Deze boeken kocht ik in december

Vorige week heb ik mezelf voorgenomen om in het eerste halfjaar van 2021 niets meer te kopen. Nou ja, natuurlijk wel de benodigde boodschappen en andere levensmiddelen. Ook de dingen die echt noodzakelijk zijn (bijv. bandenplakspullen – ik noem maar iets), maar geen onnodige spullen meer. Dat komt omdat ik de laatste tijd steeds vaker teleurgesteld ben als iets binnenkomt. Nu is dat met boeken meestal niet het geval, maar omdat boeken de grootste kostenpost is buiten het nodige, heb ik besloten dat niet meer te kopen. En als ik het wél koop, dan is het een e-book of een werkboek. Je leest het al: ik dek mezelf al vast in. Maar even in alle ernst: ik ben van plan vrijwel niets te kopen de komende tijd, dus dit zal het komende halfjaar de laatste blog zijn over gekochte boeken. En natuurlijk heb ik nog even snel de boeken aangeschaft die ik écht nog wilde hebben, dus mijn ‘gekocht’ lijstje is nog even aangevuld op het laatste moment. 😉


1. The artist’s way – Julia Cameron

Waardering: 4 uit 5.

Dit boek staat al jarenlang op mijn verlanglijstje, maar is lange tijd niet in het Nederlands te koop geweest. Ik kende het boek van de bibliotheek en ik wist dat het te hoog gegrepen was om hem in het Engels te lezen. Gelukkig is er sinds kort een vernieuwde uitgave. Ik heb het maandenlang voor me uitgeschoven omdat ik niet zeker wist of ik het e-book wilde of de paperback, maar uiteindelijk heb ik mijn keuze gemaakt en de papieren versie gekocht, omdat ik dan veel makkelijker heen en terug kan bladeren. Werkboeken digitaal werkt niet zo prettig, merk ik in de praktijk. Er is overigens ook een versie voor ouders om met hun kinderen samen te werken om hun creativiteit te ontplooien. Helaas hebben mijn kinderen op dit moment niet zo veel behoefte aan dat soort creativiteit, hoewel ik voor 2021 wel een gezinsjournal heb aangeschaft.
The Artist’s Way is het belangrijkste boek over creativiteit. Miljoenen mensen hebben deze wereldwijde bestseller bestempeld als een onmisbare gids om een creatief leven te leiden. Het boek is nog steeds net zo relevant als toen het voor het eerst verscheen, of misschien nog wel relevanter; het is krachtig, prikkelend en inspirerend. In deze herziene editie blikt Julia Cameron terug op de invloed die The Artist’s Way heeft gehad en beschrijft ze hoe het werk dat ze de laatste jaren heeft gedaan tot nieuwe inzichten voor het creatieve proces heeft geleid. Deze editie van The Artist’s Way is uitgebreid, helemaal up-to-date en klaar voor een nieuw decennium.

Je kunt het boek hier bestellen >>>

2. Een enkeltje Venus – Milou van der Will

Julius voelt zich van jongs af aan niet thuis in zijn lichaam. Een onrust, aangewakkerd door de stem van zijn gedachten, teistert hem.
Alleen op stiekeme momenten, wanneer hij zich hult in vrouwenkleding, vindt hij rust. De rol die hij voortdurend moet spelen put hem uit en de stem blijft maar fluisteren. Julius doet er alles aan de stem te negeren en probeert een fijn leven te leiden als geslaagd man. Maar een goede baan, ware liefde, seks en wilde feesten bieden slechts tijdelijk afleiding. Dan lonkt de dood als enige uitweg. Net op tijd redt een vriendin hem door hem zijn ogen te openen. En dan weet Julius dat hij onmogelijk aan zichzelf kan ontsnappen. Een enkeltje Venus is een indringende psychologische roman over de zoektocht naar identiteit en de verschillende gradaties van liefde.
Een boek in de categorie literaire thrillers, over het algemeen niet helemaal mijn genre. Toch was ik erg benieuwd naar dit verhaal. Het was helaas niet al e-book te koop en ook niet te leen in de bibliotheek, vandaar dat ik de paperback kocht.

