28 DAGEN DANKBAARHEID ~ WEEK 2 [RHONDA BYRNE #6 ]

In mijn vorige blog over de 28 dagen challenge van The Magic schreef ik over dagelijkse dankbaarheid, dagelijkse zegeningen, dankbaarheid voor eten, dankbaarheid voor de drie belangrijkste mensen in mijn leven, gezondheid, geld, werk en negativiteit. Het werd me al snel duidelijk dat als ik alle dagen in één blog wilde stoppen die wel heel lang zou worden, vandaag mijn keuze om het per week te doen. Ik maakte het mezelf er wel moeilijker mee, want waar ik de eerste week stiekem een beetje had uitgesmeerd over iets meer dagen, moest ik die tweede week wel écht elke dag de oefeningen doen. Mocht je ook interesse hebben: ik kan je adviseren elke dag voor het slapengaan alvast te lezen dat de opdracht van de volgende dag is.

Nog even een reminder: Waar The Secret ging over de Wet van Aantrekking, The Power over de kracht van liefde en Hero over het najagen van dromen, gaat The Magic over de kracht van dankbaarheid. Wil je de magie van dankbaarheid voortbrengen, dan moet je de magische woorden zeggen: dank je. Het is in tegenstelling tot de vorige boeken – en oefenboek. Er staan 28 oefeningen in die speciaal zijn bedacht om hoe je de magische kracht van dankbaarheid kunt gebruiken op alle vlakken in je leven. 

Week 2

Maandag

De kop is eraf. In »»»de eerste week««« had ik wat moeite met focus vinden, maar op de achtste dag had ik heel veel zin in om door te zetten. Het was de opdracht van twee dagen ervoor, maar omdat het geen werkdag was heb ik die verplaatst. Op deze werkdag was het de bedoeling dat er een fictieve manager achter je aan zou lopen om aantekeningen te maken over alles waar je dankbaar voor bent. Ik schrijf er een aantal van die dag op:

 1. Ik ben zo dankbaar voor die prachtige recensie – met lovende woorden en complimenten – die over Tijdrit online kwam.
 2. Ik ben zo dankbaar voor de fijne trainingen van vandaag.
 3. Ik ben zo dankbaar voor wat ik heb kunnen doen voor mijn blog.
 4. Ik ben zo dankbaar voor de heerlijke gezinstijd vandaag.
 5. Ik ben zo dankbaar voor het prachtige moment buiten, tijdens het wandelen, met aan de ene kant onweer en een sneeuwstorm en aan de andere kant blauwe lucht met witte wolken.
(C) Angela Stegeman

Dinsdag

De geldmagneet was de opdracht van de negende dag. Geld en ik… laten we het erop houden dat ik langzaam maar zeker anders over geld ben gaan nadenken en dat ik ook heel dankbaar ben voor het geld dat we binnenkrijgen, maar een liefdevolle relatie is het nog niet echt. Dat heeft ermee te maken dat ik soms nog moeite heb met financiële afhankelijkheid, hoewel ook daar mijn mindset steeds meer wijzigt. De opdracht was wat lastig om te doen, omdat we vrijwel geen rekeningen meer op de deurmat krijgen en die heb je wel nodig voor deze opdracht. Ik heb hem dan ook aangepast zodat ik toch dat dankbare gevoel kon ervaren. Ik heb de bankierenapp geopend en ben elke betaling van maart langsgegaan om mijn dankbaarheid te tonen. Tien van die betalingen heb ik opgeschreven in mijn notitieboek.

Euhm ja… nou… dat was de theorie die ik opschreef voor ik het in de praktijk zou toepassen. Wat ik vervolgens niet deed, omdat ik het vergat. Ik twijfelde of ik het alsnog een dag later zou doen of het zou laten. Ik besloot dat het niet echt mijn opdracht was en sloeg hem over.

Toch begon het al snel te knagen en deed ik de opdracht alsnog, op mijn manier. Ik scrolde door mijn betalingen en bedankte voor het geld dat werd afgeschreven, omdat het me ook iets teruggaf. Denk aan:

 • Verzekeringen – zodat ik geen hoge kosten krijg voor ziekte en dat mijn familie geen hoge rekeningen krijgt na mijn overlijden.
 • Hypotheek – zodat ik in dit heerlijke huis kan wonen, zonder hen zou dag niet zijn.
 • Gas en water – zodat ik in een warm huis woon en warm water heb.
 • Boeken die ik kan gaan lezen en die me verder helpen in het leven.
 • Terugstortingen van geld dat nu weer van ons is.

