Midweek manifestatie

Vorige week was ik aan het kijken naar een IGTV van Lou Niestadt. Het ging over haar O.M.G.ame en ik was meteen geïnteresseerd door haar voorbeelden. Toen ze het had over “de flits” wilde ik het ook (opnieuw) ervaren; het was al een tijdje geleden dat ik iets kleins manifesteerde. Ik ben geen spelletjes persoon, maar deze game leek me toch wel heel leuk om (nog een keer) te doen. Uiteraard wilde ik dat wel op een unieke manier doen, dus besloot ik het de midweek manifestatie te noemen. Het was voor het weekend, dus ik moest even geduld hebben; ik wilde de titel van de blog eer aandoen 😁, toch liep het net iets anders.

Het mooie aan manifesteren is dat je veel beter om je heen gaat kijken in je ‘zoektocht’ naar wat je wilt vinden. Je wordt namelijk veel bewuster.

Ik zal het iets beter uitleggen. Heb je wel eens meegemaakt dat je een bepaalde auto wilde gaan kopen en dat je ineens overal die auto zag rijden in exact dezelfde kleur al jij hem zou willen? Of dat je je bezigheid met zwangerschap en dat je ineens allemaal zwangere vrouwen ziet? Of dat je bijvoorbeeld zonnepanelen op je huis wilt laten plaatsen en je ineens allemaal plekken ziet waar ze liggen en die je voor die tijd niet opvielen? Of dat je aan iemand dacht die jou vervolgens vijf minuten later belde? 

Manifesteren kun je leren

Het manifesteren lijkt hier een beetje op. Manifesteren betekent onder andere: zichtbaar worden. Je maakt datgeen dat onzichtbaar is werkelijkheid. Heel erg vaak wordt er bij manifesteren gesproken over het toepassen op je dromen en wat je wilt bereiken in het leven, maar je kunt het ook eerst klein uitproberen. Manifesteren is namelijk te leren, maar het is natuurlijk wel belangrijk dat je ook gelooft dat het kan. In de blog »»»The Secret««« schreef ik al dat ik mijn huis heb gemanifesteerd en om eerlijk te zijn, vind ik dat momenteel even groot genoeg; ik heb nu even niet zo veel te wensen, maar kleine experimenten ben ik wel voor te porren.

Sign: knipoog van het universum

Laat ik even wat ‘zweverig’ beginnen. Ik heb een ‘sign’ – een teken – dat het universum aan me denkt en me dat even laat weten. Een soort van knipoog bedoeld voor mij alleen. Dat teken is een reiger. Daarnaast vraag ik regelmatig om een teken om verbonden te voelen met het universum. Dat is meestal een regenboog, maar ik vraag ook wel eens om vlinders.

Regenbogen

Zaterdag

Deze midweek wilde ik heel graag wat regenbogen gaan zien en had me daar voornamelijk op gefocust. Ik vertelde mijn zoon erover toen we net naar de F1-training in Bahrein (op tv!) gingen kijken en ik had het nog niet gezegd of ik keek naar het beeldscherm en ik zag in de wolken een prachtige regenboog. Een seconde eerder kijken of een seconde later en ik had het niet gezien, maar ik voelde dat ik mijn hoofd naar de tv moest draaien en zag hem. Mijn hart ging sneller slaan, ik werd enthousiast en hij ook. Zelfs mijn man kon het wel waarderen. Een mooie knipoog naar mij, maar vooral naar mijn zoon, om te laten weten dat er meer is dan het leven hier.

Zondag

De midweek was dan weliswaar nog niet begonnen, maar ik vond het ook een mooi teken dat sommige dingen gewoon komen wanneer het universum dat wil en niet per se wanneer ik dat wil. Wanneer het zaadje van het willen manifesteren eenmaal gepland is dan wordt het ook meteen in werking gezet. Dat bleek ook weer op zondag.

Ik zat in de tuin, want ik voelde me erg moe en had geen zin om op de bank in slaap te vallen. Mijn man zat op de bank naar de F1 te kijken en ik ging naar buiten om er even naar muziek te luisteren. Jerusalema van Mater KG stond op toen ik weer dacht aan mijn regenboog. Ik keek naar de lucht en het werd me meteen duidelijk dat ik daar geen regenboog zou vinden. Maar ik weet ook dat het op vele manieren naar me toe kan komen, dus ik wachtte geduldig af. Het liedje was voorbij en dan omdat het nog maar de enige in de lijst was kwam hij met een voorstelnummer. Ik opende Spotify en ik keek naar de nummers die me aangeraden werden. In die lijst stond:

Opnieuw maakte mijn hart een sprongetje en met een heel erg grote glimlach stuurde ik een dank je wel naar boven. Ik vond dat zo mooi. In de dagen erna hoorde ik het liedje nog een paar keer en keer op keer was er die glimlach. Ik voelde me op die momenten gedragen.