Je kunt dit boek hier bestellen>>>

3. Wordt mijn zoon mijn dochter? – Lea Maas

In dit boek Wordt mijn zoon mijn dochter? beschrijft Lea het leven van haar kind, dat als een jongen geboren is. Van kleins af aan hebben Lea en haar man gedacht dat hun zoon op latere leeftijd uit de kast zou komen als homo. Naar jongensspeelgoed heeft hij nooit omgekeken, alleen meidendingen interesseerden hem. Op 11 september 2012 kwam het hoge woord eruit. Hij voelde zich een meid in een jongenslichaam. Vanaf dat moment stond hun wereld op z’n kop. Ze wisten niet wat de toekomst zou brengen. In dit boek kun je lezen over de ups en downs, het hele proces van de transitie van Roel naar Loena en waar ze tegenaan liepen. Ook over wat wel makkelijk ging, de goede en mindere goede tijden. Vriendschappen gingen verloren, maar andere vriendschappen werden geboren. Het leven van hun kind is niet over rozen gegaan. Samen hebben ze gevochten om te komen waar ze nu zijn. Er is echter nog een lange weg te gaan. Dit verhaal begint met een stille jongen en eindigt met een vrolijke, levenslustige meid.
Ik kwam dit boek tegen tijdens het zoeken op transgender op Bol.com. Ook hiervoor geldt dat er geen e-book te koop was, geen bibliotheekboek te leen, dus kocht ik de papieren versie.

Je kunt dit boek hier bestellen>>>

4. Het transgender boek – Joz Motmans

Er komen geregeld heel persoonlijke levensverhalen van transgender personen in de media. Op basis daarvan zou je kunnen denken dat er maar één weg, één soort transitie, één medisch traject is. In Het Transgender Boek laten Guy T’Sjoen, Joz Motmans en Ilse Degryse met een rijke waaier aan getuigenissen zien dat er zoveel variaties op het thema zijn en dat iedereen voor zichzelf moet en kan invullen welk pad die bewandelt. Guy T’Sjoen en Joz Motmans geven toegankelijke en deskundige duiding bij de sprekende getuigenissen. Ze beantwoorden vragen als: hoe vertel je aan je ouders, je partner of je kinderen dat je wilt worden wie je bent? Hoe begeleid je een kind dat minder stereotiep gedrag vertoont? Waar vind je hulp en begeleiding én steun van lotgenoten? Wat kan er medisch – wat chirurgie en hormonenbehandelingen betreft bijvoorbeeld? Welke sociale en juridische obstakels en uitdagingen komen trans personen tegen vandaag de dag? En hoe gaan ouders en partners ermee om?
De laatste weken heb ik (sinds »Paarse Vrijdag«) meerdere boeken gelezen over transgender zijn en ik vind dit boek vooral zo interessant omdat er verschillende levensverhalen in staan. In dit geval koos ik voor het e-book ook al twijfelde ik toch over de paperback.

Je kunt dit boek hier bestellen>>>

5. Mijn broer heet Jessica – John Boyne

Waardering: 5 uit 5.

Broers Sam en Jason zijn altijd onafscheidelijk geweest. Tot Jason op een dag opbiecht dat hij zich al zijn hele leven een meisje voelt. Het is voor Sam en hun ouders een grote schok. Moeder is staatssecretaris met het doel premier te worden en een transseksueel kind is slechte publiciteit. Na een tijdje wordt de situatie voor Jason zo onleefbaar dat hij bij zijn tante gaat wonen, waar hij zichzelf kan zijn. Kan de familie uiteindelijk toch begrip opbrengen voor Jasons gevoelens? En hoe lang houdt Jason het vol zonder de acceptatie van de mensen van wie hij het meest houdt?
Ik heb dit boek in iets meer dan twee uur tijd gelezen. Het was zo indrukwekkend dat ik het niet weg kon leggen en door bleef lezen. De worsteling van de jongen, die een meisje is, en de worsteling van het kleine broertje is mooi beschreven. Ook kaartte de auteur het verschil tussen de ouders en de kinderen aan, waarbij de carrière van de ouders (met name de moeder) vele malen belangrijker was dan de gevoelens van hun zoon/dochter. Gelukkig mag zij bij haar tante zijn wie ze werkelijk is: Jessica.

