28 DAGEN DANKBAARHEID ~ WEEK 3 [RHONDA BYRNE #8]

In mijn vorige blog over de 28 dagen challenge van The Magic schreef ik over de fictieve manager, de geldmagneet, magische poeder, dankbaarheid voor álles, magische mensen en visualisatie. Het werd me al snel duidelijk dat het best wel moeilijk is om je dagelijks bezig te houden met 28 dagen dankbaarheid. Ik vond het zelfs zó moeilijk dat ik een hele week heb overgeslagen. Ik vergat maandag en dinsdag en ik wilde het op woensdag inhalen en voor ik het wist wat het zaterdag en zag ik het nut niet meer.

Afgelopen maandag besloot ik echter – tijdens het schrijven van mijn morningpages – dat ik toch wil doorgaan met deze opdrachten en dat ik een aantal dagen terugga wat betreft de opdrachten. Dus waar ik »»»de vorige keer««« de zaterdag oversloeg, pak ik het daar op. Dat betekent dat deze challenge nog langer gaat duren dan vijf weken, maar ík heb de tijd.

Nog even een reminder: Waar The Secret ging over de Wet van Aantrekking, The Power over de kracht van liefde en Hero over het najagen van dromen, gaat The Magic over de kracht van dankbaarheid. Wil je de magie van dankbaarheid voortbrengen, dan moet je de magische woorden zeggen: dank je. Het is in tegenstelling tot de vorige boeken – en oefenboek. Er staan 28 oefeningen in die speciaal zijn bedacht om hoe je de magische kracht van dankbaarheid kunt gebruiken op alle vlakken in je leven. 

Week 3

Maandag

Vandaag besloot ik dat ik de opdracht van de dertiende dag alsnog wilde doen; ook al had ik toen besloten dat ik daar even niets in zag. Ik geef toe dat het tijdens het tikken van deze regel wel heel makkelijk zou zijn als ik het alsnog zou laten gaan, maar ik besloot mezelf uit te dagen. Hoezo geen dromen meer? dacht ik nog, er is altijd wel iets te dromen. Dus gaf ik mezelf een schop onder mijn kont en ging ik aan de slag. Ik moest eerst een duidelijk beeld creëren voor betreft meerdere levensgebieden en tot mijn eigen verbazing ging dat best makkelijk. Ik keek naar de volgende onderwerpen:

 • Gezondheid en lichaam (voeding en sport)
 • Carrière en werk (blog en boeken)
 • Geld (onafhankelijkheid en inkomen)
 • Relaties (vriendschappen en familie)
 • Materiele zaken (voornamelijk voor mezelf)
 • Persoonlijke wensen (voor ons allemaal een één heel belangrijke voor mezelf)

Daarna moest ik er tien uitschrijven en mijn dankbaarheid uiten naar het universum dat het allemaal al is gebeurd. Ik moest de emoties voelen en me helemaal visualiseren wat er op dat moment gebeurde.

Dit zijn de dromen die ik graag met jullie wil delen (het zijn er een paar, alles is wel veel van het goede):

 1. Dank je, dank je, dank je dat mijn blog meer dan 50.000 bezoekers per maand heeft. Ik was waanzinnig blij toen ik dit ontdekte en stond te springen achter mijn bureau.
 2. Dank je, dank je, dank je dat er meer dan 100.000 exemplaren van mijn boek Tijdrit zijn verkocht. Ik moest huilen van geluk toen ik via de telefoon hoorde dat ik de magische grens van 100.000 had bereikt en ik schreeuwde het daarna uit van trots. Wauw, het was alles waar ik van droomde, het was waar ik zo hard voor had gewerkt en eindelijk was het zover. Ik pakte een exemplaar uit de kast en knuffelde het alsof het mijn kind was.
 3. Dank je, dank je, dank je, voor mijn prachtig mooie nieuwe Cube mountainbike. Mijn hart maakte een sprongetje toen hij de schuur uit werd gereden en ik hem kreeg. Ik was er echt heel, heel, heel erg blij mee en sprong er snel op voor een kort rondje. Bij het bruggetje maakte ik een wheelie en kon ik mijn geluk niet op.
 4. Dank je, dank je, dank je dat ik 5 km aan één stuk kan hardlopen. Ik zie op mijn Apple watch dat ik nog maar een paar meter heb te gaan en dat ik dan 5 km achtereen gesloten heb hardgelopen. Het is me eindelijk gelukt, na al die jaren. Ik stop en sta op mijn plaats te trappelen van plezier. Yeeessss, het is gelukt. Snel ren ik verder naar huis en vertel Christiaan uitgelaten dat het is gelukt.
 5. Dank je, dank je, dank je dat ik volledig hersteld ben van ME/CVS. Ik besef me ineens dat ik volledig klachtenvrij ben en ik voel me kerngezond en boordevol energie. Ik heb geen last meer van vermoeidheid en al mijn andere klachten zijn ook verdwenen als sneeuw voor de zon. Eindelijk helemaal gezond!

Bron: Mantel.nl

Dinsdag

Deze dag had ik natuurlijk al gedaan in de vorige dankbaarheidsweek, maar ik besloot hem nogmaals te doen. Dit keer maakte ik op deze veertiende dag wel een planning en ik ging ’s ochtends zitten om mijn dag door te nemen. Ter herinnering: het was de bedoeling mijn dag te visualiseren en aan het einde van elke gebeurtenis moest ik dank je wel zeggen, omdat het zo goed was gegaan. Wat de bedoeling achter deze opdracht is, is dat je de dankbaarheid al hebt gevoeld voor al die plannen voor die dag omdat het zo goed is gegaan.

