De Celestijnse belofte – film

Een paar dagen terug schreef ik >>>een blog over het boek De Celestijnse belofte<<< van James Redfield. Toen ik zag dat het verfilmd is besloot ik ook de film te gaan kijken (zie onderaan de blog de link), hoewel ik dat meestal niet doe. Ik ben altijd bang dat het dan tegenvalt en meestal is dat ook zo. Het valt me meteen op dat er

een duidelijk verschil tussen het boek en de film.

Dat is meestal zo, want een boek dat je in pak hem beet 10 uur leest is niet 1 op 1 samen te vatten in een film van 1,5 uur. Dat is iets wat ik als lezer al vrij snel moest accepteren. ๐Ÿ˜‰ Neemt niet weg dat ik het jammer vind wanneer het gewoon niet klopt.

Wat me ook erg opviel is dat de de gesprekken en bepaalde scรจnes compleet anders gaan dan in het boek en ik vraag me af waarom. Het zal vast te maken hebben met duidelijkheid of kijkbaarheid.

Zo wordt er in het vliegtuig niet gesproken over het manuscript (het zijn rollen perkament in de film en worden ‘profetie’ genoemd), maar gaat het meteen over een bepaalde priester.

Bron: De Celestijnse belofte

Het heeft een totaal andere insteek dan het boek, dus ik moest het al snel loslaten en mezelf onderdompelen in de film.

Ook ging alles allemaal een heel stuk sneller dan in het boek en mis ik best veel belangrijke dingen die ik liever iets uitgebreider had gezien. In het boek kun je nog een beetje rust nemen om het te begrijpen en een beeld te vormen van de afzonderlijke inzichten, maar in de film komen die inzichten niet รฉcht naar voren. Nou ja, voor mij ging het te snel. De boodschap is echter net als in het boek hetzelfde.

De wereld zien zoals het echt is

De randproblemen (van de regering van Peru) werden me wel een heel stuk duidelijker dan in het boek en wat er op het spel staat als de wereld de rollen ontdekt.

Bron: De Celestijnse belofte

Ik vind het echt een bijzondere film. Voor een boek dat verfilmd werd in 2006 (en er minder mogelijk was dan nu) is het heel goed gelukt, ondanks het feit dat ik met het boek in mijn gedachten keek. Ik ga over een paar weken gewoon weer eens kijken met andere ogen en een ander gevoel.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s