GEKOCHTE BOEKEN 2021 – tweede KWARTAAL

Van mijn voornemen om geen boeken meer te kopen kan ik wellicht beter afstappen, want het wil me niet echt lukken om de roep naar meer te weerstaan. Misschien is het tijd om een laatste boek aan te schaffen waarin ik staat hoe ik die verlokkingen naast me neer te leggen ;-). Hoe dan ook: onderstaande boeken kocht ik met een goed gevoel en ik ben inmiddels begonnen met lezen. Dit keer met name Engelstalige boeken. Daar zijn twee redenen voor. Ten eerste zijn deze boeken niet te koop in het Nederlands en ten tweede wil ik mijn Engels verbeteren en hoe kan dat beter dan door te lezen. Overigens heb ik sinds kort ook weer een abonnement op Storytel. Dat was niet de bedoeling, maar mijn dochter wil graag alle Harry Potter boeken luisteren, omdat lezen te moeilijk is, en dit alleen kan op Storytel. Dus een keer raden wat ik inmiddels óók doe? Nee, geen Harry Potter luisteren, maar wel andere boeken. Heel fijn weer, had ik toch eerder moeten doen.

1. De zevende zus ☑

Waardering: 5 uit 5.

Na de onthulling van Georg Hoffman dat de missende zus misschien is gevonden, ontdekken Maia en Ally dat er maar twee aanwijzingen zijn: het adres van een wijngaard in Nieuw-Zeeland en een tekening van een bijzondere stervormige ring. Ze besluiten dat CeCe, die in Australië woont, op onderzoek uit moet. Er begint een race tegen de klok om de ontbrekende zus te vinden, en de zoektocht voert de zussen over de hele wereld. Elke zus probeert haar spoor te volgen – in Nieuw Zeeland, Canada, Engeland, Frankrijk en Ierland – maar ze lijken steeds een stap achter te lopen…
Toen ik zag dat dit boek ging uitkomen in mei heb ik direct een exemplaar gereserveerd en betaald. Ik vond het een leuk idee om op 6 mei een cadeautje in mijn brievenbus te krijgen en die meteen te gaan lezen. Ik markeerde het nog niet in mijn agenda, maar ik wist dat ik wel meteen zou starten met lezen. Het is het laatste verhaal van de zeven zussen serie en er zijn nog zoveel vragen. Is er een zevende zus? Waarom is zij dan niet bij hen? Is ze wel geadopteerd? Bestaat ze wel? Wat is er gebeurd? Enz. enz. enz. allemaal vragen die ik beantwoord wilde zien.

Het boek was binnen drie dagen uit en toen ik het eenmaal gesloten had ervaarde ik hetzelfde als al die keren ervoor: in de weken erna miste ik elk personage alsof ik mijn eigen zussen moest missen. Voor wat betreft de antwoorden moet ik zeggen dat die niet allemaal zijn beantwoord. Dat komt omdat er nog een deel acht komt met daarin het verhaal van Pa Salt – Atlas.

Bij het vooruitzicht van nog een dik boek te mogen lezen, vergeef ik het de auteur*.

*UPDATE: Niet lang na het verschijnen van dit boek overleed de Lucinda Riley aan kanker. Lees »»»hier««« meer.

Titel: De zevende zus
Auteur: Lucinda Riley
Boekvorm: Paperback
Aantal pagina's: 704
ISBN: 9789401614283 
Uitgeverij: Xander 
Verschijningsdatum: 6 mei 2021 
Je kunt dit boek hier kopen»»» 

2. Dik ingewikkeld ☑

Waardering: 4 uit 5.

Na je zoveelste dieet- en sportpogingen toch weer groeien. Beseffen dat je alweer in dezelfde valkuilen bent gestapt. Je niet zo slim voelen en je dan maar aan die vreetbui overgeven, die gemakkelijk enkele weken kan duren. Van voren af aan beginnen met een zucht der wanhoop en in de verte de angst om weer te falen. Herkenbaar? Misschien is dit boek dan iets voor jou? Geen nieuw dieet maar inzichten over dik zijn, onveiligheid, zelfliefde en bescherming die jou zullen helpen je gewicht te kunnen behouden. Welk gewicht dan ook.
Ik heb dit boek gekocht omdat ik wat meer wilde lezen over de basis achter het aankomen. Ik wilde lezen over de redenen waarvan ik denk dat ik dik ben. Aankomen en overgewicht is namelijk heel erg veel meer dan jezelf niet in de hand kunnen houden met eten.

