GEKOCHTE BOEKEN 2021 – derde KWARTAAL

Oeffff. Ik kocht het afgelopen kwartaal zoveel boeken dat ik er tegenop zag om die hier allemaal te delen. Andere maanden vulde ik de blog keer op keer aan en was het aan het eind nog maar een halfuurtje werk. Dit keer is het waarschijnlijk drie tot vier keer zoveel werk als ik het doe zoals ik het altijd deed. Omdat het inmiddels al het einde van de maand is heb ik besloten dit keer geen extra informatie toe te voegen (op een paar uitzonderinen na) en op de meeste plekken ook geen foto te plaatsen. Wel heb ik vrijwel overal een link in de titel van het boek geplaatst. Overal waar een vinkje achter staat heb ik inmiddels gelezen.


1. Anna – Anna van der Breggen

Als echte wielerfan mag dit boek niet ontbreken in mijn kast. Ik heb al veel biografieën gelezen over mannen, maar die van vrouwen zijn zeldzaam. Nou ja, op wielergebied dan. Erg leuk om te lezen en een aanrader.
De unieke biografie ‘ANNA’ vertelt het levensverhaal van topwielrenster Anna van der Breggen, die op haar zevende al met fietsen begon en inmiddels een van de beste wielrensters ter wereld is. In dit boek blikt ze terug op haar wielercarrière en de belangrijke lessen die ze onderweg heeft geleerd, en geeft ze tips en adviezen aan de lezer. Hoe blijf je bijvoorbeeld gemotiveerd? Wat maakt je tot een topsporter? Hoe ga je om met tegenslagen? En hoe leef je gezond? Een uniek, humoristisch en nuchter inkijkje in het leven van een topsporter.


2. A course in miracles – Helen Schucman

“Een Cursus in Wonderen” is een complete zelfstudie spirituele gedachten systeem. Als een drie-volume curriculum bestaat uit een ”Tekstboek,” ”Werkboek,” en ”Handboek voor Leraren,” leert dat de weg naar universele liefde en vrede door vergevingsgezind anderen. De cursus richt zich dus op het helen van relaties en waardoor ze heilig.


3. How to be sick – Toni Bernard

In 2001, Toni Bernhard got sick and, to her and her partner’s bewilderment, stayed that way. As they faced the confusion, frustration, and despair of a life with sudden limitations’a life that was vastly different from the one they’d thought they’d have together’toni had to learn how to be sick. In spite of her many physical and energetic restrictions (and sometimes, because of them), Toni learned how to live a life of equanimity, compassion, and joy. This book reminds us that our own inner freedom is limitless, regardless of our external circumstances.


4. Beating chronic fatigue – Dr. Kristina Downing-Orr

Chronic Fatigue Syndrome (CFS) is a common condition that can last for many years. It is a debilitating chronic illness which ruins lives. Every waking moment becomes a physical, emotional and cognitive struggle just to function on the most basic of levels. The purpose of this book is to reassure sufferers and their families that recovery is possible and that the illness is genuine. It draws on the experiences of many sufferers of chronic fatigue and on those of the author herself. Dr Kristina Downing-Orr, a clinical psychologist, suffered severe chronic fatigue symptoms and was compelled to research the cause of CFS and the cure herself because she was offered so little help by the medical profession. Her recovery was quick and lasting. In her book, Kristina reveals the causes of chronic fatigue and offers an accessible, scientifically valid, easy-to-achieve programme that will inspire people with CFS to regain their health and restore their energy and vitality. Chapters cover Kristina’s own story, what chronic fatigue really is, what causes it, diagnosis, a step-by-step self-treatment programme, how to strengthen the body, and coping with stress and resources.


