De waarheid bestaat niet – geraakt #10

Ik begin dat hele vaccinatie gedoe KOTSbeu te worden. Nou ja, niet zozeer de vaccinatie zelf of het hele COVID-19. Nee, ik word schijtziek van iedereen die vindt dat hij/zij de waarheid in pacht heeft en dat genadeloos hard door de strot van een ander moet duwen. En dat geldt alle kanten op.

Ik ga inmiddels lang genoeg mee om te weten dat er geen echte waarheid bestaat. De waarheid is namelijk voor iedereen anders. Dat heeft te maken met waar je geboren bent, wie je(over)groot))ouders zijn. Hoe je bent opgevoed. Waar je bent opgevoed. Waar je op school hebt gezeten en met wie. Wie je leraren waarden, je mentors. Wie je vrienden waren/zijn. Wat je leest op internet, ziet op tv. Wat je normen zijn, hoe je waarden liggen. Of je egoïstisch bent, of je liever voor een ander zorgt dan voor jezelf. Of je rijk bent, of arm. Of je een veilig thuis hebt. Of je gelovig bent of niet. Allemachtig, zelfs je schoenmaat kan verantwoordelijk zijn voor jouw waarheid.

Ik vind het prima dat iedereen zijn eigen waarheid heeft, die heb ik ook. Dat HOORT ook! De wereld zou saai zijn zonder. Mijn waarheid staat regelmatig haaks op die van mijn man, op die van mijn kinderen. En soms zelfs op die van mezelf. Wat vandaag mijn waarheid is kan morgen ineens een andere waarheid worden. Misschien wordt mijn waarheid wel jouw waarheid. Of jouw waarheid de mijne. In gesprek gaan met elkaar is goed, dat zorgt voor groei. Daar gaat het me ook niet om.

Maar ga een ander niet opleggen wat DE waarheid is. Smijt niet met termen dat iemand een leugenaar is omdat hij/zij anders denkt. Dat is hetzelfde als zeggen: ik bepaal wel even wat jij moet denken, hoe jij moet leven, ik ben superieur. We weten wat dat allemaal kan aanrichten.

En ik weet het: het leven is momenteel fucking moeilijk. Maar kijk even om je heen wil je? Je bent niet de enige! Iedereen heeft het op zijn/haar eigen manier moeilijk. Ga je frustraties niet afrekenen op een ander. #doeslief.

Als je niet in corona gelooft is dat prima. Als je hebt ervaren hoe erg het is dan wens ik je heel veel sterkte en liefde toe. Als je het niet wilt zien, of juist wel, het is prima. Als je geen vaccin wilt… prima. Wil je hem liever vandaag dan morgen… prima. Als je… als je….

En ja, voor de zeikerds: ik geef nu ook mijn mening, maar dat komt omdat ik ervan baal dat alles tegenwoordig zo genadeloos hard en kil moet zijn. Als je mijn verhaal gelul vind is dat prim, dan roem ik je voor het feit dat je verder leest. Ik word niet gelukkig van anderen afzeiken, zeggen wat voor eikels ze zijn, of egoïsten. Of **#&#*€ (vul eigen krachtterm in).

Ik wil je alleen laten nadenken, meer niet. Nogmaals: in mijn ogen bestaat DE waarheid namelijk niet. Dat is ook de reden waarom ik zelden een mening geef over iets waar ik niet over kan oordelen, simpelweg omdat ik nooit in die schoenen heb gelopen. En ja, sommige mensen zijn opgevoed met oordelen, maar als volwassen man of vrouw heb je de vrije keuze te bepalen of je iets plaatst of niet.

Leven en laten leven is wellicht een van de eerste gezegden die we leerden als kind. En wat doen we ermee als we ouder zijn? NIETS!!! Ik word echt zo ziek van elkaar afzeiken, beledigen, bedreigen op internet. WHAT DE FUCK!

Doe gewoon aardig en laat iedereen kiezen wat hij of zij wil. O en je weet hoe het gaat met teksten die je raken en waar je pissed off van raakt: die houden je een genadeloze spiegel voor. Wat je diep vanbinnen voelt raakt niet zonder reden. Er zit altijd een kern van waarheid in. Dat weet je best 😉. En het mag hopelijk duidelijk zijn dat ik het niet over de volledige mensheid heb. Gelukkig bestaan er ook mensen die wel lief doen. Voor wie meer wil lezen: »»»hier een link naar een filosofisch artikel««« over waarheid.

Lees ook de andere blogs in de serie:

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

7 reacties op ‘De waarheid bestaat niet – geraakt #10

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s