Een spiritueel avontuur

Het moet eind jaren negentig zijn geweest toen ik voor het eerst in aanraking kwam met het boek De Celestijnse belofte. Ik zou bijna willen zeggen dat het per toeval op mijn pad kwam, maar ik moet in alle eerlijkheid zeggen dat ik dat nu betwijfel. Als tiener had ik al ernstig mijn twijfels of toeval wel echt toeval is, maar kon de vinger er niet op leggen.

Inmiddels ben ik er van overtuigd dat niet alles wat ongevraagd op ons pad komt louter uit toevalligheden bestaat. Ik geloof graag in sturing door het lot en of je dat dan God, de Bron, de Oneindige intelligentie of het Universum noemt maakt niet uit.

Ik houd van toevalligheden. Ik houd er van wanneer iets onaangekondigd op mijn pad komt. Ik houd er van dat wanneer ik om regenbogen of reigers vraag er bijna altijd wel eentje verschijnt. Ik houd er nog meer als het komt op een afstand dat het bijna tastbaar voor mij is. Ik schreef al eens over dit principe in de blog >>>midweek manifestatie<<< en het maakt me nog steeds blij.

Vertrouwen in manifesteren

Eerder dit jaar schreef ik een blog en werd ik subtiel gewezen op het bestaan van De Celestijnse belofte – een spiritueel avontuur van James Redfield en hoewel ik me herinnerde dat ik er – als tiener – in de jaren negentig niets mee kon, besloot ik hem na wat wikken en wegen toch te kopen (als e-book, want de papieren versie was niet meer te koop – inmiddels wel weer!).

Een typisch gevalletje van “toevalligheid” geldt dus opnieuw; meer dan twintig jaar later.

Achteraf gezien heb ik er gewoon te veel haast achter gezet, want een paar weken later kwam ik hem tegen in een Mini-Bieb op nog geen 300 meter afstand van mijn huis. Ik besloot het papieren exemplaar voor iemand anders te laten liggen, maar was me wel bewust van die verlate manifestatie en vond ik het jammer dat ik er niet meer op vertrouwd had dat hij echt wel bij me terecht zou komen; zoals ik wel meer boeken heb gemanifesteerd.

En hoewel ik het wel meteen kocht, omdat het resoneerde, liet ik het toch nog even liggen omdat ik voelde dat de tijd er wel rijp voor moest zijn om hem te lezen. Ik geloof namelijk dat je open moet staan om boodschappen te ontvangen. Twee dagen terug voelde ik me intens aangetrokken tot het boek en begon opnieuw met lezen.

Uitdaging

Ik moet toegeven dat ik het begin van het boek erg moeilijk vond en ook een beetje saai. Ik had geen idee welke kant het op zou gaan en ik wilde hem een paar keer wegleggen, maar

‘iets’ in me zei dat ik het dit keer wél een kans moest geven, zelfs al begreep ik er weinig van.

Het is overduidelijk geschreven door iemand die heel veel slimmer is dan ik. Of nou ja, die een beter ontwikkeld brein heeft. Dat vind ik niet erg, maar het maakt het lezen wel een uitdaging. Toch denk ik dat alles wat ik wél begrijp mooi meegenomen is en dat ik de volgende keer wel nieuwe dingen leer.

Wet van aantrekking

Wat me meteen opvalt is de gelijkenis met de wet van aantrekking. En hoe sommige lessen uit het boek inmiddels worden toegepast door miljoenen mensen over de hele wereld. Een deel ervan pas ik ook al een tijdje toe en ik kan me gewoon niet voorstellen dat niet alles altijd al bestond.

Hier gaat het over (flaptekst)

In De Celestijnse belofte gaat de hoofdpersoon in de regenwouden van Peru op zoek naar een eeuwenoud manuscript. Dit kostbare boek voorspelt het lot van de mensheid en biedt op persoonlijk vlak juist diepe inzichten in wie je bent en waar je staat. Het bevat een schat aan wijsheid en machtige personen willen daarom de verspreiding van deze kennis tegenhouden om zo hun eigen posities in de hiërarchie veilig te stellen. Ondanks alle dreiging en tegenwerking zet de hoofdpersoon zijn zoektocht voort en met succes. Gaandeweg geeft het kostbare manuscript zijn geheimen een voor een prijs – aan de hoofdpersoon en aan de lezer.

Een geheim manuscript dat uitgebannen moet worden omdat het geheim ervan grote gevolgen zou hebben voor de mensheid en de kerk. Het hoofdpersonage moet zien uit te vinden wat het script zo gevaarlijk maakt. Op zijn zoektocht naar antwoorden heeft hij te maken met vele “toevalligheden” en ontmoet hij steeds de juiste mensen op de juiste momenten. Zijn intuïtie helpt hem keer op keer de goede kant op.

Volgens het manuscript zou op zeker moment in de geschiedenis één iemand nauwkeurig begrijpen hoe hij zich met Gods energiebron en leiding in verbinding kon stellen, en dus een blijvend voorbeeld worden van het feit dat die verbinding mogelijk is.

Het manuscript dat bestaat uit negen belangrijke inzichten en om aan een volgend inzicht te komen moet hij eerst begrijpen wat de laatste hem te leren heeft. Hoe verder hij in het proces komt hoe meer gevaar hij loopt en dat maakt dit boek ook vooral erg spannend.

Energie

Wat ik persoonlijk erg interessant vond om te lezen was hoe energieën werken. Energie in de natuur, maar ook energie tussen mensen en wat die energie kan veroorzaken. Over hoe het ervoor kan zorgen dat je elkaars energie kunt versterken, maar dat het ook net zo goed een machtsstrijd kan veroorzaken. Over hoe de energieconcurrentie al vroeg in onze jeugd begint. Over energie om je te verbinden met het universum en het aanvullen van je eigen energie.

Conclusie

Alles wat ik de afgelopen jaren heb geleerd over de wet van aantrekking en over zelfontwikkeling komt terug in dit boek. Een deel van me zou willen dat ik het toen al begrepen had. Een ander deel van me weet dat ik er toen nog niet klaar voor was. Ook nu heb ik niet alles op kunnen slaan en mag ik blij zijn als ik 30% heb opgeslagen. Dat is oké, voor nu.

De mensen moeten zich gaan openstellen voor aansluiting op de energie. Ze moeten erover praten en ze moeten het verwachten; anders kan het hele menselijke ras gewoon weer net gaan doen alsof het belangrijkste is het leven de macht over anderen en de uitbuiting van de planeet is. Als dat gebeurt, overleven we het niet.

Ik vind het mooi hoe geloof en spiritualiteit uiteindelijk samenkomen en bij elkaar blijken te horen. Precies zoals ik dat al heel lang voel. Ook de uitleg over Jezus is in zekere zin verhelderend. Al met al ben ik blij dat ik het opnieuw kreeg aangereikt. Dat ik heb aangepakt. En dat ik heb doorgezet. Binnenkort ga ik de film kijken. Hij staat in zijn geheel op YouTube en als jij hem ook wilt zien kun je klikken op de link onder deze foto.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Een reactie op “Een spiritueel avontuur

  1. Dat zijn boeken die je niet los wilt laten. Waarbij je veel inzichten krijgt en ook soms versteld van staat dat het precies net geschreven is. Ik heb ze allemaal hier in mijn boekenkast staat.

    Aum Shanthi

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s