28 dagen dankbaarheid ~ week 1 [Rhonda Byrne # 5]

Eerder schreef ik al over het boek The Magic van Rhonda Byrne. Op de recensie niet al te lang te maken had ik al snel besloten dat ik de ervaringen met het boek in een aparte blogpost zou bespreken. Toch nog even een korte reminder: Waar The Secret ging over de Wet van Aantrekking, The Power over de kracht van liefde en Hero over het najagen van dromen, gaat The Magic over de kracht van dankbaarheid. Wil je de magie van dankbaarheid voortbrengen, dan moet je de magische woorden zeggen: dank je. Het is in tegenstelling tot de vorige boeken – en oefenboek. Er staan 28 oefeningen in die speciaal zijn bedacht om hoe je de magische kracht van dankbaarheid kunt gebruiken op alle vlakken in je leven.

Week 1

Maandag

Op de eerste dag van de challenge wist ik ook weer waarom ik jaren geleden met een kristal in mijn hand dankbaarheid opnoemde aan het einde van de dag. Ik wist bijna zeker dat ik dat zelf niet had bedacht, maar kon er de vinger niet op leggen hoe ik er wel aan kwam. Leuk om te merken dat sommige opdrachten kunnen blijven hangen, zelf na jaren. Waarschijnlijk is het bijhouden van een dankbaarheidsdagboek ook destijds ontstaan. Het begon weer een beetje te kriebelen en ik kreeg echt veel zin om de uitdaging aan te gaan. Er staat me iets van bij dat ik destijds onderweg ergens gestopt ben.

Dit keer was ik vastberaden alle 28 dagen de opdrachten te doen.

28 dagen lang elke dag 10x dankbaarheid uitspreken naar het universum. Het eerst opschrijven en daarna hardop voorlezen. Het klinkt wat vreemd – en dat is het aan het begin ook – maar het is best fijn om even te focussen op de dingen die zo vanzelfsprekend lijken, maar dat eigenlijk niet zijn. Het begon allemaal op de eerste dag en na 28 dagen ben ik voor minstens 280 dingen dankbaar geweest.

Dinsdag

27 dagen lang elke avond denken aan het best wat je die dag is overkomen en er dank je voor te zeggen; met in je hand een kristal dat bij jou past en dat 27 dagen lang al jouw dankbaarheid opslaat. Ik geef toe: je moet erin geloven. Ik vind het een heerlijk idee dat een steen gevuld wordt met mijn positieve energie en ik ben dan ook blij dat deze opdracht al start op de tweede dag.

Woensdag

Toch merkte ik dat als ik de challenge écht wilde gaan doen, ik me iets beter moest gaan focussen, want op de derde dag stelde ik de opdracht overdag steeds uit waardoor ik hem uiteindelijk niet heb gegaan. Je moet dan eigenlijk drie dagen terug, maar heb besloten dat niet te doen, want ik kon niet eens drie terug 😉. Iets met een goed begin en half werk. Ik zocht op mijn externe harde schijf drie foto’s op en besloot een dag later alsnog de opdracht te doen. Vijf keer dankbaar voor de mensen met wie ik het meest hecht ben. Een heerlijke opdracht kan ik zeggen, eentje die ik niet alleen vaker wil gaan doen, maar ook voor mensen buiten mijn gezin.

Donderdag

Een heel klein briefje met een kleine, maar betekenisvolle opdracht. Het was de vierde dag waarop dankbaarheid voor mijn gezondheid centraal stond. Je begrijpt misschien dat ik er wat moeite mee had. Hoe kon ik mijn lichaam bedanken voor iets dat het niet is? Tot ik me besefte dat ik dan weliswaar ME/CVS heb, maar dat de rest prima functioneert. Er sluimeren geen andere ziekten, dus waarom zou ik dan niet gewoon dankbaar zijn voor het lichaam dat zoveel voor mij doet?! Het geschenk van gezondheid houdt me in leven. En zo is het helemaal.

Vrijdag

Geld is een aandachtspuntje voor mij, hoewel ik in de afgelopen jaren heel erg ben gegroeid. Niet alleen omdat we inmiddels veel meer geld te besteden hebben, maar ook omdat ik er anders tegenaan kijk. Het probleem zit hem voornamelijk in het idee dat ik mijn eigen geld moet verdienen, om zo van waarde te zijn. Ook daar heb ik inmiddels stappen in gemaakt, maar wat mij betreft nog niet genoeg. Het werd tijd dat ik eens grondig ga kijken naar mijn conditionering over geld en ik mocht nog vaker dankbaar zijn voor het geld dat er in ons leven is. Het was de vijfde dag.

Zaterdag

Op dag zes moest ik even wat aanpassen omdat er een werkgerelateerde opdracht was en ik die dag niet van plan was te werken. Ik ruilde hem met een opdracht van twee dagen later: dankbaar zijn voor het eten dat ik eet. Bij het doorlezen van de opdracht voelde ik me ongemakkelijk. Ik heb echt een hekel aan opdrachten waarbij ik bewust moet eten. Ik kan dat niet, voedsel en ik zijn geen vrienden, maar na het lezen van haar manier om het eten magischer te maken (door te doen alsof je er magisch poeder overheen strooit) kreeg ik er meer zin in. Hoe ik dat zou gaan uitleggen wist ik nog niet, maar ik vond het een leuk idee.

Ging het meteen goed? Nah… niet echt. Het eerste wat ik dronk was al op toen ik de opdracht las en bij het eerste wat ik at was ik even de opdracht vergeten. Gelukkig kun je ook met terugwerkende kracht je dankbaarheid uitspreken door te visualiseren.

Wat heerlijk dat je wat betreft het universum ‘fouten’ mag maken en ze ook weer goed kan maken.

Zondag

De laatste dag van deze eerste week. Ik geef toe dat het niet meevalt om me steeds bezig te houden met deze challenge en het is niet zo dat het me heel zwaar valt ofzo, het is niet een fysieke challenge, maar het is heel makkelijk te vergeten over de gehele dag. Het schrijven van de tien dankbaarheden ’s morgens zijn prima te doen en op deze zevende dag al een vast onderdeel van mijn dag. Ook de avondzegeningen zijn prima te doen, hoewel nog niet geautomatiseerd. Overdag de opdrachten doen zijn echter van een andere orde.

Op deze dag moest ik heel erg mijn best doen om niets negatiefs te zeggen. Oef… ik wist van tevoren al dat dat niet mee zou vallen. Nu is er ook nog zo iets als aantrekking en dat alles wat je aandacht geeft groeit, dus een slecht begin is ook het halve werk, maar ervaring doet ook iets en laat ik zeggen dat we hier best wel negatief minded zijn in huis. Daarvoor steek voor bijna alles hand in eigen boezem, maar de negatieve neerslag komt niet volledig en alleen van mij, hoewel ik wel een behoorlijke basis gelegd in het verleden. Het was een moeilijke opdracht en ik denk dat ik deze nog heel veel vaker moet oefenen om hem te kunnen toepassen.

Komende week nieuwe opdrachten. Ik heb er zin in!

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

4 reacties op ‘28 dagen dankbaarheid ~ week 1 [Rhonda Byrne # 5]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s