QUOTES UIT BOEKEN februari 2021

Foto door Boris Pavlikovsky op Pexels.com

Soms lees je teksten in boeken waarvan je meteen denkt: deze moet ik echt onthouden. Dat gebeurt mij regelmatig en ik schroom dan ook niet om meteen een ezelsoor in de pagina te maken, zodat ik weet dat die pagina interessant is. Tsja, ezelsoren zijn niet mooi, maar in mijn geval wel functioneel en aangezien ik dat alleen bij mijn eigen boeken doe, ga ik me er niet voor verontschuldigen haha. Ik deel de leukste quotes uit de boeken die ik in februari 2021 las. Dit keer wat minder dan in januari.


‘Vrienden, meneer Miller? Ben je er echt van overtuigd dat vrienden bestaan? Je ben natuurlijk nog jong… en je hebt nog niet ontdekt wat vriendschap is. Het is slechts een masker van de afgunst. Het is de handschoen van de dief die je leven steelt en geen vingerafdrukken achterlaat.’

De eerste bron – P.D. Baccalario

Soms drijf je in ongehuilde tranen en ga je erin onder als je die binnenhoudt. Dan geef ik u dus een boek om te huilen.’

De boekenapotheek aan de Seine

Met permissie, ma chère madame, op den duur is het doorslaggevender wat u lees dan met welke man u trouwt.

De boekenapotheek aan de Seine

U weet toch dat wat mensen in boeken schrijven altijd alleen maar de waarheid is die ze van achter hun schrijftafel menen te zien?

De boekenapotheek aan de Seine

‘Kijk,’ zei ze, ‘vooral de kinderen die huppelen moet je in de gaten houden, dat worden de uitzonderingen, die gaan het verschil maken. Als ze nu al buiten de lijnen durven te stappen, kun je erop rekenen dat ze later ook hun eigen weg zullen volgen. Ik houd van die eigenwijsheid. Originele mensen zijn over het algemeen veel prettiger gezelschap dan dames en heren die voorspelbaar zijn.’

De vliegenvanger – Ravelli

Ze sloot haar ogen en liet haar hoofd zakken in de kussens. ‘Ik wil rustig de rivier kunnen oversteken naar de overkant waar mijn man zal zijn. Chaim wacht op mij. Ik kan zijn voorstappen al horen in het grind,’

De vliegenvanger – Ravelli

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

6 reacties op ‘QUOTES UIT BOEKEN februari 2021

 1. Haha dat heb ik nog nooit voorgehad dat ik ze kwijt speel. Maar kan wel best begrijpen dat het soms een regenboog is dat uit een boek steekt. Daarom hou ik het bij een kleurtje. 🤭

  Aum Shanthi

  Geliked door 1 persoon

  1. 😂 dat is voor mij ook een idee. Minder prikkelend. Met twee kinderen in huis die alles lenen maar niets terugleggen kun je de gekste dingen kwijtraken. Zelfs jezelf, soms 😜. Ik ga een proberen het in het boek te leggen dat ik lees. Ik heb ook al eens pijltjes stickers gebruikt, maar dat was niks.

   Geliked door 1 persoon

   1. Ja kinderhandjes zijn vliegensvlug he. hahahaha. Ach jezelf even kwijtraken kan nooit kwaad je vind je altijd wel terug als je een spiegel tegenkomt. 😊

    Aum Shanthi

    Like

 2. Wat een goeie. Ik denk altijd dat ik het wel onthoud (not), maar ik denk dat ik ze op ga schrijven of een fotootje van maak om later over te typen. Er staan vaak zulke mooie teksten in boeken. Dank voor de tip!

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s