Ook helden gaan dood [geraakt #15]

Het nieuws viel me rauw op mijn dak toen ik een halfuur geleden een bericht kreeg doorgestuurd dat mijn favoriete auteur Lucinda Riley niet meer leeft. Nooit meer zal er een nieuw boek van haar hand verschijnen. Nooit zullen we te weten komen waarom Pa Salt zijn dochters adopteerde. Nooit meer rijkhalsend uitkijken naar een boek van haar. Het is vreemd, maar ook helden (in dit geval schrijfheldin) gaan dood.

Lucinda Riley was mijn held en ik denk dat ze na vandaag misschien nog wel meer mijn held is.
Ik ken maar weinig auteurs die zo veel boeken hebben geschreven als Lucinda Riley deed. Dat wil zeggen: ik weet dat ze er wel zijn die er meer schreven, maar die lees ik blijkbaar niet. 

Heel veel boeken geschreven

Lucinda Riley is het pseudoniem van Lucinda Edmonds en ze is een Iers schrijfster van historische fictie. Lucinda had voor haar 22e een carrière als theater- en televisieactrice, maar toen ze het Epstein-barr-virus kreeg begon ze met schrijven. Twee jaar later publiceerde ze haar eerste roman. Haar eerste zeven romans schreef ze onder haar eigen naam: Lucinda Edmonds. Daarna begon ze te schrijven onder de naam Lucinda Riley en schreef ze acht romans én de Zeven Zussen serie. Dat zijn 23 boeken sinds 1992. Lucinda heeft vijf kinderen en een echtgenoot achtergelaten.

In liefdevolle herinnering

Op de website www.lucindariley.nl is in liefdevolle herinnering een brief gepubliceerd van haar familie aan alle vrienden en lezers over de hele wereld. Opnieuw heel veel kippenvel op mijn armen. Bizar hoezeer ik er van onder de indruk ben. Riley overleed vanochtend in alle rust is overleden, omringd door haar familie, die zo belangrijk voor haar was.  Ze leed al vier jaar lang aan kanker en in die vier jaar tijd schreef ze vijf boeken deze week staat De zevende zus bovenaan bestsellerlijsten over de hele wereld.

Televisierechten

In 2016 werden de televisierechten van haar zevendelige romanserie De Zeven Zussen verkocht aan de Italiaanse filmproducent Raffaella De Laurentiis.

Deze serie is zo immens populair dat alle delen van deze serie in De Bestseller 60 stonden.

Wil je meer over die boeken lezen dan kun je klikken op »»»deze link«««, ik heb over zes van de zeven delen al geblogd. Het zevende deel staat op de planning.

Mooiste verjaardagscadeau in jaren

In september schreef ik het volgende: Deze serie kreeg ik voor mijn verjaardag cadeau. Ik zit er al meer dan een jaar over te emmeren dat ik deze serie graag wil. Toch kwam het er steeds maar niet van ze aan te schaffen. De grootste reden daarvoor was dat ik de hele serie al heb geluisterd via Kobo Plus. Tegelijkertijd wist ik ook dat ik ze nogmaals wilde lezen, maar dan als papieren boek. De kosten hielden me tegen, want in totaal zou ik zo’n 120 euro kwijt zijn. Vorig jaar zou ik ze van mijn verjaardagsgeld gaan kopen, maar toen puntje bij paaltje kwam kocht ik toch iets anders. Geen idee wat eigenlijk. Nu heb ik ze gekregen.

Ik ben er zo waanzinnig blij mee!

Het laatste deel

Het laatste deel dat eerst het laatste deel zou zijn, maar toen het een na laatste deel zou zijn, maar inmiddels echt het laatste deel is. Ja, het is verwarrrend en zo voelt het in mijn hoofd ook.
Begin 2021 reserveerde ik een van de eerste Nederlandse exemplaren van De zevende zus en een paar dagen na het arriveren van het boek was hij al uit en heb ik nog dagenlang nagedacht over het boek. Deze hele serie zal ongetwijfeld weer massaal aangeschaft gaan worden en dat is heel fijn, maar tegelijkertijd toch ook verdrietig vanwege het waarom. Ze werd maar 55 jaar oud.

Gave

Lucinda Riley bezit/bezat de gave om haar boeken in te trekken en me niet met los te laten. Zelfs na het lezen van een boek kan ik nog wekenlang bezig zijn met het personages in het boek en vind ik het moeilijk om afscheid van ze te nemen. Ik spreek expres in de tegenwoordige tijd, want de boeken van Riley zijn verhalen die je keer op keer oppakt en opnieuw leest. Elke keer weer zul je iets nieuws ontdekken en zal iets anders je raken. Urenlang heb ik met haar doorgebracht, heb ik met haar personages meegeleeft. Ben ik blij voor ze geweest, heb ik met ze gehuild. Maar weinig auteurs weten me zo diep te raken met hun verhalen. Riley kon dat als geen ander.

Hoe verschrikkelijk ik het ook vind voor haar familie, ik kan er gewoon niet om heen en moet zeggen dat het me verdrietig maakt dat we nooit zullen weten waarom Pa Salt zijn meisjes adopteerde. Dat we nooit zullen weten wat hem ertoe bracht ze naar de »»»Zevengesternte (M45) ofwel de Plejaden««« te vernoemen. Een heel klein deel in mij hoopt dat het schript al helemaal klaar was, maar ik denk dat het een van de mysteries van de eeuw zal blijven. Dit zeg ik puur als constatering, verder zit daar niets achter.

Ook helden overlijden, maar sommige helden gaan nooit écht dood!

‘Door de pijn en vreugde van deze reis heb ik de belangrijkste les van het leven geleerd, en daar ben ik heel blij om. The moment is all we have.’

Lucinda riley

Lees ook de andere blogs in de serie:

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Een reactie op “Ook helden gaan dood [geraakt #15]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s