Leestip! De Mister – E.L. James

Kan ik het toegeven of niet? Ach, wat maakt het ook uit. Ik ben groot fan van de auteur E.L. James en ik hoef dat niet te verantwoorden. Ik heb al haar boeken verslonden en ik kan niet wachten tot er weer een nieuwe van haar uitkomt. Toch heeft het beste een tijdje geduurd voor ik The Mister oppakte, omdat ik eigenlijk dacht dat het net zo intens zou zijn als alle Vijftig tinten grijs boeken. Niets is minder waar en ik zou durven stellen dat het laatste boek van James haar beste is. Ik heb het in ieder geval verslonden en geen enkele keer het gevoel gehad dat het me te veel werd.

Mocht je de Vijftig tinten grijs serie helemaal niet kennen dan kan ik je vertellen dat je iets gemist hebt, want jarenlang domineerde Christian Grey de leeswereld en later ook de filmwereld. E.L. James kreeg miljoenen vrouwen (en mannen!) aan het lezen over spetterende en erg spannende seksscènes. Ook de films werden goed bezocht en Erika Leonard (haar echte naam) verdiende miljoenen euro’s met de boeken die zowel geroemd als verguisd werden.

Vijftig tinten grijs speelt zich af in Seattle (Amerika) en gaat over de net afgestudeerde Anastasia Steele die een seksuele relatie krijgt met de jonge zakenman Christian Grey. Christian en Anastasia onderhandelen over de inhoud van een bdsm-contract waarin staat dat Christian haar mag onderwerpen in sadomasochistische rollenspellen*. Dit is deel 1, maar het liefdesverhaal gaat in deel 2 en 3 verder.

Terug naar dit boek: De Mister, dat naar mijn idee een standalone is, of in ieder geval op dit moment.

Flaptekst

Londen, 2019. Het leven is Maxim Trevelyan goed afgegaan. Dankzij zijn looks, goede connecties en geld heeft hij nooit hoeven werken en slaapt hij zelden alleen. Maar zijn leven staat op zijn kop wanneer zijn familie wordt getroffen door een tragedie en hij de adellijke titel, het vermogen en de landgoederen van zijn familie erft - inclusief alle bijkomende verantwoordelijkheden. Maxim is hier niet op voorbereid en worstelt met zijn nieuwe rol. Uiteindelijk blijkt zijn grootste uitdaging de lustgevoelens die hij koestert voor een raadselachtige jonge vrouw die onlangs in Engeland is aangekomen en niet veel meer bezit dan een ingewikkeld en gevaarlijk verleden. Gesloten, beeldschoon en muzikaal getalenteerd; Maxims hunkering naar deze verleidelijke, mysterieuze vrouw groeit uit tot een passie die hij niet herkent en niet durft te benoemen. Wie is Alessia Demachi eigenlijk? Kan Maxim haar beschermen tegen het kwaad dat haar bedreigt? En wat als zij erachter komt dat hij geheimen voor haar verborgen houdt? Van hartje Londen via het wilde, landelijke Cornwall naar de gure, dreigende schoonheid van het oosten van Europa - De Mister is een achtbaan van gevaar en verlangen die je tot aan de allerlaatste pagina naar adem doet happen.

Het eerste wat me opviel was dat er heel veel minder seksscènes staan dan in de boeken over Christian Grey en Anastasia Steele. Best een verademing moet ik zeggen, want hoe ouder ik word, hoe minder goed ik dat kan waarderen. Niet omdat ik minder belangstelling heb voor seks 😂, maar omdat ik me erger aan een verhaal dat totaal niet strookt met de werkelijkheid. Of nee, laat ik het anders zeggen: dat niet binnen de normaal valt en waarvan ik niet wil dat mijn kinderen denken dat dat liefde is. Nu is De Mister natuurlijk ook verzonnen, maar beter te verteren en grenst nog redelijk aan realiteit, hoewel vier keer per uur seks nog steeds mijn wenkbrauwen doet fronsen. Toch, nogmaals: ik ben groot fan.

Je hebt hierboven natuurlijk al een beetje kunnen lezen waar het over gaat, maar ik zal mijn kijk op dit boek geven.

Waar gaat het over

Wanneer de oudere broer van Maxim Trevelyan overlijdt wordt hij in een klap de nieuwe Lord Trevethick en komen er allerlei nieuwe verplichtingen op zijn bordje. Intens verdrietig deelt hij het bed met de weduwe van zijn broer, die nog geen twee weken dood is. Maxim weet dat hij fout zit, ook al is zij al bijna zijn hele leven zijn beste vriendin. Daarom besluit hij zijn lusten bij andere vrouwen te bevredigen. Het gaat hem goed af, tot hij zijn nieuwe werkster ontmoet: Alessia Demachi die is gevlucht uit de handen van criminelen en sinds kort werkt voor Trevelyan.

Hij is meteen geobsedeerd door de talentvolle muzikale Albanese en als de criminelen voor wie ze vluchtte in zijn appartement in Londen verschijnen besluit Mister Maxim met Alessia te vluchten naar Cornwall, waar hij landheer is.

Daar aangekomen valt voor beiden niet te ontkennen dat ze elkaar meer dan leuk vinden en ontstaat een romance. Hun fascinatie voor elke bloeit uit tot ware liefde. Het sprookje duurt echter niet al te lang voort en Maxim dreigt haar te verliezen wanneer de criminelen hen opzoeken en Alessia bijna kidnappen. Ze moeten terug naar Londen, maar daar wacht haar verleden haar op en lijkt ze een enkeltje Albanië 🇦🇱 te krijgen.

Een mooi, ontroerend en – aan het einde – spannend boek. Wat mij betreft een aanrader, hoewel het een heel ander boek is dan de boeken ik normaal gesproken tip.

*Bron: Vijftig tinten grijs – Wikipedia

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

3 reacties op ‘Leestip! De Mister – E.L. James

   1. En krijg je een kijk van hoe iemand zo wordt. Maar nadien toch durft te leren dat er ook een zachte kant kan en mag zijn.

    Aum Shanthi

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s