The Power [RHONDA BYRNE #2]

Waardering: 5 uit 5.

De auteur van The Secret, Rhonda Byrne, gaat verder met haar baanbrekende werk. Na de onthulling van De wet van de aantrekking in The Secret beantwoordde zij duizenden brieven van lezers van het boek wereldwijd, waardoor zij tot nieuwe inzichten kwam en het boek The Power ontstond. Het is de langverwachte opvolger van het internationale fenomeen The Secret. The Power vertelt over de kracht in het universum die voor het leven op aarde zorgt, die creëert, uitvindt en verandert. Deze kracht zit in ieder levend wezen, in iedere mens. The Power helpt je deze grootste kracht van het universum in jezelf te ontdekken en te gebruiken: de kracht te ontvangen wat je wenst.

Alleen al door je goed te voelen straal je gegarandeerd liefde uit, en al die liefde moet wel bij je terugkomen!

Rhonda Byrne

The Power is het tweede boek van Rhonda Byrne en is het vervolg op de bestseller The Secret waar ik in »»»een vorige blog««« over schreef. In dít boek komt duidelijk naar voren hoe belangrijk liefde is in het leven, maar ook juist liefde voor jezelf en goed voor jezelf zorgen. Als je niet lekker in je vel zit kun je niet de liefde uitstralen die je nodig hebt om positiviteit aan te trekken.

The Power

Dit is het handboek voor de grootste kracht in het universum – The Power om alles te hebben wat je wilt. Zonder The Power zou er geen enkele mens op deze planeet leven. Elke ontdekking, uitvinding en menselijke creatie komt voort uit The Power. Volmaakte gezondheid, geweldige relaties, een carrière waarvan je gelukkig wordt, een leven dat bol staat van geluk, en het geld dat je nodig hebt om alles te zijn, te doen en te hebben wat je wilt, komen allemaal voort uit The Power. Het leven van je dromen heeft altijd al dichter bij je gelegen dan je besefte, want The Power – om al het goede van het leven te hebben – zit in je. Om wat dan ook te creeren, om wat dan ook te veranderen heb je maar één ding nodig… THE POWER.

Kracht

Ook in dit boek vind je meerdere hoofdstukken die betrekking hebben op het onderwerp van het boek: kracht. Byrne schrijft onder andere over:

 • Wat de kracht precies is
 • De kracht van gevoelens
 • De kracht en de schepping
 • Sleutels tot kracht
 • De kracht en geld
 • De kracht en relaties
 • De kracht en gezondheid
 • De kracht en het leven

Om een mooi leven te hebben, moet je de tralies breken van de kooi die je insluit; praat alleen over de dingen waar je van houdt, dan zal de liefde je bevrijden.

Rhonda Byrne

Aangetrokken

In het voorwoord viel het me op dat ik – de vorige keer dat ik The Power las – onderaan de pagina een uitroepteken noteerde om The Science of Getting Rich van Napoleon Hill te gaan lezen. Ik had mezelf voorgenomen dat te doen en een aantal jaren later kwam het op mijn pad. Wet van Aantrekking wat mij betreft. Ook al duurde het wat lang, uiteindelijk kwam het toch bij mij.

Boordevol quotes

The Power staat net als The Secret boordevol inspirerende en motiverende quotes van grote legendes. Die quotes worden gebruikt om het principe van The Power uit te leggen. Denk daarbij aan:

 • Alexander Graham Bell
 • Isaac Newton
 • Jezus
 • Charles Haanel
 • Gautama Boeddha
 • Werner Heisenberg
 • Abraham Lincoln
 • Søren Aabye Kierkegaard
 • Mohammed
 • Lao Tse

Wat is de kracht

De belangrijkste boodschap uit dit boek is wel dat liefde het allerbelangrijkste is dat er bestaat. Zonder liefde is er geen leven. Stel dat liefde niet bestond, hoe zou je dan geboren zijn? Je zou simpelweg niet bestaan. Niemand zou geboren zijn, er zouden geen mensen op aarde zijn. En als op dit moment de liefde zou doven zou de mensheid uiteindelijk uitsterven. Dat is een mooie om over na te denken.

