Leestip! De alchemist – Paulo Coelho

Santiago koestert van jongs af maar één wens: reizen, alle uithoeken van de wereld zien en dan eindelijk te weten komen hoe zij in elkaar zit. Zijn dromen over een verborgen schat zetten hem aan tot een queeste. Vanuit Spanje trekt hij via Marokko naar Egypte, waar hij de alchemist ontmoet. Deze leert hem vooral meer over zichzelf kennen. Als een karavaan dolen wij schijnbaar verloren door de eindeloze woestijn om ten slotte die plek te bereiken waar ook ons hart zich bevindt.

Dit boek las ik voor de tweede keer en het was nog net zo mooi en bijzonder als de eerste keer. Destijds had ik hem geleend in de bibliotheek en ik wist dat ik mijn eigen exemplaar wilde hebben. Een paar jaar later haalde ik hem in de kringloopwinkel in Arnhem en laatst heb ik opnieuw gelezen. Het was een feestje kan ik zeggen.

Ik ben helemaal verliefd op dit verhaal.

Het gaat over bijzondere ontmoetingen op pad naar de ultieme schat. Over doorzetten en overwinnen. Over kracht en liefde. Zie de YouTube video hieronder voor een mooie animatie over dit boek. De Alchemist is een van de boeken die je eens in je leven gelezen moet hebben. Vaker maar uiteraard ook. 😉

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s