Inspirerende boeken van maart 2021

Het aantal boeken van deze maand lijkt misschien wel veel, maar sommige van hen deed ik een heel stuk langer over dan normaal gesproken. Ik denk dat het ermee te maken heeft dat ik steeds moeilijkere boeken lees, of misschien is het niet per se moeilijker, maar kan ik de informatie minder goed opslaan. Ik merk dat mijn cognitie afneemt en dat ik sommige stukken tekst wel vier keer moet lezen (of gewoon maar oversla na de tweede keer ;-)). Het maakt het lezen een stuk lastiger, maar ik neem dan genoegen met minder boeken per maand. Dit jaar is er ook geen race tegen de klok voor wat betreft het aantal gelezen boeken (iets waar ik de laatste jaren toch tegenaan liep omdat ik keer op keer mijn leesrecord wilde halen of verbreken) dus ik mag het op mijn eigen tempo doen. Ik deel de meest inspirerende boeken met je. Klik op de naam van het boek om naar Bol.com te gaan.


1. Hero – Rhonda Byrne

Met Hero laat bestsellerauteur Rhonda Byrne aan de hand van de levens van 12 zeer succesvolle mensen zien dat iedereen in het leven alles heeft meegekregen om je dromen waar te maken. Jij ook! Waar je ook staat in het leven en hoe je ook bent, het is nooit te laat om van je leven een succes te maken. Als je dat doet, zal je ontdekken wie je bent en waarom je hier bent! In dit boek komen succesvolle zakenmensen en sporters, mannen en vrouwen aan bod. Zij kregen het succes niet cadeau, maar wisten hun innerlijke talenten te gelde te maken door geloof in eigen kunnen en zonder vrees de wereld tegemoet te treden. Rhonda Byrne, die wereldberoemd werd met The Secret, vertelt ook haar eigen verhaal.
Het boek Hero heeft als grootste boodschap dat je je dromen moet nastreven. Dat er namelijk een reden is dat je ze hebt en dat je geroepen wordt om je best mogelijke leven te leiden. Wat ik vooral een mooie boodschap vind is dat geen enkele omstandigheid volledig negatief is, dat er ook iets goeds verborgen is in elke schijnbaar slechte situatie. Dat het leven niet draait om negatieve dingen die je overkomen, maar dat het erom gaat wat je doet met de gouden kansen die erin verborgen liggen. Wil je een praktijkvoorbeeld van mijzelf lezen? Ga dan »»»naar de recensie««« die ik hierover schreef.


2. Awaken the giant within – Tony Robbins

Bron: Bol.com

Wake up and take control of your life! From the bestselling author of Inner Strength, Unlimited Power, and MONEY Master the Game, Anthony Robbins, the nation’s leader in the science of peak performance, shows you his most effective strategies and techniques for mastering your emotions, your body, your relationships, your finances, and your life. The acknowledged expert in the psychology of change, Anthony Robbins provides a step-by-step program teaching the fundamental lessons of self-mastery that will enable you to discover your true purpose, take control of your life, and harness the forces that shape your destiny.
Een Engelstalig luisterboek van Tony Robbins is een redelijke uitdaging. Voor wie hem niet kent: ik schreef eerder al »»»deze blogpost««« over hem en onderaan die blog vind je een YouTube link naar de trailer van I am not your guru. De reden dat het nogal uitdagend is heeft te maken met zijn temperamentvolle manier van praten. Ik denk dat als ik vloeiend Engels sprak ik nog steeds moeite zou hebben om hem te kunnen volgen. Het is alsof hij je alle informatie die hij bezit binnen een te korte tijd wil uitleggen. Dat neemt niet weg dat hij een inspirerende persoonlijkheid is die mij veel te leren heeft. Een live ontmoeting zal er nooit inzitten, maar op deze manier zijn lessen leren is leuk. Op mijn verlanglijst staat nog een seminar die is omgezet naar luisterboek, dus je zult hem vast nog eens tegenkomen.


3. Geluk staat je goed – Tina Turner

In Geluk staat je goed vertelt Tina Turner openhartig over haar eigen spirituele ontdekkingsreis en hoe deze tot persoonlijke groei, enorme succes en vooral intense geluk leidde. In deze intieme vertelling deelt Tina de inzichten die haar leven veranderden en hoe het boeddhisme haar steun en toeverlaat werd. Tegelijkertijd inspireert ze de lezer aan de hand van tijdloze principes uit het boeddhisme zelf ook geluk te omarmen – iets dat voor iedereen ongeacht hun omstandigheden mogelijk is. Tina Turner worden we misschien nooit – maar met deze krachtige inzichten kunnen we wel net zo stralend in het leven staan als zij.
Jazeker, dit is dé Tina Turner! Voor velen van ons een (jeugd) idool. Ze is inmiddels de 80 voorbij en wilde haar droom van een boek schrijven en haar levenskennis delen uit laten komen. Het is was lastig om dit boek in een paar zinnen uit te leggen, want het is nogal wat. Het boeddhisme staat in dit boek centraal en dan met name het chanten van Nam Myoho Renge Kyo. Dat chanten heeft haar veel zelfvertrouwen en kracht gegeven en zorgde ervoor dat ze het leven, haar carrière, haar agressieve man en een zeer moeilijke scheiding het hoofd kon bieden. Indrukwekkend boek en ik denk dat ik er nog een blogpost aan ga wijden. Als Tina Turner niet voor deze levensvorm had gekozen hadden wij haar misschien alleen maar kunnen kennen van ‘Ike en Tina Turner’ en had ze het nooit aangedurfd een solo carrière te starten. Ik zal onder aan deze post haar chant delen. Ik moet zeggen dat het mij een beetje afschrikt om het zelf te leren, maar het is wel een mooie meditatie van twee uur.