Titel: Dik ingewikkeld
Auteur: Attie Dotinga
Boekvorm: e-book | Adobe epub
Uitgeverij: Falinn
Je kunt dit boek hier kopen»»»

3. The Essential Law of Attraction Collection

The Essential Law of Attraction Collection is the perfect read for those who want to deepen their understanding of the Teachings of Abraham, as well as anyone who would like to have three wonderful books by Esther and Jerry together in one special edition! •The Law of Attraction presents the powerful basics of the original Teachings of Abraham®. You’ve most likely heard the saying “Like attracts like,” and although the Law of Attraction has been alluded to by some of the greatest teachers in history, it has never been explained in as clear and practical terms as it is in these pages. •Money, and the Law of Attraction shines a spotlight on two subjects troubling many people today: money and physical health. This book was written to deliberately align you with the most powerful law in the universe—the Law of Attraction—so that you can make it work specifically for you, no matter what your life experience may be. •The Vortex will help you understand every relationship you are currently involved in or have ever experienced. It uncovers a myriad of false premises that are at the heart of every uncomfortable relationship issue, and guides you to a clear understanding of the creative Vortex that has already assembled the relationships that you have desired.
Al vele malen heb ik er over nagedacht om deze te kopen, maar tot voor kort kon ik hem maar niet vinden. Amazon bestaat al heel lang, maar eigenlijk voelde ik me nooit zo aangesproken om daar boeken te kopen. Al die verschillende plekken voor boeken vond ik maar lastig. Tot ik dit boek echt wilde hebben en toen was de keuze makkelijk. Laatst schreef ik nog een blog over »»»The Fussy Librarian««« waar je op zoek kunt naar gratis Kindle boeken en nu heb ik het gevoel dat die mogelijkheid vinden het begin van de aantrekking naar dit boek. Alles viel samen, ik kan het moeilijk uitleggen, en het staat eindelijk op mijn digitale boekenplank. Het schijnt hét boek te zijn op het gebied van de wet van aantrekking.

Titel: The Essential Law of Attraction Collection
Auteur: Esther & Jerry Hicks
Boekvorm: Kindle
Aantal pagina's: 640
ISBN: 9781401950040
Uitgeverij: Hay House Inc. 
Verschijningsdatum: 13-10-2015
Je kunt dit boek hier kopen»»»

4. The Vortex: Where the Law of Attraction Assembles All Cooperative Relationships

This book uncovers a myriad of false premises that are at the heart of every uncomfortable relationship issue, and guides you to a clear understanding of the powerful creative Vortex that has already assembled the relationships that you have desired. Abraham will show you how to enter that Vortex, where you will rendezvous with everything and everyone you have been looking for.

Titel: The Vortex: Where the Law of Attraction Assembles All Cooperative Relationships 
Auteur: Esther & Jerry Hicks
Boekvorm: Kindle
Aantal pagina's: 265
Uitgeverij: Hay House Inc. 
Verschijningsdatum: 01-09-2009
Je kunt dit boek hier kopen»»»

5. Ask and It Is Given: Learning to Manifest Your Desires

Ask and It Is Given, by Esther and Jerry Hicks, which presents the teachings of the nonphysical entity Abraham, will help you learn how to manifest your desires so that you’re living the joyous and fulfilling life you deserve. As you read, you’ll come to understand how your relationships, health issues, finances, career concerns, and more are influenced by the Universal laws that govern your time/space reality – and you’ll discover powerful processes that will help you go with the positive flow of life. It’s your birthright to live a life filled with everything that is good – and this book will show you how to make it so in every way!

Titel: Ask and It Is Given: Learning to Manifest Your Desires
Auteur: Esther & Jerry Hicks 
Boekvorm: Kindle
Aantal pagina's: 355
Uitgeverij: Hay House Inc. 
Verschijningsdatum: 01-10-2004
Je kunt dit boek hier kopen»»»

