28 DAGEN DANKBAARHEID ~ WEEK 4 [RHONDA BYRNE #9 ]

In mijn vorige blog over de 28 dagen challenge van The Magic schreef ik over dromen, planning visualiseren, het helen van relaties, gezondheid, de magische cheque met een waarde van 2000 euro, de magische to-dolijst en honderd magische voetstappen. Nog steeds ben ik van mening dat me dagelijks bezig houden met 28 dagen dankbaarheid niet makkelijk is. Het wordt heel makkelijk vergeten en de dag is weer voorbij voor ik er erg in heb.

Toch heb ik het heel veel langer volgehouden dan de vorige keer en in zekere zin ben ik daar best wel trots op. Het gaat niet makkelijk, maar ik doe het wel! Vandaag neem ik jullie mee in dag 20 tot en met 28, dus twee dagen meer dan voorheen. Overigens wil ik nog wel kwijt dat ik niet meer dagelijks tien zegeningen opschrijf, maar dat ik een »»»oud dankbaarheidsdagboek««« heb gepakt en die nu tweemaal per dag invul. Ik gebruik nog wel de dankbaarheidssteen.

Nog even een reminder: Waar The Secret ging over de Wet van Aantrekking, The Power over de kracht van liefde en Hero over het najagen van dromen, gaat The Magic over de kracht van dankbaarheid. Wil je de magie van dankbaarheid voortbrengen, dan moet je de magische woorden zeggen: dank je. Het is in tegenstelling tot de vorige boeken – en oefenboek. Er staan 28 oefeningen in die speciaal zijn bedacht om hoe je de magische kracht van dankbaarheid kunt gebruiken op alle vlakken in je leven.  

Week 4

Maandag

Vandaag is het tijd voor hartmagie. Het is de twintigste dag en deze oefening is bedoeld om de intensiteit van je dankbaarheid drastisch te vergroten door je te concentreren op het gebied rond je hart terwijl je de magische woorden, dank je, zegt en voelt. In het boek vind je een mooie uitleg over hoe wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het goed is je te concentreren op het gebied rond je hart terwijl je je dankbaar voelt en ik had echt zín om deze opdracht uit te voeren. Je hebt daar de lijst met de top tien van wensen weer voor nodig. Ik voelde me erg dankbaar na de oefening.

Dinsdag

Een heel erg uitgebreide oefening op deze eenentwintigste dag. Bij de oefening fantastische resultaten gaat het erop dat je dankbaar bent voordat je iets doet waarvan je graag wilt dat het goed afloopt. Best een lastige oefening, zeker omdat ik eigenlijk niet zo heel veel doe op dit moment en er ook niet veel gebeurt. Ik heb hem uiteindelijk overgeslagen; ik wist niet hoe ik dat kon uitvoeren.

Woensdag

Ook op deze tweeëntwintigste dag had ik mijn wensenlijst weer nodig. Vandaag moest ik gaan visualiseren dat mijn wens in vervulling is gegaan en me daar zo dankbaar mogelijk voor voelen. En dat minstens twee keer op de dag. Ik had een lijst van 15 gemaakt, maar heb dat vandaag gereduceerd tot 10 en heb het op een nieuw papier geschreven. Elke keer als ik deze oefening deed, deed ik mijn best om dankbaarheid te voelen, maar om eerlijk te zijn had ik een slechte dag en viel het niet mee om in elk afzonderlijk item het goede gevoel te pakken te krijgen.

Foto door Pixabay op Pexels.com

Donderdag

Een beetje een mindfulness oefening vandaag; de drieëntwintigste dag. Stilstaan bij de lucht die je inademt. Vijf keer bewust ademhalen en voelen hoe de lucht door je lichaam stroomt. Ik hou van deze oefening en deed hem al dagelijks. Dankzij mijn Apple Watch kan ik dit ook op een bepaald tempo doen. Heel fijn. Alleen zeg ik normaal niet dank je wel voor de magische lucht die ik inadem, dus dat was een toevoeging. Maar eerlijk: een beetje meer dankbaarheid voor mijn longen is wel op zijn plaats.

Vrijdag

Een uitgebreide oefening op deze vierentwintigste dag en hoewel ik mezelf had voorgenomen deze oefening (voor anderen) te doen, zag ik gewoon even niet hóé, dus heb ik deze overgeslagen. Voor mij de reden om hem hier niet verder uit te werken.

Zaterdag

Oeeehhh…. vandaag was een leuke dag! Een dag die echt heel erg bij mij past. Ik deed dit soort oefeningen al vaker »»»en schreef er ook over«««, maar nooit met de woorden dank je te benoemen. Ik ging op deze vijfentwintigste dag zoek naar magische signalen van het universum.

Zondag

Een confronterende oefening op de zesentwintigste dag en ik moest echt even nadenken waar ik voor zou kiezen en of ik dat hier wel zou willen delen. Voor deze oefening moet je kiezen voor één fout die je in je leven hebt gemaakt en daarvoor tien zegeningen bedenken waar je dankbaar voor bent als resultaat van die fout. Nu heb ik in het leven best veel fouten gemaakt, dus het was lastig. Nee! Dat is niet waar. Ik wist precies welke fout ik zou pakken, maar ik wist ook dat ik die hier niet zou gaan delen. Sorry daarvoor maar het echt té persoonlijk en té pijnlijk.

Maandag

Een nog confronterender oefening kwam op de zevenentwintigste dag. Een moeilijke opdracht, maar ook eentje die net zo nodig was als de vorige. Elke keer dat ik vandaag in de spiegel keek moest ik dank je zeggen én het menen. Nog beter was dat ik in de spiegel keek en drie dingen van mezelf opnoemde waar ik dankbaar voor ben.

Foto door cottonbro op Pexels.com

Dinsdag

De laatste dag. Dat wil zeggen: de laatste oefening in dit boek, maar dat hoeft niet per se de laatste dag te zijn. Op deze achtentwintigste dag heb je de 280 geschreven zegeningen nodig. OEPS! Die heb ik niet, want ik ben op een gegeven moment gestopt. Had ik er toch maar een speciaal boek voor aangeschaft, dacht ik toen ik de opdracht las. En toch… het kost best wel moeite om al die tien zegeningen per dag op te schrijven.

Wat nu?

Ja, wat nu? Het zit erop en ondanks dat het niet makkelijk was en ik niet altijd even consequent was heb ik het wel met succes afgerond. Ik moet zeggen dat ik dit boek nu even laat voor wat het is, omdat ik een nieuwe challenge aan wil gaan en ik kan er niet twee tegelijk doen. Maar als je wilt zijn alle opdrachten gewoon opnieuw uit te voeren. Sterker nog: om ervoor te zorgen dat de magie aanwezig blijft zou je eens per week specifieke oefeningen moeten doen voor het levensgebied dat jij wilt aanpakken. In het laatste hoofdstuk vind je alle onderwerpen op een rijtje en kun je makkelijk op zoek naar specifieke opdrachten.

Mocht je geïnspireerd zijn geraakt door mijn blogs van de afgelopen 28 dagen en dit ook bent gaan toepassen, dan vind ik het leuk als je me er over verteld.

Lees ook:

28 DAGEN DANKBAARHEID ~ WEEK 1
28 DAGEN DANKBAARHEID ~ WEEK 2
28 DAGEN DANKBAARHEID ~ WEEK 3

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s