Byrne stelt dat het leven simpel is. Het bestaat namelijk uit twee soorten dingen – positieve en negatieve. Dat geldt voor alle aspecten van je leven. ‘Als je leven meer negatieve dan positieve aspecten heeft is het mis; dat weet je zelf ook.’ Om positieve en goede dingen in je leven te krijgen heb je liefde nodig. Maar om die kracht van liefde zo te gebruiken dat het je leven veranderd, moet je wet van de aantrekkingskracht begrijpen. Kort gezegd: het gelijke trekt het gelijke aan; oftewel: wat je geeft, krijg je terug. Ik heb daar het afgelopen jaar veel op gelet en ik kan zeggen dat dit echt zo is. Elke keer wanneer ik in een negatieve flow zat trok ik meer negativiteit aan en elke keer als ik positief in het leven stond trok ik meer positiviteit aan.

Het mooiste dat ik leerde was dat ik zelf kan bepalen hoe ik me voel.

En als het niet snel lukt om te schakelen van negativiteit naar positiviteit neem ik steeds kleine stapjes om van een negatief gevoel naar een positief gevoel te gaan. Let dus goed op hoe je denkt en wat je zegt, daar schuilt namelijk heel veel kracht in.

Gevoelens

Een les die ik erg belangrijk vond is dat alles ter wereld magnetisch is en dat alles een magnetische frequentie heeft. Dat geldt ook voor gevoelens. Goede gevoelens = positieve frequentie; slechte gevoelens = negatieve frequentie. Wat je dus voelt bepaalt je frequentie en daarmee trek je ook mensen, gebeurtenissen en omstandigheden aan die op dezelfde frequentie zitten. Thuis merk ik dat dus heel sterk: als Samuël op een negatieve frequentie zit en ik ook botst dat. Zit ik echter op een positieve frequentie dan heb ik er geen last van. Het is een mooie spiegel voor mezelf ;-). In het hoofdstuk voelen is scheppen wordt hier dieper op in gegaan.

Het scheppingsproces

In The Secret staat dit proces al beschreven, maar in dit vervolg wordt er opnieuw op ingegaan: de scheppingskracht. Ik benoem hem graag nog een keer omdat het wat mij betreft de basis is van de wet van de aantrekking.

 1. Verbeeld je het
 2. Voel
 3. Ontvang

Het belangrijkste hierin is dat je moet wensen wat je écht wilt. Je moet het met heel je hart wensen, want wensen is een gevoel van liefde en liefde is positiviteit. Het klinkt vast allemaal heel hocus pocus, maar ik heb het zelf ervaren met mijn boek Tijdrit en de koop van mijn nieuwe huis. Ik had een onbegrensd verlangen, ik beeldde me in dat het me zou lukken. Ik zag het helemaal voor me, ik voelde het en uiteindelijk ontving ik het. Is het met alles gelukt? Nee, maar ik heb in mijn leven ook niet heel erg veel heel intens gewenst; soms was er namelijk te veel twijfel (= negativiteit) en dan werkt het niet.

Je ontvangt alleen als je het echt, écht, ECHT wilt. Het is dan ook belangrijk om alles uit het verleden dat je niet meer nodig hebt te laten gaan; laat het los. In het hoofdstuk Het leven volgt je… wordt dit mooi uitgelegd.

Verbeeldingskracht is het begin van alle schepping. Je verbeeldt je wat je wilt, je wenst wat je je verbeeldt en uiteindelijk creëer je wat je wenst.

George Bernard Shaw ~ winnaar van de nobelprijs

De kracht en geld

In de »»»recensie over The Secret««« schreef ik al dat ik een goede mindset wat betreft geld erg belangrijk vind. Geld maakt niet gelukkig? Natuurlijk wel, hoe wil je anders eten? Hoe wil je anders kleding kopen? Hoe wil je anders een huis betalen? Geld is absoluut belangrijk en ik spreek dan ook regelmatig mijn dankbaarheid uit naar geld. Ik heb er echter ook vaak genoeg een slecht gevoel over, dus er valt nog genoeg te behalen op dat vlak. In het hoofdstuk over De kracht en geld wordt dit uitgebreid besproken. Geld kan namelijk op vele manieren naar je toekomen en niet alleen door ervoor te werken. Ik spreek uit ervaring ;-).

Ga het lezen!

Ik kan eigenlijk maar één echt advies geven. Ga dit boek lezen en ontdek hoeveel anders je leven kan zijn wanneer je je focust op het goede in het leven. Op positiviteit, op liefde. Het verandert echt je leven en dat gebeurt heus niet meteen na het openen van het boek, maar The Power geeft je heel erg veel handvatten om het leven makkelijker te maken.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

7 reacties op ‘The Power [RHONDA BYRNE #2]

   1. Ik heb het e-book besteld. Het werkboek is helaas lastig aan te komen, maar ik heb wel vaker boeken alsnog gevonden omdat ik hem graag wil 😉.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s