Klaverveld – Leoni Jansen [geraakt #18]

Oef, ik heb in het verleden regelmatig met een brok in mijn keel naar The Voice gekeken, maar toen dit nummer te zien en te horen was bij de The Voice Senior moest ik echt heel erg mijn best doen om niet keihard te gaan huilen. Ik keek niet alleen en meestal doe ik dan mijn best om niet meer dan een paar traantjes te laten, als de situatie daarom vraagt. Dit keer voelde ik het zo diep vanbinnen dat het bijna pijn deed. Een grote bal in mijn borstkas werd groter en groter en ik voelde het liedje tot in het diepst van mijn ziel. Mijn dochter had het door en kwam bij me om me te troosten.

Het is moeilijk uit te leggen dat je niet echt verdrietig wordt van het liedje,
maar dat het op een mooie manier je ziel raakt.

Klaverveld is een bewerking van het nummer Fields of Gold van Sting. Dat nummer weet meestal ook wel tot me door te dringen als ik ernaar luister, maar juist in Nederlands en met het verhaal erbij (een liedje voor haar overleden man) werd het net iets sterker.

Zo klein en fragiel als deze Nederlandstalige versie heb ik het nog niet vaak gehoord.

Ik hou van het genre Kleinkunst en ik houd van kleine liedjes met grote boodschappen. Kijk en luister hieronder en laat het me weten als het jou ook heeft geraakt.

Dit filmpje is trouwens niet uit het programma, maar een andere opname.

Geplaatst door

*Niet te vangen in hokjes |*Blogt ook niet binnen kaders |*70's kind | *Never a dull moment | *Getrouwd in hetzelfde jaar als de Koning en Koningin |*Moeder van een koningskoppel (niet diezelfde, uiteraard!) | *Sinds 1998 ME/CVS | *Alles behalve lui te noemen |*Droomt graag groot |*Moet het doen met wat kan | *Schreef zeventien boeken | *Drie te koop | *Blogt sinds 2006 |*Vaak voor anderen, nu voor zichzelf

2 reacties op ‘Klaverveld – Leoni Jansen [geraakt #18]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s