5. The book of questions – Gregory Stock

An update of the best selling Book of Questions, the revised book poses over 300 questions that invite people to explore the most fascinating of subjects: themselves. It’s a book that can be used as an avenue for personal growth, a tool for deepening relationships, a way to get to know someone quickly, or simply as a fun way to pass the time on long car trips. The revised edition is completely updated, and features over 100 new questions that reflect the current culture shifts of the past 25 years. (Question No. 23: How would you react if you learned that a sad and beautiful poem that touched you deeply had been written by a computer? Question No. 129: Would you feel more handicapped by losing the use of all motorised vehicles, all telecommunications devices and computers, or your nondominant hand? If you had to give one up, which would you pick? Question No. 256: You discover that, because of a mix up at the hospital, your wonderful two-year-old is not actually yours. Would you want to switch kids to try to correct the mistake? What if you’d never hear anything more about the child you gave up?).


6. Anders omgaan met boosheid – David DeWulf

Ik heb veel op mijn blog geschreven over de dingen waar ik in het dagelijks leven last van heb. Boosheid is ook zo’n ding waar ik graag mee afreken, maar dat maar niet wil lukken. Ik weet na het lezen van dit boek ook waarom.  Een interessant boekje waarin ook opdrachten staan die je meteen kunt toepassen. Boosheid is een intense emotie die toont dat er aan een behoefte niet is voldaan, en die aanzet tot actie en verandering. Maar het kan ook een destructieve emotie zijn, die zorgt voor verbittering, verharding en langdurige woede. Pijnlijke relaties zijn het gevolg. David Dewulf toont in dit boek hoe je boosheid om kunt buigen tot een constructieve kracht. Thema’s die aan bod komen zijn waarden, persoonlijke kracht, oprecht luisteren, empathie en vergeven. Verder is er ook aandacht voor conflicten, (vecht)scheiding en ouderschap zonder boosheid. Gebaseerd op mindfulness, compassie en geweldloze communicatie Met tal van tips en oefeningen om de inzichten ook echt in je leven te integreren. Inclusief tien gratis meditatiedownloads


7. More than a mom – Ashley Carbonnato

The daunting and not-for-faint-of-heart journey of motherhood is best survived with the humor and wit of Ashley Carbonatto’s story telling and no-nonsense guide to the world’s hardest job. From heart-felt to hilarious, Ashley’s own path of motherhood has been a faith-journey through unexpected ups and downs of learning to re-discover her identity that motherhood tried to strip away. With tales of daily loneliness, anxiety and postpartum along with lessons of growth, self-discovery, and friendship, this book is the guide from a sister in the trenches that will meet the everyday mom right where she’s at. Whether you’re a first-time mom trying to find up from down and make sense of your newly-acquired job title, or the experienced veteran crawling to the finish line of bedtime with wheels missing and your wagon on fire, More Than A Mom will be your encouragement, source of humor, and honest companion. With a lack of short cuts and five-star resorts on this path, this is the guide for the everyday mom to find freedom in the woman she was created to be as she looks to find purpose in the mundane & monotonous tasks that come along with motherhood.


8. Wees onzichtbaar – Murat Isik

Waardering: 5 uit 5.

Dit is een boek dat ik gewoonweg niet weg kon leggen. Toen ik in juli in de boekhandel stond wilde ik een dik boek hebben. Tot mijn grote verbazing liggen er bijna geen dikke boeken meer in de winkel. What is happening? Dit boek trok meteen mijn aandacht door de cover. Ik kan niet zeggen dat ik hem nog nooit had gezien, maar het had me nog nooit aangetrokken. Binnenkort zal ik op de site een review van dit boek plaatsen.
De Bijlmermeer, begin jaren tachtig. De vijfjarige Turkse Metin komt met zijn ouders en zus naar Nederland. Vader is een werkloze communist die overdag boeken van Marx leest en zich ’s avonds bezat met vrienden. Thuis is hij vaak gewelddadig en dan siddert het hele gezin. Metin vreest hem en maakt zich onzichtbaar. Maar langzaam – als de kinderen ouder worden en de moeder emancipeert – groeit het verzet tegen de vader. Ondertussen verandert de Bijlmer ook. Bedoeld als vooruitstrevende wijk verwordt die tot een gevreesd getto met veel criminaliteit en hordes junks. Op een zondagavond in 1992 boort een Boeing 747 zich in de flat Kruitberg. Tientallen bewoners komen om. In de weken daarna lopen op Metins middelbare school de raciale spanningen op. De Bijlmer verandert in de daaropvolgende jaren definitief: ondanks fysiek verzet van activistische bewoners worden veel flats gesloopt, waaronder die van Metin.