4. A girl behind dark glasses – Jessica Taylor-Bearman

From a darkened world, bound by four walls, a young woman called Jessica tells the tale of her battle against the M.E Monster. The severest form of a neuro immune disease called Myalgic Encephalomyelitis went to war with her at just 15 years old. From beneath her dark glasses, Jessica glimpses a world far different from the one she remembers as a teenage school girl. This true story follows her path as she ends up living in hospital for years with tubes keeping her alive. This harrowing story follows the highs and lows of the disease and being hospitalised, captured through her voice activated technology diary called `Bug’ that enables her to fulfil her dream of one day becoming an author. It provides a raw, real-time honesty to the story that would be impossible to capture in hindsight.
Dit engelstalige boek heeft me heel erg diep geraakt. Het bracht me genadeloos hard terug naar de tijd dat mijn ziekte zich openbaarde, hoewel het niet zó heftig was. Dat wil zeggen: er was geen ziekenhuisopname, er was geen gewichtsverlies, ik raakte niet getraumatiseerd en ik was niet zó jong, maar verder was er een deel dat over mezelf leek te gaan. Het ontstaan, de symptomen, het onbegrip. Het is zeker geen lekker leesboek als in: ‘happy shiny people’. Het is een boek dat je keihard met je neus op de feiten drukt. Zonder enig opsmuk de vernietigende realiteit van een M.E. patiënt die bijna ten onder ging aan het onbegrip van artsen. Het gaat over een jong meisje dat helemaal alleen in het ziekenhuis ligt en haar ouders nog niet eens een uur per week mag zien. Een meisje dat zo gevangen zit in haar lichaam dat ze niet eens kan praten en waar op een misselijkmakende manier misbruik van wordt gemaakt. En toch…

als je écht wilt weten hoe ernstig deze ziekte is dan is er geen beter boek te vinden. Wil je nog meer lezen over dit boek »»»lees dan de recensie«««. Let op: hij bevat veel spoilers!

5. Gids voor spiritueel ontwaken – Mary Mueller Shutan

Mary Mueller Shutanschreef met haar Gids voor spiritueel ontwaken een onmisbaar boek voor iedereen die zich op dit pad van ontwaken bevindt. Voor veel mensen is de onrustige tijd waarin we leven een wake-up call, een roep om het anders te gaan doen en van de gebaande paden af te wijken. Wanneer je begint met ontwaken komen je onverwerkte emoties en ervaringen vanaf je geboorte tot waar je in het huidige moment bent naar boven. Dankzij het ontwakingsproces kun je eindelijk het pad van verlichting en vrijheid bewandelen. Gids voor spiritueel ontwaken beschrijft o.a. de twaalf lagen die je ontwaakte staat bedekken. Elke laag bevat verschillende emoties, pijn, verwondingen en patronen. Denk bijvoorbeeld aan pijnlijke ervaringen die je destijds niet kon verwerken omdat ze te overweldigend waren of emoties die je niet kon doorvoelen omdat ze te heftig en beangstigend waren. Met de hulpmiddelen en inzichten die in dit boek staan kun je deze lagen één voor één opruimen.
Ik weet in alle eerlijkheid niet precies wat ik over dit boek moet vertellen. Heel veel verder dan dat het heel interessant is kom ik op dit moment nog niet. Het gaat om de verschillende lagen die doorloopt om in ontwaakte staat te komen. Dat klinkt nogal zweverig en ik denk dat ik dat zelf deels ook wel vind; tegelijkertijd vind ik het nogal intrigerend, want dat houd in dat ik nog veel verder kan transformeren naar wie ik wil zijn. Dit is echt een boek dat je zelf zult moeten beoordelen als je erin geïnteresseerd bent. Wil je echter je spiritualiteit (nog) verder uitdiepen dan raad ik je Gids voor spiritueel ontwaken zeker aan.


Ik las ook nog deze boeken:

  1. Oma heeft me gestuurd om te zeggen dat het haar spijt – Fredrik Backman (roman)
  2. Winter in Schotland – Sarah Morgan (roman)
  3. De Standaard van Spits – Frits Spits (muziekanalyse)
  4. The Bookshop on the corner – Jenny Colgan (roman)
  5. De grote Gatsby – F. Scott Fitzgerald (roman – herlezen)

Lees ook:

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Een reactie op “Inspirerende boeken van maart 2021

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s