NIEUWE BULLETJOURNAL – afvallen – [BUJO #2]

In een vorige blog schreef ik dat ik jarenlang een Bullet Jounal op en af gebruik. Ik deelde in die post de opmaak van mijn Bullet Journal van dit jaar. Heb je deze blog nog niet gezien dan kun je hem »»»via deze link vinden«««, maar ik zal hem ook onderaan delen als je eerst deze post wilt lezen. De eerste als eerste lezen is overigens niet noodzakelijk ;-). Om het overzicht te bewaren heb ik besloten het deel voor afvallen van de journal apart met jullie te delen. Nog even een korte reminder: een Bullet Journal is te gebruiken om je dag, week, maand en/of jaar te plannen. Daarnaast kun je het ook gebruiken om de voortgang van een taak bij te houden, om je activiteiten bij te houden, sport, gezondheid enz.; eigenlijk alles wat je maar wilt bijhouden. 

Aangezien ik nodig wat aan mijn gewicht moet doen, probeer ik mezelf te motiveren met speciale pagina’s. Je zou het kunnen zien als een soort van logboek.

Helaas ben ik voor wat betreft Bullet Journalen niet heel erg creatief, dus heb ik bijna al mijn templates van internet gehaald. Sommigen komen van Pinterest, anderen komen van YouTube of Instagram. Helaas heb ik niet opgeschreven waar ik welke vandaan heb gehaald, maar om heel eerlijk te zijn geldt voor in ieder geval de plaatjes dat heel veel al meerdere keren is overgenomen en aangepast. Ook ik heb dat gedaan. Uiteraard noem ik graag je naam als jij de bron bent van een bepaalde pagina.


Nu ik geen anticonceptie meer gebruik vind ik het prettig om in een journal bij te houden wanneer ik ongesteld ben en hoe lang ik dat ben. Ik ben de 40 voorbij en ik vind het handig om te bekijken hoe het er nu voor staat. Zoals je kunt zien ben ik net begonnen. Het heeft net echt met afvallen te maken, maar aangezien dit ook onderdeel van het journal is deel ik hem toch.
Op de rechterpagina start ik deel waarin ik het afvallen bijhoud.

Een aantal jaren geleden heb ik een jaar lang elke dag een uur gesport. Nou ja, dat was de bedoeling, maar door mijn ziekte was dat helaas niet mogelijk. Toch heb ik dat jaar maar 20% van de tijd niet een uur kunnen sporten en gezien de omstandigheden was ik er trots op mezelf. Voor nu was ik niet van plan om er een regelrechte challenge van te maken, maar ik vind het wel prettig om te zien hoe veel in beweeg, omdat ik anders juist denk dat ik nooit iets doe. Om mezelf dagelijks een hart onder de riem te steken, heb ik het toch zo genoemd. Niet veel later voegde ik er het woordje half aan toe. Overigens heb ik zelf in de loop der jaren gemerkt dat afvallen makkelijker is wanneer ik sport, ook daarom die keuze.
Op de rechterpagina wat getallen waarin ik before en after kan vergelijken.

Op de volgende pagina’s houd ik alle kleine stappen bij die me op weg helpen naar het algehele eindresultaat. Stapje voor stapje kom je er ook en op deze manier is het ook nog eens een heel stuk overzichtelijker.
Je ziet dat ik het aantal afgevallen kilo’s bijhoud, maar ook de dagelijkse stappen.
In de bodytracker houd ik zowel het gewicht als het vetpercentage bij, omdat het gewicht zelf niet per se alles zegt.
Om mezelf nog wat makkelijker trots te maken, heb ik ook een pagina voor de kleine milestones van 100 gram gemaakt.
De pagina eronder spreekt voor zich.

Als laatste deel ik graag met jullie mijn trainingsschema’s voor wat betreft krachttraining.

Hiermee sluit ik ook deze blog af. Vanaf de volgende blogs laat ik jullie zien welke trackers ik gebruik om mijn gezondheid te monitoren en laat ik jullie tevens mijn maandelijkse journaling zien.

Lees ook de volgende blogs met betrekking tot Bullet Journalen:

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s