9. Angst overwinnen doe je zo

Waardering: 5 uit 5.

Een boek waarin niet te veel woorden worden gebruikt. De auteur wilde een boek over angsten schrijven, maar weet uit eigen ervaring dat dit soort boeken vaak lastig te lezen zijn, zeker als je dyslectisch bent. Mij sprak het ook heel erg aan dat er niet te veel wordt herhaald en dat het te vertalen verhaal helder is. Daarnaast vind je er ook nog prachtige illustraties in – die vaak meer zeggen dan (te veel) woorden kunnen.
We kennen allemaal angsten. Vliegangst, angst voor kleine ruimtes, angst voor het coronavirus, angst voor spinnen, sociale angsten of de angst om dood te gaan. In dit boek helpt auteur Arentina Drenth je om een actieplan op te stellen, waarmee je je angst de baas kunt worden. Ze doet dit in simpele taal en met weinig woorden, zodat iedereen met haar praktische tips en oefeningen aan de slag kan. De eenvoudig uitgelegde theorie is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en wordt verduidelijkt door prachtige illustraties. 


10. Life change now – Kesha Delacroix

In Life Change NOW: A 3-Step Guide to Manifesting What You Want Through the Magic of Being Who You Are, Certified Consulting Hypnotist Kesha Delacroix Dent uses the lessons and wisdom she has gathered from years of hypnosis and Tarot work to help clients make changes in their lives. […] In 30 days, you will go week by week to create a plan that will align your Soul, your mind, your body and your actions to discover your own power and make deep, fast and lasting life change to finally create success, happiness and personal fulfillment…one step at a time.


11. De koe knikte ja – Erik Schumacher

Een dun pamflet met een duidelijk verhaal. Toen ik hem kocht had ik niet door dat het zo ‘dun’ was, maar het was eigenlijk wel een verademing om een boekje te lezen dat (ook weer) niet te veel woorden nodig had om te vertellen wat hij wilde. Het heeft mijn kijk veranderd waardoor ik besloten heb volkomen veganistisch te leven. Daarover trouwens later meer, want dat valt niet bepaald mee. |
Sinds Erik Schumacher veganist is, kan hij rekenen op onverbloemd medelijden van zijn omgeving. Zelf is hij er blij mee. Afgeschrikt door de vee-industrie ging hij alle treden af. Eerst at hij vaker vleesloos, toen alleen Beter leven, daarna alleen nog vis, en vervolgens werd hij vegetariër. Maar als hij eerlijk was, bleven dat onbevredigende tussenposities. We hebben lang genoeg weggekeken van de waarheid achter ons menu. In het oude Athene kregen koeien voor de slacht water op hun kop gesprenkeld om ze zogenaamd instemmend te laten knikken. Tegenwoordig staan er lachende dieren op vleesverpakkingen. Er valt zoveel te winnen. Een einde aan het leed van miljarden wezens. Een hernieuwde kennismaking met de koe. Een reuzenstap naar een duurzame toekomst. En alles wat we ervoor hoeven te doen is een andere route lopen door de supermarkt.


12. Han – Min Jin Lee

Waardering: 5 uit 5.

