INSPIRERENDE BOEKEN VAN september 2021

In een maand van bijna volledige afwezigheid op mijn blog heb ik meer dan genoeg kunnen lezen. Of misschien kan ik beter zeggen dat ik genoeg boeken heb kunnen uitproberen, want een deel van de boeken die ik afgelopen maand in mijn handen hield kwamen in de papierbak terecht. Dit wil overigens niet zeggen dat het geen goede boeken zijn, soms deed ik een boek ook voorgoed dicht omdat het me te hard trof, het te zwaar of te eng was. Dat doet verder niets af aan de schrijfstijl. Zo ben ik namelijk groot fan van S.J. Watson, maar ik kon het boek niet meer handelen (thriller).

Ik ben de ongelezen boeken uit mijn boekenkast aan het lezen en alles wat me niet beviel deed ik weg. Dat ruimt mooi op kan ik zeggen. ๐Ÿ˜‰

Ik heb helaas dit keer niet de energie om heel uitgebreid in te gaan op allerlei boeken, dus ik beperk me dit keer in extra informatie en mijn kijk op de boeken. Ga ervan uit dat als een boek in het eerste deel van de lijst staat het een aanrader is. In de lijst van wat ik verder nog las zal ik met 5 sterren aangeven welke ik nog meer adviseer. Klik op de titel om naar Bol.com te gaan voor meer informatie.


1. Het licht van Luna Park – Addison Armstrong ๐Ÿ“–

Waardering: 5 uit 5.

1926. Verpleegster Althea Andersons hart breekt als ze weer getuige is van een baby die sterft in Bellevue Hospital. Wanneer ze leest over verbazingwekkende overlevingskansen van babyโ€™s die in couveuses behandeld worden, voelt het als het wonder waarnaar ze op zoek was. Maar de dokters van Bellevue wijzen deze onconventionele geneeskunde af en dwingen Althea tot een hartverscheurende keuze. 25 jaar later stort Stella Wright in. Haar moeder is overleden, ze heeft ontslag genomen en haar huwelijk loopt op de klippen. Dan ontdekt ze een brief die alles wat ze over haar moeder wist in twijfel trektโ€ฆ
Een roman met als basis een waargebeurd verhaal. Dat is ook de reden waarom hij in dit rijtje van inspirerende boeken staat. Het is het laatste boek dat ik las voor Trotse Moeders, het is tijd om na bijna tien jaar werken voor de site te stoppen. Ik had het niet mooier kunnen afsluiten. Het licht van Luna Park is ten eerste een verhaal met een onderwerp dat ik nog nooit eerder ben tegengekomen, daarnaast bevalt de manier van schrijven van de auteur me heel erg goed. Mooie poรซtische zinnen en moeilijke, ethische kwesties gaat ze niet uit de weg. Dat maakt dat Het licht van Luna Park een boek is dat voor mij onvergetelijk is. De recensie over het boek vind je overigens ยซยซยซvia deze linkยปยปยป mocht je meer willen lezen.

Steeds wanneer ik denk dat het onmogelijk is om een nog unieker boek te vinden โ€“ dan de duizenden die ik al las โ€“ stuit ik toch weer op een verhaal dat alle eerdere boeken overstijgt.


2. Nice girls don’t get the corner office – Lois P. Frankel ๐Ÿ“–

Waardering: 4 uit 5.

Werk jij altijd non-stop door zonder pauze? Maak je je zorgen of je anderen niet beledigt met je feedback? Vraag je collega’s altijd om raad voordat je een beslissing neemt? Of wil je gewoon dat iedereen je aardig vindt? Als je een van de bovenstaande vragen met ja hebt beantwoord, is volgens Lois P. Frankel de kans groot dat er regelmatig een promotie aan je neus voorbijgaat en dat het je meestal niet lukt om je dromen & ideeรซn waar te maken. Lois P. Frankel is coach en bedrijfstrainer. Vijfentwintig jaar lang runde ze een praktijk voor psychotherapie waar ze voornamelijk werkende vrouwen behandelde. Nice girls don’t get the corner office is het resultaat van al die praktijkervaring. Het gaat over de meest gemaakte fouten van vrouwen op hun werk, het doet suggesties om grip te krijgen op je carriรจre en het beschrijft manieren waarop je jezelf in de weg zit bij het benutten van al je talenten. De praktische adviezen zijn onderverdeeld in zes thema’s: hoe je het spel speelt; hoe je je gedraagt; hoe je denkt; hoe je jezelf op de markt brengt; hoe je klinkt; hoe je eruitziet en hoe je reageert.


