Century-Serie – P.D. Baccalario

Zij zijn de uitverkorenen om het pact tussen de Mens en de Natuur opnieuw te bezegelen

Vorig jaar schreef schreef ik dat ik De Magische Apotheek de beste boekenserie voor kinderen vond. Dat was ook zo; op dat moment. Ik heb inmiddels een nog betere serie gevonden en al die tijd stond het gewoon in mijn eigen boekenkast.
In het verleden kocht ik regelmatig boeken(series) bij de Kinderboekenwinkel in Arnhem. Vaak stonden ze in de koopjeskast en kon ze niet laten staan omdat ik ze gewoonweg te mooi vond om te weerstaan. Ik geef toe, ik beoordeel kinderboeken echt (net iets té) vaak op hun kaft en mijn hart gaat nou eenmaal sneller slaan van series. Toch heeft Century van »»Pierdomenico Baccalario«« nog een paar jaar ongelezen in mijn kast gestaan. Zo jammer, want inmiddels kan ik zeggen dat de serie steengoed is en helaas niet zo makkelijk aan te komen. Toch wil ik het graag delen, want

wat mij betreft is deze schrijver de Dan Brown voor kinderen.

Deze verhaallijn is geniaal bedacht en geschreven zoals ook Brown dat kan.
De vier boeken spelen zich af op verschillende plekken in de wereld. In het eerste deel is Rome het decor en daar ontmoeten de hoofdpersonen elkaar voor het eerst. Niet geheel toevallig zijn alle jongeren geboren op de beroemdste datum van het jaar – nou ja, ik bedoel vier jaar – 29 februari. Zij delen echter niet alleen hun geboortedatum, maar ook zijn zij de uitverkorenen om de wereld te redden.

Helemaal onderaan zal ik vertellen wat ik zo bijzonder vond aan deze serie, hieronder kun je lezen waar de boeken over gaan.

Om de honderd jaar wordt de mensheid op de proef gesteld. Elke honderd jaar moeten vier kinderen een grote uitdaging aangaan. Nu zijn er net weer honderd jaar voorbij en de kinderen zijn gekozen.

Foto door Julius Silver op Pexels.com

Ring van vuur – Century #1

29 december 1999. Het is nacht en in Rome holt een a als een gek langs de Tiber. In zijn hand draagt hij een bruin koffertje. Hij zoekt vier kinderen. Op dat ogenblik verlaten Elettra, Sheng, Mistral en Harvey zonder dat iemand het weet hun hotelkamer om de besneeuwde stad te gaat verkennen… Enkele uren geleden wisten ze niets van elkaars bestaan. Nu hebben ze ontdekt dat ze iets gemeenschappelijks hebben: ze zijn alle vier op 29 februari geboren. Wanneer de man hen ziet, twijfelt hij niet: zij zijn het. Hij geeft het waardevolle koffertje aan Elettra en verdwijnt. In het koffertje zit een merkwaardige houten kaart… De uitdaging start.


De eerste stap is genomen, maar de kinderen weten inmiddels dat ze iets belangrijks hebben op te lossen met z’n allen en dat dit niet zomaar vanzelf gaat gebeuren. Hun werk in Rome zit erop en een van hen ken haar speciale gave, maar ze zijn er nog niet. Deel twee speelt zich af in New York, waar de tweede jongere zijn gave zal ontdekken. Nog iets spannender dan het vorige deel.

Afbeelding van heidistock via Pixabay

Ster van steen – Century #2

16 maart. New York is in de greep van de kou. Harvey, Mistral, Elettra en Sheng zitten in de lobby van het Mandarin Oriental Hotel, opnieuw bij elkaar. Ze hebben een tafeltje op een rustige plek gekozen, voor het gigantische raam dat uitkijkt op Central Park. Tussen hen in ligt de eeuwenoude houten kaart die ze in Rome hebben gevonden. Allemaal hebben ze een tol in de hand. Ze zijn klaar om te gooien. Alleen zo kunnen ze het mysterie dat hen omhult ontrafelen, en besluiten wat ze moeten doen… Moeten ze proberen uit te zoeken waarom de boosaardige eigenaar van de Lucifer hen achtervolgt? De vijfde tol terug zien te krijgen, die vlak voor hun ogen is gestolen? Of, het allermoeilijkste, op zoek gaan naar de Ster van Steen? Ze weten echter wel dat ze moeten opschieten. En dat ze niet meer terug kunnen…


De jongeren zijn ontsnapt aan een aantal slechte mensen en zijn blij dat ze nog leven. Toch zit hun taak er nog niet op en drie maanden later komen ze voor een nieuwe opdracht te staan. Dit keer is het nog moeilijker om te bepalen wie ze wel en wie ze echt niét kunnen vertrouwen. Een beklemmend derde deel, maar stoppen met lezen is allang geen optie meer.