Over het algemeen ben ik niet zo van dit soort boeken en ik weet eigenlijk niet waarom. Ook voor dit boek geldt dat ik in de boekhandel stond en een dik boek wilde lezen in mijn vakantie. Ondanks dat het niet echt mijn genre is, trok het me toch aan en voor ik wist kon ik hem niet meer wegleggen.
Een prachtige, veelomvattende roman over een Koreaans-Amerikaanse gemeenschap in New York, voor liefhebbers van klassieke auteurs als George Eliot en de Brontës. Tijdens haar studie op Princeton heeft Casey Han zichzelf een verfijnd taalgebruik aangemeten, een benijdenswaardige golfervaring opgedaan, een populair blank vriendje gekregen en een master in de economie behaald. Maar ze keert terug naar New York zonder baan en met een aantal slechte gewoonten. Als oudste dochter van Koreaanse immigranten uit de arbeidersklasse is ze inmiddels een wereld verwijderd van die van haar ouders. Terwijl Casey een traject van kleine triomfen en spectaculaire mislukkingen aflegt, speelt zich een botsing van waarden en ambities af tegen de kleurrijke achtergrond van de New Yorkse samenleving. Han is een prachtige inkijk in het leven van de Koreaans-Amerikaanse gemeenschap in New York, die doet denken aan de negentiende-eeuwse klassiekers die Casey keer op keer verslindt: van Eliot, de Brontës, Trollope. Net als in deze klassiekers schetst Min Jin Lee een beeld van een gemeenschap in een wereld vol vooroordelen en klassenverschillen, vol botsingen tussen ambitie en traditie en tussen het verlangen een eigen weg te kiezen en angst voor verlies van decorum en van de familie-eer. Het resultaat is een veelomvattende, indrukwekkende en zeer meeslepende roman.


13. The night I danced with Rommel – Elisabeth Marrion

‘May I have this dance, Hilde’ asked Field Marshal Rommel, opening the Grande Ball held in his honour.
Did this dance save the life of Hilde’s Polish friends? Hilde had come a long way since her dream of becoming a singer was shattered when her father made arrangements for her to work as a housekeeper in Berlin at the tender age of fourteen. Hilde’s life is thrown into turmoil in Berlin during the late 1920’s early 1930’s. Having Polish friends meant it was becoming increasingly unsafe for her to stay there and she finds a new life in the Harz mountains. In Goslar, Hilde meets her husband, Karl, a young officer in the German Army. When he joins the 7th Panzer Brigade led by General Erwin Rommel at the beginning of World War II, Hilde is left to bring up their children in war-torn Germany. Hilde’s story is based on facts and is told here by her youngest daughter, Elisabeth.


14. Liverpool connection – Elisabeth Marrion

“Oh, Danny Boy, the pipes, the pipes are calling……”
Annie sang quietly, holding Derek’s baby blue cardigan and trying to detect a familiar smell. The same cardigan he was supposed to wear at his christening. Annie and her friends leave Ireland in 1926 young and optimistic, hoping to find a better life in Liverpool. Only things do not turn out the way they had imagined. Annie falls in love, marries and starts a family of her own. But with the onset of World War Two comes tragedy and loss. testing Annie’s strength to the limit. Little does she realise that salvation of her loved ones lies with a German woman named Hilde, whose life and situation mirrors Annie’s own.


15. Cuckoo New York – Elisabeth Marrion

Kristallnacht 9th November 1938. Doctor Esther Rosenthal’s husband has just enough time to whisper to her before the SA pulls him out of the door and slams it shut behind him. Esther has to leave Germany in a hurry and embarks on a journey taking her through Holland, England, and ultimately to the USA. In Holland, she meets a group of children from a Berlin orphanage, the first children to go to England on the Kindertransport. Together with her father, Mordechai, she joins them on their crossing and accompanies them to Harwich. The Kindertransport comes to an abrupt end on the outbreak of World War II. What will happen to the children still at Dovercourt Bay without a new permanent or foster home?


16. Vleugellam – Michel Bongers

Najaar 1976 – In de polder van het rivierdorp Bemmel, ingeklemd tussen de steden Arnhem en Nijmegen, strijkt de jetset van Hollywood neer. Robert Redford, Sean Connery, Michael Caine, Ryan O’Neil, Liv Ullmann, Dirk Bogarde zijn in deze regio om opnames te maken voor de oorlogsfilm A bridge too far (Een brug te ver). Een film die een jaar later in première gaat en een van de kaskrakers uit filmgeschiedenis wordt. Achter de schermen van deze filmproductie vindt een aantal nimmer opgetekende en spannende gebeurtenissen plaats. Een verhaal waarin een jonge docente van de Scholengemeenschap Oost-Betuwe een hoofdrol speelt door samen met acteur Peter Faber een oorlogsmysterie te onderzoeken.


