INSPIRERENDE BOEKEN VAN juli 2021

Afgelopen maand is voorbij gevlogen. Voor ik het wist kon ik de laatste dag van juli afstrepen en zat ik al in augustus. De vakantie is al een heel stuk gevorderd en toch heb ik nog niet het gevoel gehad veel tijd voor mezelf te hebben. Mijn lijstje is op zich wel lang, maar de meeste boeken was is al aan het leven door het juli werd. Een aantal van hen deed ik heel erg lang over, anderen had ik in een vloek en een zucht uit. En ze leefden ook nog lang en gelukkig. Iemand een idee naar welke film ik zo spontaan refereer? Hint: Dreamworks. Hieronder de boeken die ik indrukwekkend genoeg vond om te delen en daaronder de rest. De DNF (did not finish) haalden de eerste lijst uiteraard niet. Klik voor meer informatie op de titel van het boek. De vijfsterren romans hebben ook een link naar Bol.com.


1. Stap in je grootsheid – Tony Robbins

Tony Robbins is wel een beetje de koning van het NLP en ik lees graag boeken van hem. Dit boek is alleen tweedehands te koop en dan betaal je er de hoofdprijs voor. Althans, tot voor kort. Inmiddels is hij ook weer nieuw te krijgen bij Bruna. Maar goed, ik heb dit boek gelezen en meteen aantekeningen gemaakt. Ik ben er urenlang, nee dagenlang mee bezig geweest, maar ik wilde die informatie hebben. Nu nog de tijd nemen om het daadwerkelijk te leren toe te passen. 😉
In dit boek, een encyclopedie van 400 pagina’s van tientallen jaren wijsheden en persoonlijke ontwikkeling, toont de meester op het gebied van piekprestaties, Tony Robbins, aan dat je onmiddellijk je leven kunt beheersen door je overtuigingen en je waarden – die bepalen hoe je denkt, hoe je je voelt en wat je op elk willekeurig moment doet – opnieuw vorm te geven. Met dezelfde dynamiek en onderhoudende stijl die honderdduizenden naar zijn seminars gebracht hebben, vult Tony Robbins de pagina’s van dit boek met zijn beste strategieën en technieken om je aan te moedigen je emoties, je lichaam, je relaties, je financiën en je leven meester te zijn. Door het lezen van dit boek onderneem je een fascinerende ontdekkingsreis en voorzie je jezelf van de kracht om jezelf en anderen te beïnvloeden met een ongeëvenaarde impact en precisie. Je leert: * wat je echt wilt in je leven en hoe je het kunt bereiken * hoe je zelfsabotage elimineert * hoe je je waarden en overtuigingen op één lijn brengt * hoe je je passie en ambitie ontketent * hoe je beperkende gedragspatronen doorbreekt * vele andere wijsheden om je persoonlijk te ontwikkelen


2. Anna – Anna van der Breggen

nAls echte wielerfan mag dit boek niet ontbreken in mijn kast. Ik heb al veel biografieën gelezen over mannen, maar die van vrouwen zijn zeldzaam. Nou ja, op wielergebied dan. Erg leuk om te lezen en een aanrader.
De unieke biografie ‘ANNA’ vertelt het levensverhaal van topwielrenster Anna van der Breggen, die op haar zevende al met fietsen begon en inmiddels een van de beste wielrensters ter wereld is. In dit boek blikt ze terug op haar wielercarrière en de belangrijke lessen die ze onderweg heeft geleerd, en geeft ze tips en adviezen aan de lezer. Hoe blijf je bijvoorbeeld gemotiveerd? Wat maakt je tot een topsporter? Hoe ga je om met tegenslagen? En hoe leef je gezond? Een uniek, humoristisch en nuchter inkijkje in het leven van een topsporter. De omslagfoto is gemaakt door Laura de Mildt.


3. Roadtrip – Graeme Simsion & Anne Buist

Normaal gesproken halen romans deze lijst niet, maar voor deze maak ik graag een uitzondering. Ik ben namelijk groot fan van deze twee schrijvers. Dit boek is het vervolg op de bestseller Camino: een romantisch liefdesverhaal over de Camino de Santiago, de pelgrimsroute van Sint-Jakob. Dit boek gaat over:
Drie jaar geleden liepen veertigers Zoë en Martin samen de Camino. Op zoek naar zichzelf vonden ze elkaar. Toen hield hun relatie geen stand, nu krijgen ze een tweede kans als ze Zoë’s vriendin Camille vergezellen op weg naar Rome. Camille heeft MS en wil koste wat kost de lange voettocht volbrengen. De tocht is heel anders dan de vorige. Dit keer geen vriendelijke dorpsbewoners en lekkere maaltijden. Nee, het is ruig, het plenst in de Alpen en ze logeren vaak in ongastvrije hotels waar mensen een jachtgeweer in de keuken hebben staan. Voor de everzwijnen. Gelukkig is er wel altijd wijn. In de voetsporen van talloze pelgrims worden de relaties op de proef gesteld, maar Camilles ziekteverschijnselen worden heviger. Iedereen is erop gebrand om Rome te halen. En dan slaat het noodlot toe, maar natuurlijk niet zoals je zou verwachten…


4. Anders omgaan met boosheid – David DeWulf

Ik heb veel op mijn blog geschreven over de dingen waar ik in het dagelijks leven last van heb. Boosheid is ook zo’n ding waar ik graag mee afreken, maar dat maar niet wil lukken. Ik weet na het lezen van dit boek ook waarom. 😉 Een interessant boekje waarin ook opdrachten staan die je meteen kunt toepassen. Boosheid is een intense emotie die toont dat er aan een behoefte niet is voldaan, en die aanzet tot actie en verandering. Maar het kan ook een destructieve emotie zijn, die zorgt voor verbittering, verharding en langdurige woede. Pijnlijke relaties zijn het gevolg. David Dewulf toont in dit boek hoe je boosheid om kunt buigen tot een constructieve kracht. Thema’s die aan bod komen zijn waarden, persoonlijke kracht, oprecht luisteren, empathie en vergeven. Verder is er ook aandacht voor conflicten, (vecht)scheiding en ouderschap zonder boosheid. Gebaseerd op mindfulness, compassie en geweldloze communicatie Met tal van tips en oefeningen om de inzichten ook echt in je leven te integreren. Inclusief tien gratis meditatiedownloads


Verder las ik ook:

Geplaatst door

*Niet te vangen in hokjes |*Blogt ook niet binnen kaders |*70's kind | *Never a dull moment | *Getrouwd in hetzelfde jaar als de Koning en Koningin |*Moeder van een koningskoppel (niet diezelfde, uiteraard!) | *Sinds 1998 ME/CVS | *Alles behalve lui te noemen |*Droomt graag groot |*Moet het doen met wat kan | *Schreef zeventien boeken | *Drie te koop | *Blogt sinds 2006 |*Vaak voor anderen, nu voor zichzelf

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s