Terug op Instagram en facebook

Ach, ik ben er wel klaar mee. Het was heerlijk om een aantal maanden lang niet meer te vertoeven op de diverse sociale media, maar eerlijk is eerlijk: het werd toch ook wel een beetje saai. Niet dat ik niets te doen had hoor, ik heb juist veel te veel te doen en het zou misschien beter voor me zijn om daar eens in de schrappen, maar dat is een ander verhaal. 😉

Het was de afgelopen maanden heerlijk om ineens heel wat uren per week over te houden, maar ik had ook geen enkel contact meer met de mensen die ik graag sprak – ook al was dat vaak enkel en alleen via het scherm.

Leren van Covid-19 en lockdown

Ik had de afgelopen maanden nodig om te zien wat ik kon leren van corona en van de lockdown. Ik had verwacht hele boekwerken vol lessen aangereikt te krijgen, maar als ik heel eerlijk ben is dit niet gebeurd. Het enige dat ik pas echt heb geleerd ik dat het heel belangrijk is om mensen om je heen te hebben met wie je contact hebt, mensen met wie je leuk kunt praten en mensen in wie je oprecht geïnteresseerd bent. En hoe lullig ook: dat houdt in dat ik hier een aantal mensen uit mijn lijst heb gegooid.

Keiharde meningen

Het is altijd vervelend (nou ja, voor mij!) om tot de ontdekking te komen dat je in sommige mensen nou eenmaal níét geïnteresseerd bent. Dat je geen zin heb in hun popie jopie verhalen of dat hun berichten net iets té positief zijn. Nou oké, dat kan ik nog wel hebben, maar toen ik wegging kwam dat ook omdat ik genoeg had van sommige keiharde meningen waar ik absoluut niets mee kon. Die meningen gingen vooral over Covid-19, over inenten, over vrijheid en nog heel veel meer. Ik kon daar echt niets mee, zeker niet omdat ik een andere mening had. En begrijp me niet verkeerd:

een mening hebben mag en moet misschien ook wel, maar het viel me te zwaar.

Nu heb ik daar geen last meer van. Niet alleen omdat ik een aantal mensen heb verwijderd, maar ook omdat het gemis van de mensen die ik wél wil volgen groter is. Ik heb daarbij wel mijn beeld van een perfecte interactie moeten loslaten en ik moet accepteren dat het niet altijd een tweebaansweg is, maar dat contact er ook alleen maar is omdat ik graag betrokken blijf bij een persoon die niet per se behoefte heeft aan contact. Klinkt dat logisch? Ik weet het niet. Dat is wat het gevoel op dit moment zegt.

Go with the flow

Of ik blijf weet ik ook niet. De vakantie komt eraan en mijn gevoel daarover is dubbel. Enerzijds wil ik graag delen wat ik meemaak, anderzijds wil ik niet te veel tijd online doorbrengen. Ik weet niet hoe ik dat moet oplossen dus wordt het ‘Go with the flow’. Dat is sowieso mijn insteek de komende tijd. Zien hoe het gaat en accepteren wat ik liever niet zou zien, maar wat nu eenmaal bij the package deal zit.

Niet meteen alles weer

Ik zal gaan ervaren hoe ik het vind om terug te zijn. Hoe hard ik ook mijn best doe, ik heb echt totaal nog geen behoefte aan Whatsapp. Ook daar mis ik mensen hoor, maar er is ook een heel groot deel waarvan ik gewoon niet wil dat ze mijn bezigheden zien. Ik weet dat ik ze kan blokkeren, maar dát is me echt nog een stap te ver. Ik weet niet hoe lang ik het volhou, maar NU wil ik in ieder geval nog niet continu bereikbaar zijn voor iedereen.

Geplaatst door

*Niet te vangen in hokjes |*Blogt ook niet binnen kaders |*70's kind | *Never a dull moment | *Getrouwd in hetzelfde jaar als de Koning en Koningin |*Moeder van een koningskoppel (niet diezelfde, uiteraard!) | *Sinds 1998 ME/CVS | *Alles behalve lui te noemen |*Droomt graag groot |*Moet het doen met wat kan | *Schreef zeventien boeken | *Drie te koop | *Blogt sinds 2006 |*Vaak voor anderen, nu voor zichzelf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s