Moge we allen bloeien

ꕥ🄼🄰🅈 🆆🅴 🄰🄻🄻 🅱︎🅻🅾︎🅾︎🅼ꕥ

Ken je dat: dat je je halve leven ergens naar uitkijkt,
op hoopt, naar verlangd en dat als het zo ver is je erachter komt dat het niet is wat je wilt?


Ken je dat: dat je je hele leven je best doet om iets te worden
en er uiteindelijk achter komt dat je al bent!

Dat alle mentale en spirituele groei je doen realiseren dat je bent wie je bent en dat dat oké is.

Dat je beseft dat je de wereld niet hoeft te bewijzen dat jij ook waardevol bent, op je eigen manier.

Inzichten

Dit zijn twee inzichten die ik deze week kreeg. De bovenste maakt me bang. De onderste maakt me dankbaar.
*
*
Ik weet dat je het leven niet moet leven vanuit angst, maar vanuit dankbaarheid en dat je soms uit te comfortzone moet stappen om te groeien. Je kunt echter ook te vaak uit die comfortzone stappen en dan raak je jezelf juist kwijt. Dat heb ik ervaren de laatste maanden. Er waren een aantal dingen die ik moest doen, maar die niet goed aanvoelden. Of in ieder geval: die me deden realiseren dat het té oncomfortabel aanvoelde en dat er ook geen vooruitgang in zit. Dat is namelijk het nu van uit je comfortzone stappen. Toch? Dat je vooruitgang boekt? Op dat vlak denk ik dat ik kan concluderen dat mijn ladder tegen de verkeerde muur stond en dat ik wedde op het verkeerde paard.
*
*
Voor wat betreft het tweede inzicht: Ik ben eindelijk op mijn plek. Ik ben eindelijk wie ik ben. Ik ben voor mezelf eindelijk goed. Ik voel de behoefte het woord ‘genoeg’ erachter te zetten, maar doe dat bewust niet.
*
*
IK BEN GOED
*
*
Niet perfect! Maar perfectionisme is zooooo 2003. Het is oké om niet helemaal oké te zijn.

Bloemknop


Ik wil even een tijdje zijn zoals deze bloemknop. Ik wil mijn spirituele kant verder laten bloeien. Ik wil mezelf volledig leren kennen en mijn potentieel ontdekken. Ik ben dan weliswaar goed, maar stilstand is achteruitgang. De wereld gaat verder, dus als ik stil blijft staan ga ik feitelijk achteruit.
*
*
Dat vooruit gaan, kan echter ook bínnen mijn comfortzone., besef ik nu.
Waarom zou alle groei alleen maar daarbuiten te vinden zijn?!
Echter: ik heb in het verleden keuzes gemaakt die nu de realiteit zijn en daar horen ook acties bij die ervoor zorgen dat ik buiten mijn comfortzone zou moeten. Tenzij….
*
*
Ik ervoor kies dat niet te doen. Laat ik angst regeren of kies ik voor dankbaarheid?

Alleen als ik dankbaarheid kan voelen kan ik ervan genieten.

Wat betekent dat ik ondankbaarheid voel voor dat wat me angst aanjaagt. Klinkt dat logisch? Ik weet het zelf niet. Wat ik wel weet is dat ik dus moet zien uit moet vinden of de angst echt angst is of een verkapte manier van weten dat dit het niet is en dat niet durven aanvaarden. Meditatie werkt daarin goed, toch kan ik mezelf niet ver genoeg die diepte inkrijgen waar ik kan luisteren naar wat ik diep vanbinnen wil. Is het mijn ego die spreekt of is het mijn hart?

Ego spreekt altijd negatief en het hart overlaad je met positiviteit, heb ik geleerd, maar dan nog is het niet makkelijk. Ik zal dan ook even een tijdje wat intensiever gaan nadenken over wat ik van dit leven verwacht en of ik duidelijk een verschil kan maken tussen ego en hart (zie filmpje hieronder van Maria Johanna).

Ik wens jou een fijne dag toe. De lente is begonnen. Laten we allemaal gaan bloeien en prachtige bloemen worden!

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Een reactie op “Moge we allen bloeien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s