Meebuigen met de storm

“When you come out of the storm, you won’t be the same person who walked in. That’s what this storm’s all about.”
~ Haruki Murakami, Kafka on the Shore

Lekker weertje koekepeertje. Het stormt. Nou ja, er waait een lekker briesje. 😉 Ik moet elke keer aan Knorretje denken als het zo waait. In de film zegt de commentator: ‘Kan het zijn dat je een beetje zijwind gevoelig bent?’ Of zoiets. Het is al jaren geleden dat ik Knorretjes film voor het laatst zag. De tijd vliegt, vandaag letterlijk.

Ik houd van de wind, hoewel het me soms ook beangstigd. Het is onvoorspelbaar wat het veroorzaakt, maar tegelijkertijd brengt het veel schoonheid. Je ziet ineens hoe sterk de bomen zijn (op de foto het riet) en hoe zij zich aanpassen aan het geweld. Zij gaan niet in tegen de natuur, accepteren wat is en wachten rustig af tot het voorbij is.

Wat zou het fijn zijn als wij mensen dat ook zouden kunnen. Altijd meebuigen met wat ons omver dreigt te blazen.

Go with the flow!

Ik voel me de laatste tijd steeds vaker een boom; met een sterke bast en goed op mijn plek. Tegelijkertijd in staat om mijn hoofd mee te laten deinen op wat komt, in plaats van ertegen te vechten. Dat is fijn. Heel fijn!

Dat neemt niet weg dat de storm soms ook gewoon te krachtig is en ik zo hard vecht dat ik uitgeput raak. Gelukkig liggen mijn wortels bij mijn gezin en krijg ik genoeg voeding om sterk te blijven.

En nu wordt het tijd wat spullen in de tuin vast te leggen, want ook zij bewegen mee met de wind en een gebroken ruit zit ik dan weer niet op te wachten.

Ciao

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

2 reacties op ‘Meebuigen met de storm

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s