Afvallen met de wet van aantrekking #2 – 5kg

Twee maanden geleden – op 15 maart 2021 – schreef ik een post over afvallen met behulp van de wet van aantrekking? Als je het nog niet gelezen hebt kun je onderaan de link vinden naar mijn eerste blogpost over dit principe. Daarin gaf ik aan dat ik al heel vaak gehoord had van afvallen met behulp van de wet van aantrekking, maar dat ik werkelijk geen idee had hoe ik dat dan voor me moest zien. Dat het me wel opviel dat de mensen die vrijwel altijd positief over hun lichaam zijn vaak ook slank zijn en dat ik dan vaak dacht dat het voor die mensen wel heel makkelijk was om positief te zijn over hun lichaam. Om heel eerlijk te zijn twijfel ik inmiddels aan mijn eigen woorden. Ik denk namelijk dat dit niet het geval hoeft te zijn. Toch ben ik nog altijd van mening dat het helpt wanneer je positief in het leven staat en dus ook positief over je lichaam denkt.

Of dit nu is bij een BMI van 24; of bij een BMI van 18 of 50. Ik denk dat het sowieso veel beter voor je is wanneer je van je eigen lichaam kunt houden. Dat het niet makkelijk makkelijk is heb ik de afgelopen weken meermaals ervaren. Maar ik heb Γ³Γ³k ervaren wat het met je doet wanneer je met liefde naar jezelf in de spiegel kijkt. Hoe veel makkelijker het is om toch dat lekkere eten te laten staan, omdat je in de spiegel gezien hebt dat je onderkin begint af te nemen. Wanneer je voelt dat je beter in je lichaam gaat zitten door de voedingskeuzes die je maakt, hoe je huid meer begint te stralen als je het dagelijks verzorgd, maar ook wat een beetje make-up al kan doen voor het algemene beeld van jezelf.

Het viel me op dat ik niet perse eerst 20 kg hoef af te vallen voor ik met andere ogen naar mezelf kan kijken; dat ik nu soms ook gewoon tevreden ben met wat ik zie.

Dat heeft als resultaat dat ik minder hard voor mezelf ben.

In mijn vorige blog vroeg ik mezelf het volgende af over mensen die dun zijn:

  • Wat nou als die mensen dun zijn omdat ze een slank lichaam aantrekken?
  • Wat nou als die mensen dun zijn omdat ze nooit aan dik zijn denken?
  • Wat nou als die mensen dun zijn omdat ze niet aan de mogelijkheid om dik te zijn denken?

Maar ook de volgende vragen kwamen toen omhoog:

  • En wat zou er gebeuren als Γ­k nou eens een tijdje anders ga denken?
  • Wat als ik nou eens ga leven alsof ik al dun ben?
  • Wat nou als ik mezelf ervan overtuig dat ik mooi (en slank) genoeg ben? Wat gebeurt er dan?

Nog twee maanden nodig gehad

Ik durf inmiddels wel te zeggen dat ik na deze vragen nog even tijd nodig had om mezelf te overtuigen om dit te onderzoeken en ik gaf mezelf die tijd.

Wat ik het afgelopen jaar namelijk voornamelijk heb geleerd over de wet van aantrekking is dat iets ook tijd nodig heeft om op je pad te kopen.

Het is nodig om het te laten resoneren met je gevoel, waardoor je intentie duidelijker wordt. Op het moment dat die intentie helderder wordt en je duidelijk hebt gezegd wat je wilt begint de magie.

Die magie begon bij mij op 17 mei. Twee weken na het schrijven van de blogpost dus. In de tussentijd kwamen er echter al een paar boeken en ideΓ«en op mijn pad, ik had alleen tot dat moment nodig om het te laten samensmelten. Vergeet overigens niet dat voor ik de vorige blog plaatste hij al twee maanden in mijn concepten stond. Dat maakt dat ik vier maanden nodig had om tot dit punt te komen. Waarmee ik maar wil zeggen dat afvallen en de knop omzetten soms gewoon tijd nodig heeft.

