Afvallen met de Wet van Aantrekking #1

In het afgelopen jaren heb ik er vaak over gehoord: afvallen met de Wet van Aantrekking. Ik had geen idee hoe het in zijn werk zou gaan, maar het viel me altijd wel op dat mensen die altijd positief over hun lichaam zijn vaak ook dun zijn. Je kunt dun overigens ook vervangen door slank. Wat jij wilt. Als ik die mensen dan zag dacht ik altijd: ja, lekker makkelijk om positief over je lichaam zijn als je zo dun bent. Dat is niet moeilijk. Totdat ik me op een dag besefte dat het misschien niet dát is. Misschien zag ik het wel verkeerd.

Wat nou als die mensen dun zijn omdat ze een dun lichaam aantrekken?

Wat nou als die mensen dun zijn omdat ze nooit aan dik zijn denken? Wat nou als die mensen dun zijn omdat ze niet aan de mogelijkheid om dik te zijn denken? En wat zou er gebeuren als ík nou eens een tijdje anders ga denken? Wat als ik nou eens ga leven alsof ik al dun ben? Wat nou als ik mezelf ervan overtuig dat ik mooi (en slank) genoeg ben? Wat gebeurt er dan?

Stappen om een ideaal gewicht te ontvangen

Terwijl ik dit beginstukje schreef las ik The Secret van Rhonda Byrne; het was begin januari 2021 en ik was helemaal klaar met mijn lijf. Ik had een te strakke spijkerbroek aan (die net uit de droger kwam) en ik baalde ervan dat het me gewoon niet lukte om af te vallen. Een paar weken daarvoor had ik besloten niet meer de nadruk te leggen op alles wat met afvallen te maken had; zoals calorieën tellen, maar ik kon het toch niet écht loslaten omdat ik daarna gewoon bleef aankomen. Ik hoopte dat als ik zou loslaten dat ik moest afvallen dat ik dan ineens niet meer zo’n behoefte had aan snaaien en overeten. Niet dus! Ik wist dat ik echt mijn mindset moest gaan aanpassen, anders zou het nooit gaan lukken.

Maar het verhaal gaat verder, dus lees vooral verder.

Om je ideale gewicht te krijgen zijn er drie stappen nodig:

  1. Vraag
  2. Geloof
  3. Ontvang

Dat is alles. Nou, ik geef toe dat ik er moeite mee had dat te geloven, terwijl ik op andere fronten toch bewijs had gezien van de Wet van Aantrekking, dus zei ik tegen mezelf:

Je hebt al zoveel moois gemanifesteerd, dit gaat je ook lukken en is voor anderen het ultieme bewijs dat de Wet van Aantrekking werkt.

Daarmee smeet ik best veel op mijn eigen bordje, maar hé waar bewijsdrang ligt, vind je geen calorieën ;-).
Eerst moest ik mijn ideale gewicht bepalen en daarna je inbeelden, voorwenden dat ik dat gewicht al had. Om me dat te visualiseren kon ik oude foto’s gebruiken. Nou, die had ik wel, dus was mijn ideale gewicht ook meteen bepaald: 72 kg. Daarna zou ik het wel weer zien. De laatste stap was eigenlijk het moeilijkst. Ik moest me goed over mezelf voelen. Neerslachtigheid zou tegen me werken. Ik moest dus een rotsvast vertrouwen krijgen in het universum. Ik moest stoppen met kritiek leveren op mezelf. Ik moest tevreden zijn over mezelf.

Wanneer je volmaakte gedachten denkt, je goed over Jezelf voelt, dan zit je op de frequentie van je ideale gewicht en roep je volmaaktheid op.

Rhonda Byrne

Van alles wat ik afgelopen jaren heb gedaan om mezelf aan te pakken was mijn gewicht het aller moeilijkste. Ik kreeg er gewoon geen grip op en geloof me ik ben heel erg onaardig en zelfs ronduit gemeen geweest tegen mezelf. Achteraf gezien vraag ik me af waarom ik dat deed. Geen wonder dat het niet lukte.

‘Je buitenkant weerspiegelt je binnenkant’, dat was even een binnenkomer. Als dat klopt, dacht ik: dan wordt het écht tijd om wat aan mezelf te doen, want voor mijn gevoel matcht het helemaal niet. Ik zie niet wat ik voel. Dit was op 9 januari 2021.

