Duurzame dinsdag 2021 – Prinsjesdag van de duurzaamheid

Foto door Peter Leahy op Pexels.com

Wist jij dat er een Prinsjesdag van de duurzaamheid bestaat? Ik niet. Daar kwam ik pas achter toen ik begon met research doen voor dit artikel. Op deze eerste dinsdag van de maand september is het Duurzame Dinsdag. Vandaag zullen er vernieuwende initiatieven uit de samenleving onder de aandacht worden gebracht van politiek Den Haag.

Het kabinet neemt de ‘Duurzame Dinsdag koffer’ in ontvangst. In deze koffer zitten 414 duurzame ideeën en initiatieven. Deze komen van zowel ondernemers als betrokken burgers. Van uitgewerkt businessplan tot een briljant duurzaam idee in het eigen huishouden, alles komt samen. Je kunt zelf ook meedenken. Elk jaar kun je jouw idee indienen bij Duurzamedinsdag.nl.

Drie ankers

Drie dingen staan er centraal tijdens deze Duurzame Dinsdag:

  1. Het overhandigen van de Duurzame Dinsdag-koffer aan het kabinet en uitreiking van de prijzen. Je kunt de inzendingen van dit jaar «««op Duurzamedinsdag.nl»»» bekijken.
  2. De uitreiking van het duurzame lintje. Een bijzondere onderscheiding voor mensen die een uitzonderlijke bijdrage hebben geleverd aan een duurzame samenleving. Bibian Mentel is een van de personen die dit jaar (postuum) een lintje krijgt.
  3. De duurzame troonrede. Deze wordt meestal opgesteld en voorgedragen door de nummer 1 uit de Duurzame top 100 van Trouw. Dit jaar wordt het voorgedragen door «««Werner Schouten»»», voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging. Hij pleit voor generatie gerechtigheid. Zie zijn TEDx-talk onderaan de blog.

Ik wens je een fijne dag vandaag.

Bronnen: Duurzaam-ondernemen | Duurzamedinsdag.nl | Beleven.org

Geplaatst door

*Niet te vangen in hokjes |*Blogt ook niet binnen kaders |*70's kind | *Never a dull moment | *Getrouwd in hetzelfde jaar als de Koning en Koningin |*Moeder van een koningskoppel (niet diezelfde, uiteraard!) | *Sinds 1998 ME/CVS | *Alles behalve lui te noemen |*Droomt graag groot |*Moet het doen met wat kan | *Schreef zeventien boeken | *Drie te koop | *Blogt sinds 2006 |*Vaak voor anderen, nu voor zichzelf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s