Om je geheugen even op te frissen

Om je ideale gewicht te krijgen zijn erΒ drie stappen nodig:

  1. Vraag
  2. Geloof
  3. Ontvang

Dat is alles. Nou, ik geef toe dat ik er moeite mee had dat teΒ geloven, terwijl ik op andere fronten toch bewijs had gezien van de Wet van Aantrekking, dus zei ik tegen mezelf: Je hebt al zoveel moois gemanifesteerd, dit gaat je ook lukken en is voor anderen het ultieme bewijs dat de Wet van Aantrekking werkt. Ja, dat was nogal een ding. Want dit tegen jezelf zeggen is een ding, maar dit ook nog even op het wereldwijde web te gooien een tweede. Toch was er een rotsvast geloof dat het zou lukken.

Kleine stappen

Kijk, het is een illusie om te denken dat je heel snel kunt afvallen. Natuurlijk komt het wel voor dat het ineens heel snel gaat, maar in de praktijk werkt het juist niet zo. Succesverhalen als 12 kg in een maand zijn zeldzaam en ik vraag me af of dat wel gezond is. Ik vraag me dan af wat je allemaal tekort komt, want als dit niet door een ziekte komt (!) dan moet je wel ernstig geschrapt hebben in je calorieΓ«n inname. Ik hou het tegenwoordig liever bij gezond en voedzaam eten. Natuurlijk moet je dan minder eten dan normaal, maar mijn ervaring is dat wanneer je meer verse groenten gaan eten dit een heel stuk makkelijker vol te houden is.

Daarnaast helpt intermittent fasting mij ook heel erg goed. Het valt me niet zwaar en ik voel me er heel veel beter door. Alleen op de dagen dat ik ’s avonds koolhydraatrijk eet heb ik de volgende dag moeite met wachten tot 12 uur. Dan knort mijn maag vaak al de avond ervoor en dat zet zich dan voort tot de volgende dag. Ik word er echter niet chagrijnig of lusteloos van. Het kost alleen iets meer moeite.

Ik zit er over te denken om binnenkort wat lekkere vegan recepten met jullie te delen. Ik moet alleen even kijken hoe ik dat precies ga aanpakken omdat het niet mijn content is. Kom ik op terug.

Verder ben ik blij dat ik vijf kilogram kwijt ben, waarvan 4,5 in de laatste 4 weken. Sinds de knop om is. πŸ˜‰ Ik mag dan ook morgen mijn eerste beloning gaan aanschaffen: een luisterboek van NLP-goeroe Tony Robbins. Ik kijk er nu al naar uit.

Eerste vaccinatie

Ook mag ik morgen mijn eerste vaccinatie gaan ophalen. Gelukkig heb ik de meest geweldige echtgenoot van de wereld die met me meegaat. Ik zie er tegenop. Niet per se de prik of het wachten daar, maar ik ben vorige week door mijn rug gegaan en ik durf niet te fietsen. Zeker geen 16 km. Nu ik weet hoe kwetsbaar mijn rug momenteel is (door heel veel klussen) durf ik het risico niet te nemen. Ik kan met de bus, maar dan moet ik zeker 3 km wandelen. Ook geen succes, want lopen doe ook pijn. Gelukkig kunnen we om de hoek een auto huren, dus manlief rijdt me er naartoe. Ik heb overigens uitgezocht wat een taxirit kost. Die 75 euro bespaar ik mooi even, maar ik heb er serieus over gedacht. Om mijn wanhoop even aan te geven. πŸ˜‰ Het doet me maar weer beseffen dat ik – ondanks mijn ME/CVS – toch dankbaarder mag zijn voor mijn lijf en dat het normaal gesproken verder tiptop functioneert.

Lees hier andere blogs over afvallen met de wet van aantrekking:

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s