6. The Power of Awakening: Mindfulness Practices and Spiritual Tools to Transform Your Life

Beloved spiritual teacher Dr. Wayne W. Dyer often shared his thoughts on the path and practice of personal empowerment during his writings and presentations. He’d say, “This is not about self-help. It’s about self-realization, which is way beyond self-help.” In this book, which collects some of his timeless words of wisdom in a new format, the internationally renowned speaker and author offers spiritual tools to transcend your current circumstances and old patterns in order to reach true fulfillment. He will show you how to become genuinely awake, aware of the power you have within to shift your thought processes, release attachments, and tame your ego-to name just a few topics covered in these pages. Wayne will help you understand what an illusion much of life is, so you can see the big picture and spark deep transformation (that is, “the ability to go beyond your form”), resulting in peace and harmony in all areas of your life. He will also take you through the stages of enlightenment and instruct you in mindfulness practices such as visualization and meditation, ultimately helping you reach a higher consciousness. Indeed, as a result of reading this book, you’ll feel as if you are absolutely living in the light, in tune with the magnificence of the universe . . . and yourself.

Titel: The Power of Awakening: Mindfulness Practices and Spiritual Tools to Transform Your Life 
Auteur: Dr. Wayne W. Dyer
Boekvorm: Kindle
Aantal pagina's: 201 
Uitgeverij: Hay House Inc.
Verschijningsdatum: 13-10-2020
Je kunt dit boek hier kopen»»»

7. How to Stop Worrying and Start Living

In How to Stop Worrying and Start Living, Carnegie offers a set of practical formulas that you can put to work today. Through techniques that get to the heart of your unique stress response, and an exploration of how stress can affect your relationships, you’ll discover how to control stress instead of letting it control you. There’s no need to live with worry and anxiety that keep you from enjoying a full, active life!
In this book, you will learn how to:
• Develop habits that prevent fatigue
• Live with positivity everyday
• Overcome depression
• Deal with the inevitable
• Make decisions to improve your life

Titel: How to Stop Worrying and Start Living 
Auteur: Dale Carnegie
Boekvorm: Kindle
Aantal pagina's: 340
Uitgeverij: Sanage Publishing
Verschijningsdatum: 05-10-2020
Je kunt dit boek hier kopen»»»

8. Finding Freedom: Escaping from the Prison of Chronic Fatigue Syndrome ☑

Waardering: 5 uit 5.

In Finding Freedom, Raelan Agle infuses fellow chronic fatigue syndrome (myalgic encephalomyelitis) sufferers with hope. With her story of desperate struggle and eventual triumph over chronic fatigue syndrome, she is living proof that full recovery from this illness is possible. With hard-earned wisdom and frank humor, she shares not only her validating journey of living with chronic illness but also her actionable ideas for chronic fatigue syndrome recovery. When it comes to CFS, Raelan’s been through it all and she now knows that her recovery journey was longer, harder, more costly and inefficient than it ever should have been. And most importantly — she knows that there is a better way. […] By the end of Finding Freedom, you will know not only the beliefs and behaviors holding you back but also the steps and skills necessary to take you forward, ensuring that recovery is not the lonely, overwhelming, and stressful experience that it is for far too many. Raelan delivers the goods for you to positively change your life while empowering you to never again accept anything less than the absolute healthiest and happiest life possible.
Dit boek moest ik hebben. Ik weet het: dat zeg ik veel vaker, maar dit boek gaat over het genezen van CVS. Ik had er hoge verwachtingen van en net als de boeken hierboven benoemd is ook deze niet via Kobo te koop.

Titel: Finding Freedom: Escaping from the Prison of Chronic Fatigue Syndrome
Auteur: Raelan Agle 
Boekvorm: Kindle
Aantal pagina's: 324
ISBN: 978-1707010196
Verschijningsdatum: 08-12-2019
Je kunt dit boek hier kopen»»»

9. Vind ik leuk?! ☑

Waardering: 4 uit 5.

