Nieuwe naam of toch niet; de tijd dringt.

Binnenkort bestaat mijn blog een jaar. Dat houdt in dat mijn websitenaam verlengt gaat worden, iets wat niet goedkoop is en aangezien ik niet zeker weet of deze naam mijn (nog) wel past moet ik keuzes maken.

Toen ik een jaar geleden deze naam bedacht had ik een idee voor ogen, maar tot mijn schrik moet ik zeggen dat daar helemaal niets van is terechtgekomen. Dat lag deels aan corona, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik niet weet in hoeverre het anders was gelopen als alles in Huissen was blijven draaien. Ik wilde schrijven over ondernemers in Huissen en over het leven in deze stad, maar ik heb er gewoon niet goed genoeg over nagedacht en koos de naam door gebrek aan fantasie. Maar ja, wat dan wel? Welke kant wil ik op en wat wil ik uitdragen?

Nu heb ik vaker met dit bijltje gehakt voor wat betreft namen, want in heb in het verleden meer websites gehad dan wie dan ook, maar dat was op momenten dat ik opnieuw begon. Dit keer ben ik niet van plan te stoppen, maar kiezen of ik mijn naam houd is een lastige. En om over het verleden eerlijk te zijn: de juiste naam kiezen is me nooit gelukt.

Wat zegt bijonsinhuissen nou eigenlijk? Voor mij persoonlijk suggereert het dat dit een blog is dat geënt is op Huissen of een persoonlijke blog over mijn leven hier in Huis(sen). Dat is het deels ook zo, maar ik schrijf voornamelijk over spiritualiteit, zelfontwikkeling en persoonlijke groei. Ook muziek, tv en lezen komt vaak voorbij, dus eigenlijk is het gewoon een allergaartje zonder echte rode draad.

Schrijven over dat alles vind ik erg leuk om te doen, maar nu ik dringend op zoek ben naar een nieuwe naam en niets eigenlijk goed genoeg is weet ik niet meer wat ik wíl. The story of my life kan ik zeggen.

 • Wil ik me vastleggen op een bepaalde richting?
 • Welke richting dan?
 • Wat vind ik nou eigenlijk echt leuk om te schrijven?
 • Moet ik gaan schrappen?
 • Moet ik me op één doel focussen?
 • Wat lezen mijn volgers graag?
 • Is dat voor mij van belang?
 • Ga ik mijn schrijfstijl en onderwerpen daar voor aanpassen?
 • Wat is wijsheid?
 • Wil ik het persoonlijk houden of ga ik toch voor die informatieve blog?
 • Is de naam van de website van groot belang?
 • Hoe word ik het beste gevonden?
 • Houd ik de naam Nederlands of maak ik het Engels?

En de grootste vraag: Wil ik misschien niet in het Engels gaan bloggen?

Ik ben mezelf dit – en nog veel meer – al maanden aan het afvragen en het haalt de lol er een beetje vanaf. Ik denk heel af en toe zelfs dat stoppen bijna makkelijker is. Wat onzin is, want waarom blijf ik dan terugkomen? En wat moet ik anders doen?

Diep in mij zegt een stem: ‘Dit gaat echt nergens over, Ang. Dit kun je niet eens een probleem noemen!’ Toch blijft het knagen en voel ik de noodzaak erover te denken. Ik zou het immers een jaar geven en dan kiezen wat ik wil.

Wat ik belangrijk vind is dat ik trots kan zijn op de naam van mijn website en ik vind het ook belangrijk dat aan de naam duidelijk te zien is wat het uitdraagt. En dat doet het nu niet. Dat kan ook bijna niet.

Probleem is dat mijn werk niet te vatten is in een of twee woorden.

En dus heb ik al een hele waslijst aan namen die ik zou kunnen gebruiken, maar niets echt HET BESTE is. Het liefst stop ik mijn hoofd onder het kussen en wacht tot ik niet meer hoef te kiezen. Maar dat doe ik figuurlijk gezien al maandenlang.

Wat is er mis met deze naam? Niets. Waarom is het niet goed? Geen idee. Waarom dan aanpassen? Goede vraag. Ik denk dat ik dat NU ook niet ga weten, maar soms moet je iets van je afschrijven om een helder beeld te krijgen.

Toch wel ik je graag twee namen geven die steeds weer bovenkomen:

 • The little things
 • De kleine dingen

Ik heb nog twee weken in te beslissen. En uit te zoeken wat de consequenties zijn voor al mijn volgers. Als ik die allemaal kwijt ben dan is dat niet handig. Ook zijn er dan zo’n 400 blogs met een verkeerde link. Ik weet niet precies hoe ik aan moet pakken.

Heb jij ervaring met het omzetten van je naam? Laat het me weten of dat beviel.

Geplaatst door

*Niet te vangen in hokjes |*Blogt ook niet binnen kaders |*70's kind | *Never a dull moment | *Getrouwd in hetzelfde jaar als de Koning en Koningin |*Moeder van een koningskoppel (niet diezelfde, uiteraard!) | *Sinds 1998 ME/CVS | *Alles behalve lui te noemen |*Droomt graag groot |*Moet het doen met wat kan | *Schreef zeventien boeken | *Drie te koop | *Blogt sinds 2006 |*Vaak voor anderen, nu voor zichzelf

7 reacties op ‘Nieuwe naam of toch niet; de tijd dringt.

   1. Welke consequenties zouden daaraan vast kunnen hangen?
    Je hart moet niet luidt spreken je met het alleen maar aanvoelen en volgen.

    Aum Shanthi

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s