Leestip! Dik ingewikkeld – Attie Dotinga

Na je zoveelste dieet- en sportpogingen toch weer groeien. Beseffen dat je alweer in dezelfde valkuilen bent gestapt. Je niet zo slim voelen en je dan maar aan die vreetbui overgeven, die gemakkelijk enkele weken kan duren. Van voren af aan beginnen met een zucht der wanhoop en in de verte de angst om weer te falen. Herkenbaar? Misschien is dit boek dan iets voor jou? Geen nieuw dieet maar inzichten over dik zijn, onveiligheid, zelfliefde en bescherming die jou zullen helpen je gewicht te kunnen behouden. Welk gewicht dan ook.

Een boek dat je aanzet om na te denken over waaróm je dik bent.

Er is namelijk vaak een reden waarom je dik bent.

Review

Wat een heerlijk boekje is dit. Het is klein maar fijn, zou ik willen zeggen. Jammer dat het een PDF is, maar gelukkig kun je er wel aantekeningen in maken (via de Kobo app) en kun je ook de lettertypes en lettergrootte aanpassen.

Dik ingewikkeld is niet een boek over diëten, alles behalve dat. Nee, dit is een boek waarin je kunt lezen hoe overgewicht ontstaat vanuit de belemmerende overtuigingen die je je als kind hebt eigen gemaakt. Ik herkende heel veel van mezelf in dit boek. Het mooie is dat er ook nog tientallen oefeningen in staan die ervoor kunnen zorgen dat je exact te weten komt waarom je overgewicht hebt. Heel erg interessant! Voor mij vielen er heel wat puzzelstukjes op zijn plaats en ik verwacht er later nog een post over te schrijven.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s