Lekkere muziek voor tijdens het koken

Sinds ik een noice canseling hoofdtelefoon heb zet ik die bijna altijd op tijdens het koken. Hij is zo sterk dat ik het geluid van de loeiende afzuigkap vrijwel niet hoor en als ik er ook nog eens muziek bij op zet kan ik me volledig afsluiten van het geluid. Dat is natuurlijk niet altijd even handig, maar wanneer ik groenten moet snijden voor het wokken gaat hij altijd even een standje hoger en zet ik dansmuziek op. Normaal gesproken luister ik er naar tijdens het (hard)lopen, maar het is ideaal om even lekker door de keuken te bewegen. Hieronder een top 12, goed voor meer dan een halfuur dansen aan het aanrecht.


1. Try Everything – Shakira

Dit lied ontdekte ik pas tijdens het kijken naar de film Zootopia, voor die tijd had ik het namelijk helemaal gemist, maar sindsdien ben ik groot fan van dit liedje. Ik vind het ritme niet alleen heerlijk, maar ik hou ook nog eens erg van »de tekst«.

Birds don’t just fly, they fall down and get up
Nobody learns without getting it wrong


2. Waar ga je heen – Emma Heesters

Dit liedje brengt me terug naar tijden waarin ik op dansles zat. Niet dat dit nummer toen al bestond, maar het ritme bestond toen natuurlijk al wel. Tijdens het luisteren neem ik dan ook regelmatig een danspasje mee.


3. Bohemian Rhapsody- Pentatonix

Ja, ik weet dat je eigenlijk niet aan het origineel moet zitten, maar als je het wel doet dan moet je het ook goed doen. En dat is precies wat Pentatonix deed met dit nummer. Zo heerlijk en zonder instrumenten. Elke keer weer een feestje om naar te luisteren. Of het nu is wanneer ik aan het hardlopen ben, wanneer ik wandel, fiets, of kook, het is altijd fijn om naar te luisteren.


4. Nothing breaks like a heart – Mark Ronson feat. Miley Cyrus

Dit liedje heb ik buiten het koken niet zo heel erg veel mee, maar wanneer ik zo lekker bezig ben vind ik het heerlijk. Spectaculaire, stoere clip ook :-).


5. The last time – The Script

Een liedje waarmee ik zeer uitbundig mee playback. Heerlijk! Maar ook weer een liedje dat ik normaal eigenlijk niet luister.


6. I’m Gonny be (500 Miles) – The Proclaimers

Dit is zo’n heerlijk nummer. Lekker simpel. Eigenlijk voor mij dus een hardloopliedje, al jarenlang, maar ook fijn tijdens het koken. Ik heb ook een ander nummer van hen geluisterd, maar ik wilde niet meerdere nummers van artiesten in deze post.


7. Moonlight Shadow – Mike Oldfield

Een liedje met een vrolijk deuntje, maar als je goed naar de tekst gaat luisteren hoor je dat het eigenlijk helemaal niet zo’n vrolijk nummer is. Toch laat ik hem er lekker in en negeer ik de tekst zo veel mogelijk.

He passed on worried and warning
Carried away by a moonlight shadow


8. La Vie Est Belle – Diggy Dex & Vali

Ik kijk dan even naar buiten, glimlach breed en denk: ja, het leven is mooi.


9. Links recht – Snollebollekes

Wat zal ik hier over zeggen? Lekker foute muziek, maar zo heerlijk om op te bewegen. Wel oppassen met wat je op dat moment precies doet ;-).


10. Carry you home – Ward Thomas

Ik heb echt geen idee meer hoe ik bij dit nummer gekomen ben (misschien via een Netflix film), maar ik vind dit nummer zo heerlijk!


11. Demons – Imagine Dragons

Mijn favoriete band op dit moment. Voornamelijk geluisterd tijdens krachttraining, maar dit liedje staat toevallig ook in mijn hardlooplijst.

Don’t get too close
It’s dark inside
It’s where my demons hide


12. Atemlos durch die Nacht – Helene Fischer

Dit liedje doet me denken aan mijn laatste vakantie (in Roggel). We luisterden dit liedje toen we net het park afreden en een fijner liedje had ik op dat moment niet kunnen horen. Ik sluit er ook deze blog mee af. Iets dat overigens erg toevallig is, want dit was het laatste nummer dat ik gisteren tijdens het koken luisterde. Overigens heb ik het idee dat de versie op Spotify iets anders is dan deze op YouTube.

Dat was het voor vandaag. Waarschijnlijk zal ik wel vaker wat muziek met jullie gaan delen. Hieronder kun je mijn hardlooplijst (op Spotify) vinden.Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s