17. Nice girls don’t get the corner office – Lois P. Frankel

Werk jij altijd non-stop door zonder pauze? Maak je je zorgen of je anderen niet beledigt met je feedback? Vraag je collega’s altijd om raad voordat je een beslissing neemt? Of wil je gewoon dat iedereen je aardig vindt? Als je een van de bovenstaande vragen met ja hebt beantwoord, is volgens Lois P. Frankel de kans groot dat er regelmatig een promotie aan je neus voorbijgaat en dat het je meestal niet lukt om je dromen & ideeën waar te maken. Lois P. Frankel is coach en bedrijfstrainer. Vijfentwintig jaar lang runde ze een praktijk voor psychotherapie waar ze voornamelijk werkende vrouwen behandelde. Nice girls don’t get the corner office is het resultaat van al die praktijkervaring. Het gaat over de meest gemaakte fouten van vrouwen op hun werk, het doet suggesties om grip te krijgen op je carrière en het beschrijft manieren waarop je jezelf in de weg zit bij het benutten van al je talenten. De praktische adviezen zijn onderverdeeld in zes thema’s: hoe je het spel speelt; hoe je je gedraagt; hoe je denkt; hoe je jezelf op de markt brengt; hoe je klinkt; hoe je eruitziet en hoe je reageert.


18. Nice girls don’t speak up – Lois P. Frankel

Hoe vaak heb je jezelf afgevraagd waarom je niets hebt gezegd tijdens een vergadering? Of waarom je niet hebt gevraagd om de loonsverhoging die je duidelijk verdiende? Of heb je de taak van iemand anders uitgevoerd omdat je niet wilde zeuren? Waarschijnlijk regelmatig en de reden is telkens dezelfde: je hebt geleerd om aardig te zijn, om te pleasen. Met Frankel als je persoonlijke coach leer je zelfverzekerd, authentiek en duidelijk te communiceren – en zo je carrière in eigen handen te nemen. Gebaseerd op meer dan vijfentwintig jaar praktijkervaring. In dit gloednieuwe boek van Lois P. Frankel, auteur van de bestseller Nice girls don’t get the corner office, leer je hoe je op de meest effectieve manier kunt communiceren. Van de basis en het navigeren in sticky situations tot de kunst om anderen te beïnvloeden, dit handboek laat je met praktijkvoorbeelden en krachtige tools zien hoe je de zichtbaarheid en waardering krijgt die je verdient! Want een vrouw op de werkvloer is helaas nog steeds veel te vaak een nice girl.


19. De geschiedenis van het vegetarisme en veganisme – Daniel Hagen

We leven al zo’n tien generaties in het industriële tijdperk. Een tijdperk waarin het snel gaat. Het menselijk ras is in overdrive! Ook qua voeding. Vlees is goedkoop geworden, in massa geproduceerd We eten zongerijpte papaja’s in hartje winter. Noordzeegarnalen worden gevangen in de Noordzee, gepeld in Marokko en vervolgens ‘vers gevangen’ gegeten in Noord-Duitsland. In de onderwaterwereld heeft plastic voorrang op het leven in zee. In het ene deel van de wereld lijden nog steeds veel mensen aan ondervoeding – in het andere deel komt steeds meer en meer obesitas, diabetes, enz voor. Met het oog hierop zou je kunnen denken dat de vegetariër, evenals de veganistische voedingsfilosofie in de vervolgopleiding, een heel jong fenomeen is dat voornamelijk ontsprongen is uit de geprivilegieerde sociale perspectieven van de Eerste Wereld. Maar dat is verre van zo!


