Dagje Openluchtmuseum met de rollator

De laatste tijd heb ik niet veel energie over gehad (keuzes, keuzes) om ook te posten op deze site dus vandaar dat ik een aantal Instaposts hier met jullie deel. Een van de posts is deze. Dit was namelijk zo’n fijne dag waar ik graag over deel. Wij hebben al jarenlang een museumjaarkaart en omdat we in Arnhem woonden gingen we met enige regelmaat op de fiets (of met de bus) naar het Openluchtmuseum. Nu we iets verder weg wonen is het wat lastiger, maar gelukkig mochten we een auto lenen zodat ik de rollator kon meenemen. Dat was overigens meteen een goede test of het park toegankelijk genoeg is.

ᴇʀ ɪs sʟᴇᴄʜᴛs ᴇᴇɴ ᴡᴇɢ ɴᴀᴀʀ ɢᴇʟᴜᴋ ᴇɴ ᴅᴀᴛ ɪs ᴏᴘ ᴛᴇ ʜᴏᴜᴅᴇɴ ᴍᴇᴛ ᴊᴇ ᴢᴏʀɢᴇɴ ᴍᴀᴋᴇɴ ᴏᴠᴇʀ ᴅɪɴɢᴇɴ ᴡᴀᴀʀ ᴊᴇ ɢᴇᴇɴ ɪɴᴠʟᴏᴇᴅ ᴏᴘ ʜᴇʙᴛ. ~ Epictetus

Gisteren was een heerlijke dag. Ik ben voor het eerst in twee jaar weer in het Nederlands Openlucht Museum geweest. Voor COVID-19 gingen wij een aantal keren per jaar, maar na de herfstvakantie wordt het park een wandelpark en toen de deuren in april open zouden gaan was het quarantaine tijd.

Nu alles weer min of meer normaal is vond zoonlief het tijd worden om naar het park te gaan. Mijn enige eis: rollator moet mee. Eindelijk zou ik kunnen ervaren waar ik hem in eerste instantie voor aanschafte.

Wat mij betreft heeft het zich al terugbetaald. Er waren meerdere momenten waarop ik zo dankbaar was dat ik op mijn rollator kon zitten. Het zorgde ervoor dat ik veel minder stress in mijn lichaam ervoer en ik kon ook gewoon even een beetje bijkomen.

Ik ben dol op het luisteren naar verhalen en gisteren heb ik lekker relaxed kunnen zitten luisteren.

Het was wel zwaar, maar ik ben zo oprecht dankbaar dat ik nu echt kan genieten van en met mijn gezin. Dat is onbetaalbaar.

Openluchtmuseum heeft heel veel plekken rolstoelvriendelijk (en rollatorvriendelijk) gemaakt, maar op sommige plekken kost het wat meer energie om iets te duwen. De volgende keer gaat hij gewoon weer mee hoor.

Overigens zijn er een aantal extra toiletgebouwen bijgebouwd die zeer rolstoelvriendelijk zijn.

PS. Op de foto mijn meest favoriete huis in dit park. Enig idee waarom?


Al met al kan ik zeggen dat het geslaagd genoeg was om zeker nog een keer te gaan. Of ik er (ooit) met een rolstoel naartoe zou gaan weet ik (nog) niet.

Geplaatst door

*Niet te vangen in hokjes |*Blogt ook niet binnen kaders |*70's kind | *Never a dull moment | *Getrouwd in hetzelfde jaar als de Koning en Koningin |*Moeder van een koningskoppel (niet diezelfde, uiteraard!) | *Sinds 1998 ME/CVS | *Alles behalve lui te noemen |*Droomt graag groot |*Moet het doen met wat kan | *Schreef zeventien boeken | *Drie te koop | *Blogt sinds 2006 |*Vaak voor anderen, nu voor zichzelf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s