Iedereen trouwt, krijgt baby’s, koopt huizen. Timelines vol succes. Maar niet voor Tori… Gelukkig. En ineens ben je dertig. Je tijdlijn is een lange opsomming van aanzoeken, zwangerschapsaankondigingen en foto’s van pas gekochte huizen. Dertig worden lijkt wel een stoelendans: zodra de muziek stopt, kiest iedereen de dichtstbijzijnde plek om zich te settelen met iemand die toevallig ook aan het spel meedoet. Maar Tori niet. Ze heeft al aardig wat bereikt voor haar dertigste: een bestseller op haar naam en duizenden fans, online en offline. Maar haar best-wel-oké vriendje is eigenlijk heel saai. En wanneer haar beste vriendin ook opeens verliefd wordt, begint Tori te twijfelen. Tori vult haar dagen met twitteren, YouTube en bedenken waarom iedereen – behalve zij – voor dit huisje-boompje-beestje-ideaal lijkt te gaan. Zijn ze bang de boot te missen? Of is zij degene die de memo heeft gemist? Als iedereen om je heen hetzelfde doet, en de klok keihard tikt, wat doe je dan?
Een boek dat ik kocht, omdat ik anders drie euro verzendkosten moest betalen. Ik heb altijd wat goedkope e-books op mijn verlanglijstje staan die ik kan kopen wanneer ik net wat geld tekort kom om geen verzendkosten op Bol te hebben. In dit geval ging het om 1 cent! Dit boek kostte me €3,59, dus als ik de verzenkosten eraf haal…. Nou ja, je begrijpt het vast wel. Ik geef toe: een omslachtige manier om toch boeken te kunnen kopen, maar ik heb er toch altijd moeite mee dat ik voor 1 cent verschil dat moet betalen.

Titel: Vind ik leuk?! 
Auteur: Holly Bourne
Boekvorm: e-book (en paperback)
Aantal pagina's: 235
ISBN: 9789402755800
Uitgeverij: HaperCollins
Verschijningsdatum: juli 2018
Je kunt dit boek hier kopen»»» 

10. Niemand is te klein om het verschil te maken ☑

Waardering: 3 uit 5.

In augustus 2018 besloot een vijftienjarig Zweeds meisje, Greta Thunberg, om één dag niet naar school te gaan. Dit dappere besluit zou uiteindelijk leiden tot een wereldwijde actie tegen de klimaatcrisis, waarmee ze miljoenen leerlingen inspireerde te staken voor onze planeet. Zo wilde ze ervoor zorgen dat regeringen en politici wel moeten luisteren naar de generatie die het kind van de rekening wordt als het milieubeleid niet snel wordt aangepast. Thunberg sleepte er een nominatie voor de Nobelprijs voor de Vrede mee in de wacht. In dit boek komen Thunbergs eigen krachtige woorden bij elkaar. Haar speeches, die zij sinds die dag in 2018 op de meest spraakmakende plekken, toppen en podia geeft, en waarmee ze geschiedenis schrijft in Europa en daarbuiten, schudden ons wakker. Thunberg laat steeds opnieuw overtuigend zien dat íedereen voor de bescherming van onze planeet moet vechten, hoe machteloos we ons ook voelen. Onze eigen toekomst hangt ervan af.
Ik vond het om heel eerlijk te zijn niet interessant genoeg om het meer dan drie sterren te geven. Of dat aan haar schrijfstijl ligt of aan de manier hoe ik lees weet ik niet, maar ik stoorde me nogal aan de manier hoe sprak in de brieven. Ik denk dat dit een boekje is dat je zelf moet beoordelen, maar ik zet er voor mezelf toch drie sterren bij.

Titel: Niemand is te klein om het verschil te maken
Auteur: Greta Thunberg
Boekvorm: e-book
Aantal pagina's: 80
ISBN: 9789403184807
Uitgeverij: De Bezige Bij
Verschijningsdatum: oktober 2019
Je kunt dit boek hier kopen»»»  


11. De Bullet Journal Methode ☑

Het verleden vastleggen, het heden organiseren, de toekomst plannen

Waardering: 5 uit 5.

Jarenlang probeerde Ryder Carroll steeds weer nieuwe productiviteitsmethodes, zowel online als offline, maar niets werkte zoals hij wilde. Uit pure wanhoop ontwikkelde hij zijn eigen systeem, de Bullet Journal Methode, die hem hielp om zich beter te concentreren en productief te zijn. Hij deelde zijn methode met enkele vrienden die dezelfde uitdagingen tegenkwamen, en voor hij het wist had hij een viral beweging in gang gezet. We zijn nu een paar jaar verder, en Bullet Journaling vindt inmiddels wereldwijd navolging. De Bullet Journal Methode behelst zoveel meer dan aantekeningen organiseren en lijstjes maken. Het gaat over wat Carroll “leven met intentie’ noemt: afleidingen leren negeren en je tijd en energie richten op de dingen die er echt toe doen, zowel in je werk als in je persoonlijke leven. Dit boek leert je…
Het verleden vastleggen: Creëer een duidelijk en uitgebreid overzicht van je gedachten, met niets meer dan pen en papier.
Het heden organiseren: Vind dagelijks rust door je takenlijst op een bewuste, systematische en productieve manier aan te pakken. De toekomst plannen: Zet interesses en losse aantekeningen om in zinvolle doelen en verdeel die vervolgens in hanteerbare actiestappen die tot grote veranderingen leiden.
Ryder Carroll schreef dit boek voor vastgelopen lijstjesmakers, overweldigde multitaskers en creatievelingen die structuur nodig hebben.

