Leestip! Gids voor spiritueel ontwaken – Mary Mueller Shutan

Mary Mueller Shutan schreef met haar Gids voor spiritueel ontwaken een onmisbaar boek voor iedereen die zich op dit pad van ontwaken bevindt. Voor veel mensen is de onrustige tijd waarin we leven een wake-up call, een roep om het anders te gaan doen en van de gebaande paden af te wijken. Wanneer je begint met ontwaken komen je onverwerkte emoties en ervaringen vanaf je geboorte tot waar je in het huidige moment bent naar boven. Dankzij het ontwakingsproces kun je eindelijk het pad van verlichting en vrijheid bewandelen. Gids voor spiritueel ontwaken beschrijft o.a. de twaalf lagen die je ontwaakte staat bedekken. Elke laag bevat verschillende emoties, pijn, verwondingen en patronen. Denk bijvoorbeeld aan pijnlijke ervaringen die je destijds niet kon verwerken omdat ze te overweldigend waren of emoties die je niet kon doorvoelen omdat ze te heftig en beangstigend waren. Met de hulpmiddelen en inzichten die in dit boek staan kun je deze lagen één voor één opruimen.

Laat ik ermee beginnen te vertellen dat ik dit boek niet volledig heb gelezen. Dat is niet omdat ik het niet goed genoeg vond, maar dat heeft te maken met al die twaalf lagen van ontwaking en ik merkte op een gegeven moment dat wat er geschreven werd niet resoneerde met waar ik op dit moment in het leven sta en om die reden begreep ik de tekst ook niet goed genoeg. Dat had tot gevolg dat ik geen zin had om die onderdelen te lezen. Ik vertrouw erop dat wanneer ik het nog een keer lees ik wat verder kom.

Dit boek gaat dus om de verschillende lagen die je doorloopt om in ontwaakte staat te komen.

Dat klinkt nogal zweverig en ik denk dat ik dat zelf deels ook wel vind; tegelijkertijd vind ik het nogal intrigerend, want dat houd in dat ik nog veel verder kan transformeren naar wie ik wil zijn.

Dit is echt een boek dat je zelf zult moeten beoordelen als je erin geïnteresseerd bent. Wil je echter je spiritualiteit (nog) verder uitdiepen dan raad ik je Gids voor spiritueel ontwaken absoluut aan. Kijk hieronder voor een korte samenvatting van het boek (in het Engels).

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s