Drie weken vakantie?!

De oplettende lezer valt het op dat ik deze blog al eerder gepubliceerd heb, maar de meesten zullen hem nog niet gezien hebben. Ik schreef de tekst anders dan hoe hij er nu staat. Ik zal uitleggen waarom. Toen ik de blog in eerste instantie plaatste had ik er niet zo’n goed gevoel over, maar deed het toch. Toen hij ’s avonds online kwam en ik hem opnieuw doorlas, voelde het nog vervelender, maar toen ik ’s nachts wakker werd na een heftige nachtmerrie wist ik dat ik de tekst zoals ik hem geschreven had niet kon plaatsen. Hoewel het niet vervelend bedoeld was had ik heel erg het gevoel dat ik de blog schreef over de rug van mijn kind en dat wilde ik niet. Daarom een nieuwe – betere – poging.

Het is vakantie! Nou ja, het is vakantie voor mijn oudste. Zij heeft een week eerder vakantie dan haar broertje en heeft daardoor een hele week voor zichzelf. Wat inhoudt dat de iPad meer dan ooit wordt gebruikt 😉 en dat de televisie ook overuren draait. Ik kan daar wel wat van vinden, maar het is nu eenmaal zo dat er op dit moment ook niet heel veel anders te doen is en als ik die leeftijd had zou ik me ook doodvervelen. Daarbij is de hele dag een audioboek over Harry Potter lezen ook niet prettig en na een tijdje heb je de duplo ook wel gezien. Ik geef haar in die zin groot gelijk en ik zou bijna willen dat ik er ook zo van kon genieten. Met Netflix hoef je jezelf nooit te vervelen en met Roblox kun je jezelf de rest van je leven wel vermaken.

Mijn zoon krijgt eind deze week pas vakantie, maar heeft nog een week wanneer zijn zus weer huiswerk moet maken. Hij vermaakt zich iets minder makkelijk, dus ik denk dat hij voornamelijk met zijn gezicht aan de iPad geplakt zit. Ook voor hem is er Netflix en ik denk dat hij dat wel gaat gebruiken. Hij heeft sinds kort een grote skelter en ik verwacht dat hij daar ook wel een aantal keren mee op pad gaat, hoewel het toch echt een binnen kind is (denk ik). Daarnaast denk ik dat ik twee weken lang wat vaker spelletjes moet spelen (Monopoly zonder eind – ugh) en wat meer met hem moet knutselen. Ik zou zelfs met hem kunnen gaan vogelspotten of op avontuur gaan in het riet hierachter.

Ik heb er voor beide kinderen in ieder geval tijd vrijgemaakt. Euhm… ik bedoel dat mijn agenda gewoon leeg is. En dat is helemaal prima, merk ik.

Dit alles is niet de reden voor deze blogpost.

De komende tijd zal mijn blog er iets anders uitzien dan gewend. Normaal gesproken probeer ik de artikelen af te wisselen en niet te veel van hetzelfde te posten. Dat gaat de komende weken niet lukken. Er staan vele blogs klaar, maar het zijn voornamelijk experimenten om te kijken hoe leuk ik het vind om zulke berichten te maken. Ik zou het eigenlijk willen verdelen over de komende maanden, maar nu ik zo “onverwacht” drie weken vakantie heb moet ik het doen met wat er al klaar is. Zo komen er weer meerdere quoteblogs online en een flink aantal leestips. Van beiden wil ik in de toekomst geen gewoonte maken, maar voor de continuïteit van de site is het wel fijn dat ik ze de komende weken kan plaatsen.

Het is me gelukt om in te plannen tot 10 mei en daarna zie ik wel weer verder. Er komen altijd wel ideeën omhoog als ik niets doe. Vandaag werk ik alles uit wat ik nog heb en wat er nog moet komen »»»zoals de laatste van 28 dagen dankbaarheid««« en dan neem ik vakantie. Hoe lang dat geleden is? Ik heb werkelijk geen idéé!

PS: was het maar waar dat de uitgelichte foto mijn uitzicht was vandaag.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s