Of je nu al jarenlang een Bullet Journal gebruikt of er nog nooit een hebt gezien, De Bullet Journal Methode helpt je om het stuur van je leven weer in eigen handen te nemen.

Titel: De Bullet Journal Methode 
Auteur: Ryder Carroll
Boekvorm: e-book
Aantal pagina's: 256
ISBN: 9789044977509 
Uitgeverij: Lev.
Verschijningsdatum: november 2018
Je kunt dit boek hier kopen»»»  

12 . Gewoon Vegan ☑

Waardering: 4 uit 5.

Wat als je heus wel betrokken bent bij de wereld, het klimaat, duurzaamheid en de dieren, maar ook moet koken voor een kritische kleuter en een partner die fanatiek sport. Net als jijzelf, trouwens. Je wilt lekker eten, gezond maar niet overdreven groen én er niet voor naar zestien winkels hoeven. In Gewoon vegan deelt Alexandra ruim 80 vegan recepten voor het hele gezin. Alexandra: ‘Bij het woord vegan denken veel mensen toch nog altijd aan dierenactivisten die zichzelf vastketenen, navelstaarders die alleen maar heel gezond willen eten en hipsters die een pak havermelk meenemen naar een festival. Intussen lezen we over de gevaren van ons westerse dieet. Onze aderen slibben dicht en onze buikomvang neemt toe. Ook staan de kranten vol van klimaatverandering. We overwegen een dagje minder vlees, misschien meerdere dagen. Misschien wel helemaal vegetarisch, of vegan. Maar waar moet je beginnen?’ Gewoon vegan is een toegankelijk, relaxed, vermakelijk en uitnodigend kookboek. Van een kidsproof pasta pesto met verstopte groente tot de ultieme wortel-pompoensoep. En van een snelle camping-curry tot een geweldig bananenbrood, in één kom te maken.
Kookboeken lezen is altijd een dingetje. Het is niet echt een leesboek, maar er staat wel te veel informatie in om het even snel door te bladeren. Daarom heb ik ervoor gekozen dit boek toch als leesboek te bestempelen en hier tussen te zetten. Ik wil eigenlijk niet meer zo veel papieren kookboeken, want stiekem heb ik een beetje een hekel aan kookboeken, dus kocht ik dit keer een e-book. Ik ga kijken of het me bevalt om te kijken vanaf de iPad. Verder kan ik al wel melden dat er heerlijke, makkelijke recepten in staan en ook nog eens behoorlijk kidsproof is.

Titel: Gewoon vegan
Auteur: Alexandra Penrhyn Lowe
Boekvorm: e-book
Aantal pagina's: 240
ISBN: 9789000360604
Uitgeverij: Spectrum
Verschijningsdatum: mei 2020
Je kunt dit boek hier kopen»»»  

13. Deliciously Ella Quick & Easy ☑

Waardering: 4 uit 5.

Ella’s new collection shows us that vegan cooking doesn’t have to be difficult or time-consuming. It’s easy to embrace a plant-based lifestyle with her fuss-free, simple recipes that cater for our busy lives. Divided into 7 sections, the new book offers – for the first time – recipes with an approximate cooking time, showing you how to make simple meals that will satisfy your taste buds and inspire you every day. Section 1 features delicious breakfasts – from quick pancakes to fruity smoothies and easy toast-toppers. Section 2, Lunches, Dips & Dressings, offers an array of healthy plant-based options. The next two Sections comprise 10-Minute- and 20-Minute Meals, where Ella will prove that plant-based eating doesn’t have to be complicated or time-consuming. Choose from quick pasta dishes, simple noodles, hearty veg-laden bowls and Asian-inspired plates. Section 5 is Big Batch Cooking, to help you get ahead and plan your week. The Sweet section includes lots of portable bars, flapjacks and slices to satisfy your sweet tooth. The last section, Weekend, features recipes that require a bit time to make, but will impress and delight your friends and family! The ethos of Deliciously Ella is to share abundant recipes that put vegetables at the heart of our plates, that taste good and are easy to make. Alongside this, Ella is keen to embrace all aspects of wellbeing, prioritising self-care. In the book she will share the important insights learned from her chart-topping podcast, bringing a wider holistic dimension and personal angle to this gorgeous, inspiring, healthy cookbook.
Ik ben begonnen met lezen, maar kwam erachter dat er ook heel wat (Engelse) theorie in het boek staat waardoor het iets meer tijd nodig heeft om te bepalen wat ik er van vind.

