Meditatie en Hsp

“Feelings come and go like clouds in a windy sky. Conscious breathing is my anchor.” ~ Thich Nhat Hahn

Sinds ik geregeld aan meditatie doe, zit ik heel veel beter in mijn vel. Zoals de quote hierboven zegt: gevoelens komen en gaan en wil je dat ze niet te lang blijven hangen en je leven overnemen, dan moet je een manier vinden om los te laten.

Omdat ik HSP ben, heb ik meer dan regelmatig het gevoel dat het leven mij overweldigend. Wat door anderen veelal als een klein feit wordt gezien, kan door mijn gevoeligheid enorm opgeblazen worden. Soms komt nieuws gewoon tien keer harder binnen of leef ik (te veel) met een ander mee.

Ik voel elke kleine wisseling in energie. Niet alleen bij mezelf, maar ook bij een ander.

Ik wil het niet als excuus gebruiken, maar ik besef me wel dat ik vaak moet ontprikkelen, om de energie van een ander kwijt te raken – zowel positief als negatief.

En toch… Als ik het zou moeten afgeven, die gevoeligheid… Dan zou ik ook heel erg veel kwijtraken. Ik geloof dat ik gezegend ben met deze kwaliteit; vroeger waren dat juist de mensen die gevaar aan zagen komen, die wisten dat je op moest passen, die voelden dat je liefde nodig had. Nu eigenlijk nog steeds, maar dan anders.

Ik koester mijn gevoeligheid en ik ontprikkel door te mediteren. Soms is het eerst een grote chaos en komt het later pas tot rust, vandaag was de rust er meteen. Dat zijn de mooie momenten, als zelfs je ego even rust neemt.

Namasté.

PS: ik gebruik al een aantal jaren de »»»Meditation Moments app««« van Mistermindset Michael Pilarczyk.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Een reactie op “Meditatie en Hsp

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s