Woensdag

Een opdracht met betrekking op het helen van relaties. Een hele mooie opdracht om dankbaarheid te voelen voor moeilijke, problematische of verbroken relaties, waarbij je opschrijft waar je hem of haar (wél) dankbaar voor bent. De bedoeling is dat je op deze vijftiende dag één relatie kiest, maar je kunt het natuurlijk zo vaak doen als je wilt. Ik deed het drie maal en hoewel ik het best moeilijk vond, was ik ook erg blij met deze opdracht. Twee heb ik er geschreven – aan mensen die het waarschijnlijk nooit zullen lezen – en eentje aan mijn oude huis, die het zeker weten niet gaat lezen. 😉

Donderdag

Gezondheid. Heel toepasselijk vandaag, aangezien mijn zoon en ik vandaag beiden een »»»corona zelftest««« hebben gedaan. Dat de uitslag negatief was deed me beseffen hoe snel je gezondheid om kan slaan. Ik ben dan ook dankbaar dat we géén Covid hebben. Verder is gezondheid hoe dan ook een heikel en moeilijk punt bij mij. Iets waar ik steeds meer dankbaarheid voor begin te voelen, maar waar nog altijd werk aan de winkel is. Langzaam maar zeker begin ik steeds meer in te zien dat ik dan weliswaar ME/CVS heb, maar dat er nog genoeg gezondheid in mijn lichaam aanwezig is.

Het kan erg moeilijk zijn om dankbaarheid te voelen als je ziek bent of pijn hebt, maar zelfs het kleinste beetje dankbaarheid zorgt ervoor dat de magische stroom van gezondheid toeneemt. ~ Rhonda Byrne

Ik mag dan vrijwel altijd moe zijn, maar mijn ogen functioneren prima en ik kan ook heel goed horen. Het feit dat ik dit nu kan typen is uitermate bijzonder, dus ja, er is meer dan genoeg om dankbaar voor te zijn. Ook precies wat in deze opdracht naar voren komt en ik ben dan ook erg blij met vandaag; de zestiende dag.

Drie verschillende gelegenheden dat ik me supergoed voelde:

 1. De dag dat ik mijn dochter Elize – na bijna een maand – mocht meenemen naar huis, vanuit het ziekenhuis. Dat was een heerlijk en trots moment.
 2. De avond toen ik Samuël ‘meteen na zijn geboorte‘ mee naar huis mocht nemen was heerlijk.
 3. Toen ik na meer dan 100 km fietsen over de finish van de Amstel Gold Race toertocht kwam.

Vijf functies van mijn lichaam die nu gezond zijn:

 1. Met mijn ogen kan ik heel goed kijken en daardoor ben ik me niet alleen bewust van al het moois dat de natuur te bieden heeft, maar zie ik ook de glimlachen van mijn geliefden.
 2. Met mijn handen kan ik urenlang schrijven en ben ik in staat me gelukkig te voelen met weinig.
 3. Mijn hart is gezond en klopt regelmatig en zonder haperingen.
 4. Mijn longen vullen zich , zonder enige moeite, elke dag met zuurstof.
 5. Mijn oren kan ik naar de prachtigste muziek luisteren of als ik wil naar een stem dat me een boek voorleest. Het stelt me in staat om ‘ik hou van jou’ te horen.

Het ene aspect van mijn lichaam dat ik zou willen verbeteren moest ik een minuut lang visualiseren in een ideale toestand van lichaam en gezondheid. Uiteraard dit alles gevolgd door dank je. Het kan bijna geen verassing zijn dat ik een fit en energiek lichaam visualiseerde, zonder enig spoor van ME/CVS.

Vrijdag

De magische cheque. Ik wachtte er al min of meer op. Nou oké, dat niet, maar ik moest de afgelopen weken wel heel vaak aan die cheque denken, want ik heb hem in het verleden al eens toegepast. Het belangrijkste van deze opdracht voor deze zeventiende dag is dat je gelooft dat je ontvangt wat je opschrijft. Ik moest er even over nadenken, maar schreef op de cheque een bedrag van €2000,- uit en ik visualiseerde dat ik er een MacBook voor kocht. Daarna hing ik hem naast mijn bureau op, zodat ik er met enige regelmaat naar kan kijken en visualiseren. Je kunt de Nederlandse cheque »»»hier««« downloaden.

Zaterdag

Een magische todolijst op deze achttiende dag. Een lijst met de belangrijkste dingen of problemen die ik moet doen of oplossen. Oh boy, dacht ik, er is veel te veel te doen. Zoveel dat ik niet eens precies weet hoeveel. Toch vond ik het wel belangrijk om de juiste drie te kiezen, omdat ik aan elk van hen één minuut moest denken en geloven dat het al gedaan was. De drie belangrijkste punten zijn voor mij:

 1. Mijn cursus Universal Law School verwerken in een papieren journal.
 2. Uitzoeken of en hoe ik een nieuwe naam aan mijn website geef en of ik de verwijzingsnaam verander, maar ook hoe ik het kan laten groeien en meer lezers krijg. Investeren in de website dus.
 3. Vijfentwintig kilogram afvallen.

Zondag

Een fysieke opdracht op deze negentiende dag. Honderd magische voetstappen vol dankbaarheid. Hoewel ik niet zo’n groot fan ben van mindful wandelen (al een paar keer geprobeerd) had ik wel zin in deze opdracht. Qua tijd stelt het ook niet zo veel voor (maar zo’n anderhalve minuut), maar toch… anderhalve minuut aandachtig wandelen is wel een echte opdracht wat mij betreft.

Lees ook:

28 DAGEN DANKBAARHEID ~ WEEK 1
28 DAGEN DANKBAARHEID ~ WEEK 2

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Een reactie op “28 DAGEN DANKBAARHEID ~ WEEK 3 [RHONDA BYRNE #8]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s