Op weg naar meer vrijheid – vaccinatie I

Ik weet dat veel mensen een foto posten en dat het een beetje gewoontjes wordt, maar ik ben zo blij dat ik nummer 1 binnen heb.

Door mijn ziekte ME/CVS wijzigde er weinig voor mij toen we de lockdowns kregen. Ik was al weinig weg en ik was al beperkt. Toch leef je anders wanneer een ziekte waarvan je niet weet wat het met je doet in je nek hijgt. Ik heb meer dan een jaar in vrijwillige quarantaine gezeten. Ik geloof dat ik in dat jaar zes afspraken had, acht keer naar de supermarkt ben geweest en twee keer een boekhandel en de Hema heb bezocht. O en 1x de kapper. Klinkt best veel, maar zelfs voor mij is dit niet normaal.

Voor mij zal er niet heel veel wijzigen als we weer alles mogen. Toch ben ik me bewuster van wat vrijheid inhoud en dat ik ondanks mijn ziekte altijd nóg meer beperkt kan worden. Voorheen kón ik gaan omdat het open en veilig was en dat was tot voor kort minder het geval.

Ik moet nog zes weken geduld hebben en dan is het veiliger voor wat betreft COVID-19. Nou ja, deze variant dan 😉. Ik ben blij met deze eerste stap, want ondanks het feit dat mijn lichaam vaak een gevangenis is…het kan altijd nog erger.

Laat ik dus even voorop stellen dat ik niet zielig ben een me ook niet zielig voel. Ik was me er gewoon even bewust van vandaag.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Een reactie op “Op weg naar meer vrijheid – vaccinatie I

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s