Midweek

Regenbogen en vlinders wilde ik graag zien en die kreeg ik ook. Als eerste was er de regenboog in een van de bakjes op mijn aanrecht. Als ik niet op exact die plek had gestaan had ik hem niet gezien; het ging echt om millimeters.

Toen ik bijna klaar was met wandelen en op nog geen honderd meter van mijn huis was, dacht ik opnieuw aan de vlinder en aan de regenboog en ik voelde een verlangen om die nog te zien voor ik thuis zou komen. Mijn gevoel zei me via een andere weg te lopen en toen ik een paar meter verderop omhoog keek moest ik mijn best doen om niet hardop te gaan lachen. Het universum haalde een trucje uit. Had ik het al eens vaker gezien? Natuurlijk had ik het bord al heel veel vaker gezien, maar toch was het alsof ik het voor het eerst in mijn leven had gezien.

Misschien niet helemaal compleet qua kleuren, maar wat mij betreft is dit een regenboogvlinder. Het hoeft niet altijd exact te zijn zoals wij het wensen, soms komt het in een ander uiterlijk naar ons toe.

Midden in de week was het heerlijk weer om buiten te zitten en toen ik met een goed boek in de voortuin zat moest ik opnieuw aan de vlinders van die week denken. Ik stond op het punt om naar binnen te gaan en de gedachte was nog niet voorbij of er kwam een dagpauwoog op het tafeltje voor me zitten. Hij vloog niet gewoon voorbij… nee, ging echt vlakbij me zitten en leek te checken of ik hem wel zag. Opnieuw een dank je wel naar boven.

Het hoeven niet altijd grote dingen te zijn om te voelen dat er meer is. Zo was ik laatst aan het werk in mijn slaapkamer en een blog aan het typen toen vlak voor mijn raam een reiger langs kwam vliegen. Niet een klein beetje dichtbij. Nee, echt op nog geen drie meter afstand. Ik had hem zo makkelijk kunnen missen en toch keek ik precies op dát moment naar buiten.

Het zijn die momenten dat ik een diepe gevoel van dankbaarheid ervaar.

Dat het universum een vreemde manier van dingen brengen heeft en dat soms met de nodige humor doet, bleek wel toen ik tijdens een ommetje besloot te dwalen en op het juiste moment naar onderstaand straatnaambord keek.

Het werkt niet altijd (meteen)

Helaas krijg ik ook niet alles wat ik wens. Ik wilde woensdag tijdens een wandeling namelijk dat ik een politieauto zou tegenkomen. Niet eentje in de verte; nee, hij moest echt voorbij rijden. Als dat zou gebeuren dan zou dat voor mij een teken zijn dat ik er een bepaalde levenstaak op mij wacht en dat ik er alles aan zou gaan doen om dat te bereiken. Ik zag de auto niet en dat kan twee dingen betekenen: of het is de tijd nog niet, of het gaat niet gebeuren. Geef ik het nu op? Natuurlijk niet, ik ga het over een tijdje gewoon weer proberen. Nu zul je misschien denken: nou dat gaat dan vanzelf gebeuren want die rijden er genoeg rond. Hier niet! In Arnhem zag ik er minstens tien per dag, hier heb ik er eentje gezien, een paar weken terug en die was ook de reden waarom ik er woensdag eentje wilde zien. Het moet voor mij wel matchen, het een kan niet zonder het andere.

Hoe dan ook. Het was een leuke midweek vol manifesteren en ik heb besloten het nog veel vaker te gaan doen. Wil je het ook gaan proberen? Het enige wat ik gedaan heb is benoemen (in mijn hoofd) wat ik graag wilde zien en voelde dat verlangen diep vanbinnen. Meer was het niet.

Hieronder kun je het filmpje van Lou zien om de O.M.Game! en daaronder zal ik mijn nieuwe favoriete liedje delen ;-). Ik wens je nog een fijn weekend.

PS: nu ik de YouTube bekijk zie ik allemaal….. precies regenbogen. 🙂

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Een reactie op “Midweek manifestatie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s