Woensdag

Op dag 10 kwam de magische poeder weer langs en was het de bedoeling om die poeder te strooien over tien mensen die me die dag een dienst hadden verleend en waar ik profijt van had gehad. Lastig! dacht ik van tevoren, want in deze coronatijd zie ik eigenlijk niemand meer. Ik moest er dus iets anders op zien te verzinnen en besloot tien mensen te visualiseren en te bedanken voor iets dat ze in het verleden voor me hebben gedaan en ze in gedachten met de magische poeder te besprenkelen.

Donderdag

Een dag boordevol dankbaarheid, deze elfde dag. Dankbaarheid voor een nieuwe dag. Dankbaarheid voor een goede nacht. Dankbaarheid voor warm water. Dankbaarheid voor het ontbijt, de lunch en het avondeten. Dankbaarheid voor álles. Rhonda Byrne brengt elke dag op deze manier door en hoe meer dankbaarheid ze uit, hoe meer magie er op haar pad verschijnt.

Ik vind het geweldig dat zij dit dagelijks kan doen – en ik zou willen dat ik het kon – maar ik had er die ene dag al moeite mee. Het begon al toen ik uit bed sprong en me besefte dat ik het eerste moment al had gemist. Ik besloot het over te doen en ook de tweede keer vergat ik het. Daarna ik het niet meer goed gekomen. Ik was totaal niet bewust van wat ik deed. Een gemiste kans wat mezelf betreft.

Vrijdag

Een dag om te denken aan alle magische mensen die invloed op je leven hebben gehad. Van al die mensen waren er drie die ik hardop wilde vertellen wat ze in mijn leven hebben betekend en waar ikzelf dankbaar voor ben. Niet face-to-face maar alsof die personen voor me zaten. Ik hou dat graag voor mezelf en ga dat niet delen. Wat ik er wel over wil zeggen is dat ik – geheel onverwacht – iemand heb vergeven en dat loste een lang gedragen verdriet op. Zo simpel kan het zijn.

Zaterdag

Vandaag werd ik me er bewust van dat ik aan het begin van deze challenge iets belangrijks had moeten doen, maar verzuimt heb te doen. Ik had een duidelijk beeld moeten creëren van wat ik voor meerdere levensgebieden wil. Dat had ik deze dertiende dag alsnog kunnen doen, maar de opdracht leek te veel op een opdracht die ik eerder heb gegaan en binnenkort weer ga doen. Dus maakte ik de keuze deze – voorlopig – over te slaan.

Ik geloof echt in deze opdracht, maar omdat ik van heel wat dingen afscheid heb genomen de laatste maanden heb even geen dromen meer heb. Tien wensen opschrijven was dus een te hele uitdaging op dit moment.

Zondag

Nadat ik mijn tien zegeningen had opgeschreven en andere opdrachten was doorgelopen werd het op de veertiende dag tijd voor een nieuwe opdracht. Ik had de dag ervoor al een opdracht niet gemaakt, ik mocht er niet nog een overslaan. Het probleem was echter dat ik twee uur ervoor besloten had geen dagplanning te hebben. En wat was de opdracht? Neem ’s ochtends alle plannen door die je voor die dag en avond hebt, gevolgd door dank je, omdat het zo goed is gegaan.

Ik zoek graag oplossingen, dus paste ik ook deze opdracht iets aan. Er waren namelijk een paar kleine dingen die ik wél wilde doen, zoals:

 • De badkamer opruimen
 • De toiletten schoonmaken
 • Het halletje stofzuigen
 • Spelletje doen met mijn zoon
 • Lezen
 • Danbaarheid voor het slapen

Ik visualiseerde dat en eindigde met de laatste opdracht van deze week.

Ik vind het best wel moeilijk om deze challenge dagelijks te doen. Het laat me zien en voelen dat het helemaal niet zo makkelijk is om dagelijks dankbaar te zijn. Dat ik heel erg veel gewoon voor lief neem. Een dagelijkse eyeopener. Ik ben op de helft en nog zit het niet in mijn systeem.

Lees ook:

28 DAGEN DANKBAARHEID ~ WEEK 1

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

3 reacties op ‘28 DAGEN DANKBAARHEID ~ WEEK 2 [RHONDA BYRNE #6 ]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s