Keuzes maken – onderdeel van ME

Wanneer je een ziekte hebt dat zorgt voor een ernstig energietekort dan bestaat je leven voornamelijk uit keuzes maken. Die keuzes zijn een stuk makkelijker sinds ik gebruik maak van hulpmiddelen. Zo had ik het al over mijn rollator, maar ik gebruik ook regelmatig een wandelstok. Hoe het precies werkt weet ik niet, maar het scheelt me energie – ook al verplaatst de stok zichzelf niet. Met dan kleine beetje energie besparen ben ik heel erg blij, want dat kan ik dan besteden aan iets anders. Of niet. 😉

De laatste tijd besteed ik het het liefst aan mijn gezin en ben ik staat meer te genieten van dat soort momenten. Daarnaast is het ook mogelijk meer voor hen te kunnen doen. Dat neemt niet weg dat als ik hulp kan krijgen ik het tegenwoordig sneller aanneem. Zo was manlief woensdag vrij en kon ik lastminute een afspraak maken bij de plaatselijke opticien voor zoonlief.

Dat was overigens een heel groot geluk, want overal las ik dat je op tienjarige leeftijd nog naar de oogarts in het ziekenhuis moet (vandaar ook het uitstellen), maar deze opticien kon hem gewoon een bril aanmeten zoals ze dat ook doen bij volwassenen? 

Snap je hem nog? Het scheelde mij een hoop ziekenhuis gedoe. Hem om trouwens. 🙂 Ik postte een paar dagen geleden deze foto op Instagram.

𝐆𝐞𝐥𝐮𝐤 𝐢𝐬 𝐝𝐨𝐨𝐫𝐠𝐚𝐚𝐧𝐬 𝐧𝐞𝐭 𝐚𝐥𝐬 𝐞𝐞𝐧 𝐛𝐫𝐢𝐥 𝐰𝐚𝐚𝐫 𝐦𝐞𝐧 𝐯𝐞𝐫𝐠𝐞𝐞𝐟𝐬 𝐧𝐚𝐚𝐫 𝐳𝐨𝐞𝐤𝐭. 𝐌𝐞𝐧 𝐯𝐢𝐧𝐝𝐭 𝐡𝐞𝐦 𝐧𝐢𝐞𝐭, 𝐨𝐦𝐝𝐚𝐭 𝐦𝐞𝐧 𝐡𝐞𝐦 𝐚𝐥 𝐨𝐩 𝐳𝐢𝐣𝐧 𝐧𝐞𝐮𝐬 𝐡𝐞𝐞𝐟𝐭. ~ Paul Hörbiger

Ik heb vandaag niet gewandeld en nu ik op het punt sta om te gaan slapen heb ik spijt.

Tegelijkertijd dat ook wat het is: keuzes maken en rust nemen als dat nodig is.

De woensdag is een erg lastige dag voor mij, omdat het een dag is waarop is graag wat wil doen met kind 2, maar dat soms ook gewoon niet kan. Dat was al toen de kinderen klein waren en dat is nog steeds zo. Tegelijkertijd is het ook een fase dat voorbij gaat, kind 1 heeft namelijk gewoon les. Daarbij wil ze niet altijd samen wat doen.

Vanmiddag zijn manlief (die heeft vakantie) en zoonlief met mij naar de bibliotheek geweest en hebben we voor die tijd een bril uitgezocht voor hem. Ik kwam pas halverwege naar de stad dus hoefde niet te veel energie kwijt te raken. We hebben met z’n drieën een bril uitgezocht (tier wou niet mee).

Blij ei wilde al heel lang en hoopte er eentje nodig te hebben. Tsja, wat zeg je daarop? Kinderlogica is vreemd soms. Toch bleek dat een bril uitkiezen best moeilijk is. Tsja, dat wist ik wel 😛. Hoe dan ook. Weer een paar honderd euro armer, maar een blij kind. Een bril in 🌈 kleuren. Echt iets voor hem.


Ik ben echt zo blij dat het op deze manier kon en een dag later kon hij de bril al ophalen. Waar dochterlief een maand moest wachten (Pearle) had zoonlief hem binnen 24 uur. Een keer raden waar de volgende brillen vandaag komen.

Geplaatst door

*Niet te vangen in hokjes |*Blogt ook niet binnen kaders |*70's kind | *Never a dull moment | *Getrouwd in hetzelfde jaar als de Koning en Koningin |*Moeder van een koningskoppel (niet diezelfde, uiteraard!) | *Sinds 1998 ME/CVS | *Alles behalve lui te noemen |*Droomt graag groot |*Moet het doen met wat kan | *Schreef zeventien boeken | *Drie te koop | *Blogt sinds 2006 |*Vaak voor anderen, nu voor zichzelf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s