als de Koning en Koningin |*Moeder van een koningskoppel (niet diezelfde, uiteraard!) | *Sinds 1998 ME/CVS | *Alles behalve lui te noemen |*Droomt graag groot |*Moet het doen met wat kan | *Schreef zeventien boeken | *Drie te koop | *Blogt sinds 2006 |*Vaak voor anderen, nu voor zichzelf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s