Foto door Pixabay op Pexels.com

De stad van de wind – Century #3

19 juni, Parijs. Op de zesde verdieping van een gebouw in de Rue de l’Abreuvoir kijkt Mistal naar de bijen die voor haar slaapkamerraam langs vliegen. Aan de overkant van de straat houdt een man met wit haar en een ijselijke blik haar in de gaten. Het is Jacob Mahler, de laatste persoon ter wereld die Mistral zou willen terugzien. Gelukkig is ze niet alleen: Sheng, Elettra en Harvey zijn ook net in Parijs aangekomen. De vier vrienden gaan op zoek naar de mysterieuze Sluier van Isis, verborgen in eht hart van de stad. Maar de valse Mademoiselle Cybel heeft al haar informaten als achter hen aan gestuurd… Het duurt nog maar twee dagen voor de zomer begint en Sheng, Elettra, Harvey en Mistral kunnen niet langer doen alsof ze het niet weten: zij zijn de uitverkorenen om het pact tussen de Mens en de Natuur opnieuw te bezegelen. En de tijd is bijna verstreken.


De laatste jongere weet nog niet wat zijn speciale gave is. Het enige dat hij weet is dat zijn ogen soms geel worden. Ook weet hij – net als de rest – dat in zijn woonplaats de strijd aangegaan moet worden met zijn grootste vijand: Heremit Devil. Uiteindelijk vallen alle puzzelstukjes op zijn plek in dit laatste – allesonthullende – slotstuk van een magnifiek geschreven kinderboekenserie.

Foto door Peng LIU op Pexels.com

De eerste bron – Century #4

19 september, Shanghai. Nog maar twee dagen tot de afrekening, wanneer het Pact tussen de Mens en de Natuur opnieuw wordt bezegeld. En er moeten eerst nog heel wat dingen worden opgehelderd. Elettra, Mistral en Sheng zitten aan een glazen tafeltje dat tussen de wolken lijkt te zweven, in het hoogste hotel van de wereld. Ze hebben onder een valse naam gereisd, om geen argwaan te wekken. Maar er is iets mis: Harvey is niet komen opdagen. Zijn mobiel staat uit, en hij heeft niets laten weten. Toch moet hij al uren geleden in China zijn geland… Op datzelfde moment zit hun vriend inderdaad niet ver van het hotel in een auto met geblindeerde ramen. Aan het stuur zit een Chinees met een tatoeage op zijn achterhoofd, die allesbehalve vriendelijk overkomt: Nik Knife. De auto stopt voor de wolkenkrabber van Heremit Devil, hun grootste vijand. Hij wil te weten komen waar het vierde voorwerp verstopt ligt. Koste wat kost…


Retespannend!

Ik weet niet eens precies waar ik moet beginnen. Van het begin tot het einde was deze serie superspannend. Ik ben geen thrillerlezer en ik vind het al spannend wanneer twee hoofdpersonages geheimen voor elkaar hebben die elk moment kunnen uitkomen, maar deze serie was echt zo waanzinnig goed geschreven dat ik van begin tot eind op het puntje van mijn stoel gezeten tijdens het lezen.

Ten eerste vind ik de boekomslagen echt prachtig gemaakt. Elk boek is hardcover een heeft een aparte omslag met op de achterkant een tekening van de slechterik die zij op dat moment treffen. Het heeft sprekende kleuren en prachtige geïllustreerde voorkanten. Daarbij – en dat zie je op de foto niet zo goed – zijn de letters en wat andere details erop gedrukt, waardoor het een soort van 3D-effect krijgt.

Ook binnenin het boek tal van illustraties, maar wat ik nog het leukste vind is dat in elk deel middenin een kleurenboekje is gebonden waarop foto’s staan van de plekken waar de jongeren zijn geweest.

Zoals al bovenaan de blog staat: zij zijn de uitverkorenen om het pact tussen de Mens en de Natuur opnieuw te bezegelen. Daarom vind ik dit boek wel een spirituele inslag hebben. Daarnaast doet het me heel erg denken aan de Robert Langdon serie van Dan Brown.

By far de beste kinderboekenserie die ik gelezen heb.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s