20. Dieren eten – Jonathan Safran Foer

In ‘Dieren eten’ van Jonathan Safran Foer vertelt hij over hoe hij tot enkele jaren geleden afwisselend vegetariër en vleeseter was. Toen hij echtgenoot en vader werd, stelde hij zichzelf de vraag: waarom eten we dieren? En zouden we ze ook eten als we wisten hoe ze op ons bord terechtkomen?
In een briljante synthese van filosofie, literatuur, wetenschap en undercoverjournalistiek onderzoekt Jonathan Safran Foer in ‘Dieren eten’ de verschillende verhalen die we onszelf vertellen om ons eetgedrag te rechtvaardigen – van folklore tot populaire cultuur, van familietradities tot westerse mythen – en laat hij zien hoe die verhalen onze onwetendheid in stand houden.


21. Het klimaat zijn wij – Jonathan Safran Foer

Met zijn bestseller Dieren eten veroorzaakte Jonathan Safran Foer een sensatie: veel van zijn lezers werden vegetariër, of werden zich op z’n minst bewust van hun eetgedrag, Nu pakt hij het grootste thema van deze tijd aan: klimaatverandering. Om dit onderwerp concreter en daardoor urgenter te maken, herinnert Foer ons aan de kracht van gezamenlijke actie en geeft hij voorbeelden van succesverhalen uit het verleden als stimulans. Op deze manier – die van elk individu slechts een kleine inspanning vergt maar bij collectieve actie uiterst effectief is – kunnen we een van de grootste veroorzakers van klimaatverandering aanpakken: de bio-industrie. Op zijn geheel eigen en verassende wijze spoort Foer de lezer aan om na te denken over hoe volgende generaties ons handelen op dit cruciale moment zullen beoordelen. Wij kúnnen de wereld nog redden, te beginnen bij het ontbijt.


22. Opstand der Georgiërs – Dick van Reeuwijk

Texel: het laatste slagveld van Nederland Texel leek de oorlogsjaren vrij rustig te zijn doorgekomen. Gevechten hadden zich vooral elders, op het vasteland, afgespeeld. Maar de maanden april en mei van 1945 zouden te boek komen te staan als de bloedigste oorlogsmaanden in de geschiedenis van het eiland. In de nadagen van de Tweede Wereldoorlog, toen de overwinning op nazi-Duitsland onafwendbaar leek, kwam een kleine groep Georgische krijgsgevangenen in opstand. Er volgde een intens bloedige strijd die weken duurde, zelfs tot na de officiële capitulatie van Duitsland. Slechts 200 Georgiërs overleefden deze slag, die het leven kostte aan bijna 1500 mensen, waaronder 120 Texelaars. In Opstand van de Georgiërs op Texel schetst Eric Lee een fascinerend beeld van een van de laatste slagvelden van de Tweede Wereldoorlog in Europa. Hij laat bovendien zien wat ten grondslag lag aan ‘de keuze’ van Sovjet Georgische soldaten om het Duitse uniform te dragen en hoe zij op het rustige Waddeneiland terechtkwamen. (Bron: Bol.com)


23. Oorlogsparadijs – Nico Dros

In 1942 begint een jonge arts zijn werk in het noodhospitaal van Texel. De ondergrondse heeft hem een vervalst persoonsbewijs gegeven, nadat hij bij verstek ter dood is veroordeeld. Het eiland ontpopt zich voor hem tot een klein paradijs. Hij wordt verliefd en hij raakt vertrouwd met de kunst van de chirurgie. Maar dan, begin april 1945, breekt er een opstand uit onder de Georgische soldaten die op het eiland zijn gestationeerd.


24. Dialogues & Small talk ✅

Gekocht bij een museum in Limburg, geen informatie beschikbaar.


25. Material Evidence & Traces ✅

Gekocht bij een museum in Limburg, geen informatie beschikbaar.