3. Middernachtbibliotheek – Matt Haig ๐ŸŽง

Waardering: 5 uit 5.

Ik ben erg groot fan van deze auteur. Hij schrijft prachtige boeken die me helemaal naar een wereld die niet bestaat sleuren. Je weet dat het niet klopt en dat het niet kan, maar juist daarom zijn ze zo bijzonder. Deze stond al een tijdje op mijn lijstje, maar het kwam er steeds niet van. Afgelopen maand luisterde ik hem via Storytel.
Nora wordt overweldigd door het gevoel dat ze in haar leven verkeerde keuzes heeft gemaakt, en iedereen teleurstelt. Wanneer ze in de Middernachtbibliotheek terechtkomt, een plek tussen leven en dood, krijgt ze de kans om te zien op welke vele manieren haar leven anders had kunnen verlopen. Elk boek dat ze openslaat neemt haar mee naar een ander leven: waarin ze Olympisch zwemkampioen is, wรฉl bij haar ex is gebleven of haar droom om gletsjeronderzoeker te worden daadwerkelijk heeft waargemaakt. In elk bestaan probeert ze haar weg te vinden. Terwijl ze door de Middernachtbibliotheek struint moet ze de ultieme vraag onder ogen komen: wat maakt het leven de moeite waard? Middernachtbibiliotheek is een betoverende en hartverwarmende roman die toont dat er altijd nog andere mogelijkheden zijn als je het somber inziet. Een ode aan het leven, ook als dat gebreken vertoont.

Als je alles waar je spijt van hebt ongedaan kunt maken, zou je dat dan ook doen?


4. De logica van geluk – Mo Gawdat ๐ŸŽง

Waardering: 4 uit 5.

Hij was gezond, extreem rijk en succesvol, maar Mo Gawdat voelde zich diep ongelukkig. De huidige Chief Business Officer van de futuristische ‘dromenfabriek’ Google [X] besloot het fenomeen van gelukservaring te benaderen als een ingenieur: onderzoek de bewijsbare feiten en pas een analytische logica toe. Hij stelde zichzelf ten doel om een geluksformule te vinden die keer op keer zou kunnen worden toegepast op ieders leven, met geluk als voorspelbaar resultaat – telkens weer. Mo’s zoektocht naar geluk kreeg een onverwachte wending toen zijn 21-jarige zoon Ali plotseling overleed. Zijn jarenlange onderzoek zou hem en zijn familie redden van de totale wanhoop. En tijdens de verwerking van dit grote verlies vond Mo een nieuwe missie: hij zou zijn bevindingen delen met de hele wereld om zo veel mogelijk mensen te helpen gelukkiger te worden. Zijn statement is duidelijk: ongeacht de hindernissen op ons pad, de lasten die we met ons meedragen en de beproevingen die we doorstaan, bezit ieder van ons het vermogen om gelukkig te zijn met het bestaan zoals het is. Hoe hij tot die overtuiging komt, lees je in dit positieve en optimistische boek. Doel van de auteur: 10 miljoen mensen gelukkig maken met dit boek. Kijk de stand op www.solveforhappy.com


5. DRIVE: train je stoรฏcijnse mindset – Mark Tuitert ๐ŸŽง

Waardering: 4 uit 5.

Toen Mark Tuitert in 2010 olympisch goud won op de 1.500 meter schaatsen dacht hij niet aan winnen, maar aan Epictetus en Seneca.
Al 20 jaar gebruikt hij de principes van stoรฏcijnse filosofen om het hoofd te bieden aan de immense druk van topsport en de grote uitdagingen in zijn privรฉleven. Voor DRIVE ontwikkelde hij 10 praktische lessen waarmee iedereen, voor elke situatie, een stoรฏcijnse mindset kan trainen. DRIVE geeft je de tools om: *richting te geven aan je leven *actie te ondernemen *te accepteren waar je geen invloed op hebt *en dus scherp รฉn relaxed op je doel af te gaan.


Verder las ๐Ÿ“– ik ook nog:

Ik luisterde๐ŸŽง afgelopen maand naar:

De boeken die ik niet uitlas:

PS. Wil je meer leestips? Via ยซยซยซdeze paginaยปยปยป vind je meer blogs met inspirerende boeken. Wil je sneller tussen alle boeken van 2021 snuffelen? Dan kan dat ยซยซยซvia deze linkยปยปยป.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s