Twee maanden later

Nee, dit is op dit moment nog niet zo’n succesverhaal dat ik wonderbaarlijk genoeg tien kilo ben kwijtgeraakt in twee maanden tijd. Zo’n mazzelaar ben ik niet. Hoewel… mazzelaar. Ik ben wel eens in twee maanden tijd tien kilo afgevallen en dat was geen pretje, dus bedoel ik het sarcastisch. Ik ben nog maar drie kilo kwijt, maar dat komt omdat mijn lichaam nog niet precies weet wat haar overkomt. Mijn lichaam zit nog in de fase waarop het denkt dat ik een tekort aan voedsel heb. Ik weet dat ik daar doorheen moet en dat het dan ineens wel hard kan gaan, maar dat is wel een mindset dingetje en daar heb ik een rotsvast vertrouwen voor nodig. Toch is er wel het een en ander veranderd, hoewel ik niet weet of dit daadwerkelijk de wet van aantrekking is ;-).

Mindshift

Wat er wel is gebeurd in de afgelopen twee maanden is dat ik geen anticonceptie gebruik. Na vijf jaar heb ik mijn spiraal laten verwijderen en ben ik zonder chemische hormonen. Het voordeel daarvan is dat ik goed in mijn vel zit en geen behoefte meer heb om mijn emoties weg te eten. Sterker nog: ik voel me niet meer continu een achtbaan van emoties. Ook mijn depressieve gevoelens zijn afgenomen. Ik heb meer energie om te sporten en ik heb een mindshift gemaakt voor wat betreft mijn vóórkomen. Nee, ik ben niet tevreden zolang ik obesitas heb, maar ik waardeer mijn lichaam wel heel veel meer.

Ik heb dit hele experiment zeker nog niet opgegeven, er is geen twijfel over of het me lukt of niet. Ik heb gevraagd (72 kg) en ik geloof heel sterk dat het me gaat lukken. Ik weet zeker dat ik de juiste mindset te pakken heb om dit vol te houden. Ik maak andere (bewuste) keuzes voor wat betreft voeding en ik kan mezelf motiveren om te sporten. Dat houdt natuurlijk wel in dat ik op andere vlakken iets moet laten, want mijn energie is niet onuitputtelijk. Zo heb ik bijvoorbeeld totaal geen zin meer in lezen of andere hobby’s. Ik vind het prima, voor nu. Ik voel me lekker bij het vele bewegen, ook al betaal ik daar een prijs voor.

Tijd nodig

Hoe het verder zal gaan weet ik niet. De tijd zal het leren en omstandigheden heb ik niet echt in de hand. Ik kan zeggen dat ik wel in de hand heb hoe ik erop reageer, maar ik weet inmiddels ook wel dat wat betreft voeding ik lang niet altijd de laatste keuze heb. Hormonen spelen een veel grotere rol dan ik ooit had kunnen denken. Het voert wat ver om dat ook in deze blog uit te leggen, maar wellicht kom ik er ooit eens op terug. Voor nu heb ik alle vertrouwen in mezelf en in mijn kracht.

Ik heb het twee keer eerder voor elkaar gekregen dus waarom nu niet?

In 2010 verloor ik in vijf maanden 30 kg en na de geboorte van Samuël in 2011 verloor ik er 40. Dankzij de Mirena® kwam ik er weer 20 aan, maar die gaan er nu blijvend vanaf. Over een tijdje kom ik erop terug en dan zullen we zien of het rotsvaste geloof in dat het zal lukken me heeft geholpen. Het begint met de juiste mindset, maar je moet er natuurlijk wel iets voor doen. Het universum zwaait niet met een toverstafje 20 kg voor je weg zonder er iets voor te hoeven doen ;-).

Wordt vervolgd!

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

2 reacties op ‘Afvallen met de Wet van Aantrekking #1

  1. Ik geloof in de wet van de aantrekking of hoe je het ook wilt noemen (alles wat je aandacht geeft groeit). Sta je negatief in het leven, dan zie je alleen maar de negatieve dingen en met positief net zo. Kijk maar met het kopen van een nieuwe auto bijvoorbeeld. Je had altijd een blauwe en nu heb je een witte. Ineens denk je dat je overal witte auto’s ziet. Die waren er eerst ook, maar nu geef je er meer aandacht aan, dus zie je ze ook meer. En dat geldt voor zoveel zaken.

    Ik zou trouwens niet dun/slank 1 op 1 willen koppelen (of ‘vaak’ zoals je schrijft) aan een positief lichaamsbeeld. Ik ken genoeg voorbeelden van mensen bij wie dat niet klopt, omdat ze ondanks hun slanke lichaam er in hun hoofd iets heel anders van maken en dat ook in de spiegel (denken te) zien.

    Oh enne die 3 kilo is hartstikke goed joh. Je schrijft ‘nog maar 3 kilo’, maar dat is toch al een prachtig resultaat? Je had ook in dezelfde tijd 3 kilo kunnen aankomen, maar dat is niet zo. Vier je successen 🙂

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s