26. Morgen stop ik echt – Paul Smit & Esther ten Hove ✅

Een must-read voor iedereen die (tijdelijk) wil stoppen met het drinken van alcohol. Een must-read voor iedereen die (tijdelijk) wil stoppen met het drinken van alcohol. ‘Deze fles wijn drink ik nog even leeg, want het is zonde om weg te gooien. Maar morgen stop ik echt!’ Je kent het wel, al die mooie intenties en goede voornemens om te stoppen. Waarom lukt dit meestal niet? En hoe werkt het dan wel? Met heldere neurowetenschappelijke inzichten en humor leer je in dit boek jezelf en jouw gedrag beter te begrijpen. Het zet de ideeën die we over onszelf hebben en waarom we doen wat we doen, volledig op z’n kop. Een must-read voor iedereen die (tijdelijk) wil stoppen met het drinken van alcohol. 


27. Van tienermoeder naar zakenvrouw – Tara Boxman

Waardering: 5 uit 5.

Als Tara, streng religieus opgevoed als Jehovah’s Getuige, op zestienjarige leeftijd op de wc zit met een positieve zwangerschapstest, slaat de paniek toe. Dit kan niet waar zijn! Kan een jonge tienermoeder zich ontworstelen aan een verstikkende religie, in haar eentje een kind opvoeden en uitvinden waar ze écht gelukkig van wordt? Een levensverhaal vol pieken en dalen, over moederliefde en zakeninstinct, over keihard op je bek gaan, verkeerde keuzes maken en het toch tot een succesvolle zakenvrouw schoppen.


28. Niets is wat het lijkt – Tanya Byron

Waardering: 5 uit 5.

Tanya Byron doet verslag van haar vierjarige opleiding tot klinisch psycholoog. De levensverhalen van haar patiënten zijn schrijnend, adembenemend en zitten vol zwarte humor. Psychopaten, mensen met beginnende dementie, kinderen met eetstoornissen en slachtoffers van seksueel misbruik; patiënten met ieder een aangrijpend verhaal. Prachtig geschreven, hartverscheurend en tot op het eind verrassend: een confronterend boek.


29. Everything is always changing – Mindfully Evie

Waardering: 5 uit 5.

“Over the past two years, I’ve gone from bedbound, to housebound, to slowly venturing into the outside world. Writing down my innermost thoughts throughout each stage – holding nothing back – this book will take you on the journey with me, showcasing the challenges and joy along the way. A continuation of growth and healing, I hope these words can remind you that life is neither light or dark but a tentative mixture of both. And I hope that by being open and vulnerable, you can find some strength, solace, and light amongst these pages.” – Written from the heart, this book of poetry and prose is split into three parts: Underground, Emerging, and Blooming. Presented chronologically, this book is an intimate witness to the ups and downs of recovery.
As the title is saying it’s a page turner. Even when I’m not abled to hold the kindle and I have almost no energy to read I just can’t stop. The same as her first book i loved reading it. This book is healing me bit by bit. Not my condition ME/CFS but my broken heart. I finally get it why I have to accept. After 24 years! Also Thank you For this beautiful book Evy.


30. Super Sick: Making Peace with Chronic Illness – Allison Alexander

They certainly don’t have chronic pain, sexual dysfunction, or diarrhea. After all, spandex suits and sudden bowel movements don’t mix. Do they? With raw sincerity and tongue-in-cheek humour, Alexander holds nothing back while discussing how to navigate doctors, dating, sex, friendships, faith, and embarrassing symptoms. Part memoir, part research, part pop culture analysis, Super Sick offers a friendly hand to anyone with chronic illness, a reminder that they aren’t alone and have much to offer the world.


Geplaatst door

*Niet te vangen in hokjes |*Blogt ook niet binnen kaders |*70's kind | *Never a dull moment | *Getrouwd in hetzelfde jaar als de Koning en Koningin |*Moeder van een koningskoppel (niet diezelfde, uiteraard!) | *Sinds 1998 ME/CVS | *Alles behalve lui te noemen |*Droomt graag groot |*Moet het doen met wat kan | *Schreef zeventien boeken | *Drie te koop | *Blogt sinds 2006 |*Vaak voor anderen, nu voor zichzelf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s