Amethist [kristallen #1]

In december rees dezelfde vraag als elk jaar: ‘Wat wil je voor Kerst?’ Net als bijna elk jaar kon ik ook in 2020 mijn eigen cadeau uit gaan zoeken. Dit keer wilde ik heel graag een cadeau waar ik langer mee zou kunnen. Ik twijfelde eerst wel een beetje, want een ring gaat niet lang mee als je aan het afvallen bent. Tegelijkertijd dacht ik: dat afvallen lukt al jaren niet en ik stel het ook al jaren uit om een mooie ring te kopen. Wat kan mij het… dit jaar wil ik een mooie ring. Ik hoefde gelukkig niet zelf op zoek, Christiaan vond een mooie ring voor me in een webshop en korte tijd later werd hij bezorgd. Uiteraard hebben we nog even gecheckt of de bestelling goed was gegaan (dat was het) en hij belandde onder de kerstboom. Op kerstavond pakte ik hem uit en hij zag er in dat avondlicht nogal nep uit en voor ik het wist had ik een boos bericht in het gastenboek van de website geschreven.

Een heel slecht begin tussen mij en mijn prachtige ring. Ik leg uit waarom en vertel je dan meer over deze edelsteen.

Dat probleem lag helemaal aan mijzelf en steeds dan ook graag hand in eigen boezem. Ik was de dagen ervoor aan het rondkijken om mijn eigen webshop te beginnen en spullen uit China te halen. Toen ik deze ring in handen kreeg had ik het gevoel bedonderd te worden omdat er geen 925 in de ring stond, maar een teken wat erg veel leek op een chinees merk. Ik was boos en dacht niet na. Mijn fout!

Toen ze me vertelde dat de ring niet helemaal zilver was zoals hier (in NL) begon ik het warm te krijgen en wilde afscheid nemen van de ring die niet van mij was. Toch zei een stemmetje in me: vertrouw het, het komt goed. Ik hield de ring en beloofde een nieuw bericht in het gastenboek te schrijven. Dat kan niet meer heb ik een tijdje terug al gezien, vandaar mijn blog hier.

Ik ben inmiddels meer dan tevreden over de ring en mocht ik zoveel afvallen dat hij ook met een verkleiner niet meer past dan laat ik hem kleiner maken. Ik kan simpelweg niet meer zonder ;-). Hoe dan ook: mijn ring is gemaakt van een Amethist edelsteen en ik kreeg er ook een mooi armbandje bij, ook van amethist.


Helderheid

Amethist is een lila tot donkerpaarse, doorzichtige steen met een glasachtige glans die goed helpt tegen piekeren; het geeft rust in je hoofd. Daarnaast heeft de steen een beschermende en zuiverende en ontspannende werking. Hij breng harmonie en innerlijke kalmte. De steen maakt je hoofd helder, bevordert zelfinzicht en helpt je om eerlijk te zijn naar jezelf toe over gedrag dat schadelijk kan zijn en niet in je voordeel werkt. Zoals ik hierboven al vertelde ;-).

Foto door Castorly Stock op Pexels.com

Inzicht

Amethist zorgt daarnaast voor inzicht in gevoelens en kan je helpen om bepaalde ervaringen – zoals emotionele pijn, trauma’s, verlies en rouw – een plek te geven. Amethist kan je ook helpen om verslavingen erkennen en aan te pakken.

Waar helpt de steen nog meer voor:

 • Hoofdpijn
 • Migraine
 • Angst
 • Slaapproblemen
 • Nachtmerries
 • Hyperventilatie
 • Het zuiveren van ruimtes
 • Een reinigende werking op het lichaam
 • Positieve invloed op het zenuwstelsel
 • Kneuzingen
 • Evenwicht
 • Verdriet en woede een plek geven
 • Meditatie

Waardevolle les in nederigheid

Ik heb overigens een erg waardevolle les geleerd en dit zal je niet nogmaals gebeuren. Ik hoef alleen maar naar mijn ring te kijken om het me te herinneren. En eerlijk: het is mede een reden waarom ik de ring heb gehouden. Een beter lesje nederigheid is er niet. Ik kocht deze prachtige ring bij: XoXo’s.nl. Ze verkopen er ook andere juwelen, edelstenen, woonaccessoires en nog veel meer. Hieronder nog een video over Amthist.

Bronnen: De Warmtesteen | Edelstenen en Mineralen | Spiritual garden |

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s