Titel: Deliciously Ella Quick & Easy
Auteur: Ella Mills (Woodward)
Boekvorm: e-book
ISBN: 9781473639256
Uitgeverij: Yellow Kite
Verschijningsdatum: juli 2020
Je kunt dit boek hier kopen»»»  

14. 16:8 ☑

met intermittent fasting naar een gezonder gewicht

Waardering: 5 uit 5.

Vasten of ‘intermittent fasting’ is wereldwijd uitgegroeid tot een van de populairste eetpatronen. Maar hoe kan niet eten nu gezond zijn? Het vloekt met diëtisten die beweren dat je metabolisme een vuurtje is dat je moet blijven aanwakkeren. Het is een hardnekkige mythe, intussen genadeloos ingehaald door de wetenschap. Vasten biedt enkele sterk onderbouwde gezondheidsvoordelen. Het bevordert de spieropbouw, leidt tot gewichtsverlies, versterkt je immuunsysteem en vertraagt het verouderingsproces. Bovendien leert je lichaam het onderscheid tussen een waar hongergevoel en een craving, zodat je makkelijker aanvoelt dat die zak chips om 10 uur ’s avonds niet écht nodig is. Tijdens zijn begeleiding van topatleten maakte arts Servaas Bingé kennis met ‘intermittent fasting’. In dit boek beschrijft hij hoe vasten iedereen gezonder kan maken en op het juiste gewicht kan brengen. Servaas schuift de 16:8 methode naar voren: 16 uur lang vasten en eten binnen een tijdsspanne van 8 uur. Verder legt hij uit wat er met je lichaam gebeurt tijdens het vasten en geeft hij een eenvoudig stappenplan met lekkere recepten om zelf aan de slag te gaan.

Titel: 16:8
Auteur: Servaas Bingé
Boekvorm: e-book
Aantal pagina's: 160
ISBN: 9789463932660 
Uitgeverij: Borgerhoff & Lamberigts
Verschijningsdatum: juni 2020
Je kunt dit boek hier kopen»»»  

15. The Secret Daily Teachings ☑

Waardering: 5 uit 5.

Take the next step with The Secret Daily Teachings – the much-loved companion guide for living The Secret day by day is now available in a new hardcover format. The Secret contains clear principles on how to live your life in accordance with the natural laws of the Universe, but the important thing for every person is to LIVE IT. Now, with The Secret Daily Teachings, Rhonda Byrne takes you through a year of teachings, sharing wisdom and insights for living in harmony with the laws that govern all human beings, so that you may become the master of your life. Building upon The Secret’s powerful truths, your knowledge of the law of attraction is about to expand far beyond what you can imagine. More joy, more abundance, more magnificence – every single day of the year.
Tot mijn grote vreugde bleek er nog een boek van Rhonda Byrne te koop te zijn. Dit is een boek met elke dag een dagelijks leermoment om de wet van aantrekking nog beter onder de knie te krijgen.

Titel: The Secret Daily Teachings
Auteur: Rhonda Byrne
Boekvorm: Hardcover 
Aantal pagina's: 384 
ISBN: 9781471130618
Uitgeverij: 
Simon & Schuster Ltd
Verschijningsdatum: augustus 2013
Je kunt dit boek hier kopen»»»  

16. Aus der Heimat in die Ferne

Fünf harte Jahre befand sich Hubert im Kriegseinsatz. Die Auswirkungen hatten bei ihm unauslöschbare, tiefe Spuren hinterlassen. Erst am Ende seines Lebens hat er die Kraft, seiner Tochter Inge von den körperlichen und seelischen Strapazen dieser Zeit zu erzählen. Jetzt tauchen, wie aus der Tiefe des Sees, der vor ihr liegt, Inges eigene Erinnerungen an Entbehrung und Angst aus dem Gedächtnis auf. In der eiskalten Nacht des 28. Januar 1945 zwang die sich nähernde Front die Einwohner der kleinen Stadt Lüben in Schlesien zur Flucht ins Ungewisse. Endlos erschien der Menschenstrom und Friedel, mit ihren Kindern Inge und Karli, befand sich mittendrin. Würden sie es schaffen, dem Feind zu entkommen? Ihr Weg war voll Leid, Hunger und Gefahr. Sie erfuhren aber auch Hilfsbereitschaft und hatten unverhoffte, schöne Begegnungen.

Titel: Aus der Heimat in die Ferne
Auteur: Ingeborg Schmelz
Boekvorm: e-book
ISBN: 9783943519365
Uitgeverij: Kynast
Verschijningsdatum: juni 2018
Je kunt dit boek hier kopen»»»  

17. The Science of mind

At the height of what was known as the New Thought Movement, the great thinker, writer and leader Ernest Holmes published his The Science of Mind, which details the tenets of the spiritual movement which he founded—Religious Science. Holmes was a popular speaker in his time, filling auditoriums with listeners eager to learn his methods for forging a new relationship with the Christian God. He covers the basics in The Science of Mind, along with applicable habits like meditation and prayer, in order to put readers in touch with their God and on a healing path.

Titel: The Science of mind
Auteur: Earnest Holmes
Boekvorm: e-book
ISBN: 9789389157765
Uitgeverij: 
General Press
Verschijningsdatum: juli 2019
Je kunt dit boek hier kopen»»»  

18. Menage in Manhattan (5-delige serie – erotiek)

The Bet – Bailey, Daniel, & Sebastian

Bent on showing up my ex, I enlist billionaire CEO Daniel and rebellious chef Sebastian to teach me pool, fast.
But their lessons soon lead to a steamy ménage…

The Gamble – Gabriella, Dominic, & Carter

I don’t do relationships. I don’t get involved.
Then Dominic and Carter, the two men I haven’t been able to forget, walk back into my life.
It’s the second chance I didn’t know I wanted.
This time, I have to gamble with my heart.

The Heat – Piper, Owen, & Wyatt

My restaurant is failing. I’d do anything to save it. Anything.
Then restaurant investors Owen and Wyatt offer to help.
Of course, there is a catch.

The Wager – Wendy, Hudson, & Asher

I’ve been fired from my job. My life is falling apart. The only people on my side are Hudson and Asher.
I shouldn’t have given in to temptation. I shouldn’t have slept with them.
One night, they said. No promises. Just pleasure.

But the condom failed.
Now what?

The Hack – Miki, Finn, & Oliver

Finn and Oliver. My two wickedly hot, good-looking new bosses.
I’ve been hired to hack into their systems and destroy their company.

No problem. I have skills. I can do this.
Then they find out…

The Ménage in Manhattan series. 5 full-length, standalone, steamy ménage romance novels that are all about her. No cliffhangers. HEA guaranteed! Grab this special edition boxed set by best-selling author Tara Crescent and dive into romance today!

Titel: Ménage in Manhattan
Auteur: Tara Crescent 
Boekvorm: Kindle
Aantal pagina's: 1286 (0,99 dollarcent)
ASIN: B08W3XYQ9M
Je kunt dit boek hier kopen»»»  

19. Super Attractor

 Methods for Manifesting a Life beyond Your Wildest Dreams

In Super Attractor, Gabrielle Bernstein lays out the essential methods for manifesting a life beyond your wildest dreams. This book is a journey of remembering where your true power lies. You’ll learn how to co-create the life you want. You’ll accept that life can flow, that attracting is fun, and that you don’t have to work so hard to get what you want. Most important, you’ll feel good. And when you feel good, you’ll give off a presence of joy that elevates everyone around you. Super Attractor is a manifesto for confidently claiming your desires. In these pages, you’ll learn how to:

   â€¢ Do less and attract more
   â€¢ Relax and trust that what you desire is on the way
   â€¢ Know that spiritual guidance is available to you at all times
   â€¢ Feel a sense of awe each day as you witness miracles unfold

Accepting that you are a Super Attractor will change everything. You’ll trust that it’s safe to release the past, and you’ll no longer fear the future. You’ll tap into an infinite source of abundance, energy, joy, and well-being. This well-being will become the norm for you, and you’ll grow to embrace it as your birthright. Most importantly, you’ll know intuitively how to show up for life and bring more light to the world around you.

Titel: Super Attractor: Methods for Manifesting a Life beyond Your Wildest Dreams
Auteur: Gabrielle Bernstein
Boekvorm: Kindle
Aantal pagina's: 232
ASIN: B07MB473MF 
Uitgeverij: Hay House Inc.
Verschijningsdatum: 24 september 2019 (de dag dat ik 40 werd!)
Je kunt dit boek hier kopen»»»  

20. The Shower Habit ☑

Waardering: 4 uit 5.

The Shower Habit will teach you how to:

 • Start your day with confidence without getting up earlier.
 • Boost your productivity in meeting your goals.
 • Reduce stress and increase happiness by following this simple morning habit.

You are not lazy. You are not a hopeless procrastinator. You just need to practice a little self-care through ramping up your morning routine. This process is designed to be enjoyable, rewarding and highly addictive so you won’t want to miss it! Don’t miss this opportunity to makeover your morning routine, motivating you to take action toward your goals. These simple changes will transform your life!
Een klein boekje dat je heel snel uitleest. In vond het erg interessant maar ik moet zeggen dat ik het meeste al wel kende uit andere boeken die ook de nadruk leggen op vroeg opstaan, afirmeren, mediteren en koud douchen. Toch is het voor de mensen die niet zo heel erg van lezen houden een aanrader, want het zijn minder dan 80 pagina’s en is binnen een dag uit.

Titel: The Shower Habit
Auteur: Stephanie Ewing
Boekvorm: Kindle
Aantal pagina's: 60
ASIN: B0918PP8T6 
Uitgeverij: Tanner K. Publishing 
Verschijningsdatum: 27 maart 2021
Je kunt dit boek hier kopen»»»  

21. Why the F*ck Can’t I Change? ☑

Insights from a neuroscientist to show that you can

Waardering: 4 uit 5.

Banish bad habits for good and transform your life with this ground-breaking new book from neuroscientist and behavioural coach Dr Gabija Toleikyte. Most of us want to change something about ourselves – our stress levels, weight, relationships, or our performance at work. Change is hard and emotional but it’s not as tough as you think. In this life-changing book, Gabija takes us on an eye-opening journey through the extraordinary human brain, explaining the science behind what makes us tick. With practical tools and simple tips, Gabija shows how you can make change happen, including:

– What the brain needs to create new habits
– The eight types of emotion and how to take control of them
– The magical power of motivation and how to boost it
– Simple ways to improve productivity
– The secret to strengthening relationships

Inspiring and enlightening, Why the F*ck Can’t I Change uses neuroscience and behavioural analysis to show you how you can train your brain to make change last.
Ik moet zeggen dat ik dit boek in zekere zin erg interessant vond, maar ik moet tegelijkertijd ook erkennen dat het me gewoon veel te moeilijk was. Ik heb het idee dat de auteur (een neurowetenschapper) in ‘Jip en Janneke-taal’ wilde uitleggen hoe de hersenen werken. Ik ben bang dat het voor mij meer ‘Woezel en Pip-taal’ had moeten zijn. Het was me echt veel te moeilijk. Geen idee overigens of ik het in het Nederlands beter had begrepen. Gemiddeld scoort het boek een 4,5 uit 5 sterren, dus de meesten zijn heel enthousiast.

Titel: Why the F*ck Can't I Change?
Auteur: Dr. Gabija Toleikyte
Boekvorm: Kindle
Aantal pagina's: 254
ASIN: B08J4FQ7TS 
Uitgeverij: Thread 
Verschijningsdatum: 21 januari 2021
Je kunt dit boek hier kopen»»»  

Deze boeken heb ik inmiddels gelezen:

 1. De zevende zus – Lucinda Riley
 2. Dik ingewikkeld – Attie Dotinga
 3. Finding Freedom – Raelen Agle
 4. Vind ik leuk?! – Holly Bourne
 5. Niemand is te klein om het verschil te maken – Greta Thunberg
 6. De Bullet Journal Methode – Ryder Carroll
 7. Gewoon Vegan – Alexandra Penhryn Lowe
 8. Delicously Ella Quick & Easy – Ella Mills
 9. 16:8 РServaas Bing̩
 10. The Secret Daily Teachings – Rhonda Byrne
 11. The Shower Habit – Stephanie Ewing
 12. Why the f*ck can’t I change? – Gabija Toleikyte

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s