Je kunt dit boek hier bestellen>>>

6. De complete droomencyclopedie (10.000 dromen verklaard) – Pamela Ball

De grote droomencyclopedie is hét standaardwerk over dromen en hun betekenis. Het voorziet in interpretaties van duizenden dromen, beelden en symbolen. Pamela Ball­ beschrijft op heldere wijze de betekenis van­ dromen in het normale leven. In De grote droomencyclopedie worden er voor elk droombeeld drie interpretaties gegeven: een alledaagse, een psychologische en een spirituele. Hierdoor komen zowel de emo­tionele als de symbolische inhoud aan bod, evenals de oorsprong van een droom. Waar mogelijk wordt er nog een vierde dimensie aan toegevoegd: als er sprake is van verschillen tussen man en vrouw. Een onmisbaar boek voor op je nachtkastje: doorgrond je dromen én je leven!
Vroeger had ik een dromenencyclopedie die ik heel veel gebruikte, maar op een gegeven moment was ik daar een beetje klaar mee en heb ik hem weggegooid in de veronderstelling er nooit meer iets mee te doen. Daar heb ik al jarenlang spijt van en ik zocht de betekenis van mijn dromen regelmatig op op internet. Dat vond ik niet zo geweldig, dus besloot ik deze maand een nieuwe encyclopedie te kopen. Hij overtrof echt al mijn verwachtingen en ik ben er heel blij mee.

Je kunt dit boek hier bestellen>>>

7. Introvert – Marti Olsen Laney

Waardering: 4 uit 5.

Marti Olsen Laney schreef met Introvert een boek boordevol tips waarmee introverte persoonlijkheden hun voordeel kunnen doen: beroepskeuze, communicatie en relaties, omgaan met gedachten, angsten en frustraties en spirituele ontwikkeling passeren de revue. Ook voor ouders, partners, leidinggevenden en hulpverleners is hier veel bruikbare informatie te vinden. Laney brengt de kracht van de introverte persoonlijkheid zeer overtuigend voor het voetlicht.
Sinds ik weet dat ik introvert ben heb ik al heel wat boeken gelezen over dit onderwerp. Steeds als ik iets nieuws tegenkom dat me aanspreekt wil ik het lezen. Aangezien dit boeken zijn waarvan ik het vermoeden heb dat ik ze veel vaker zal lezen schaf ik ze met plezier aan. Wel als e-book, zodat ik alles overzichtelijk bij elkaar kan houden.

Je kunt dit boek hier bestellen>>>

8. Denk als een monnik – Jay Shetty

Ook dit boek stond al een tijdje op mijn lijstje om te lezen, maar ik wilde hem in eerste instantie niet kopen. Aangezien hij maar niet op Kobo Plus komt, én omdat ik inmiddels Ki heb gelezen wilde ik hem toch hebben. Begin volgend jaar begin ik met lezen. Ik ben echt heel erg benieuwd.
Jay Shetty – motivational speaker, social-mediasuperster en presentator van de #1 podcast On Purpose – zet in Denk als een monnik de abstracte en diepgaande lessen uit de hindoetraditie om in praktische adviezen die je kunt toepassen om stress te verminderen, je relaties te verbeteren en je verborgen krachten te identificeren. Dit boek bewijst dat iedereen kan, en móét, denken als een monnik. Het is bewezen dat je je geest kunt trainen, en van wie kun je dat beter leren dan van een echte expert: de monnik?


9. Ki – Kracht van binnenuit – Hans Peter Roel

Waardering: 4 uit 5.

Dit boek had ik in eerste instantie geleend bij de bibliotheek, maar inmiddels zaten er zoveel memostickers in dat ik besloot dat het makkelijker was om het boek te bestellen dan om alles over te schrijven. Ik twijfelde tussen de papieren versie en het e-book, omdat ik het werkboek ook graag wilde hebben en wat is er mooier dan twee “dezelfde” boeken naast elkaar te hebben staan? Met het oog op mijn nieuwe visie wat betreft duurzaamheid besloot ik dat ik deze als e-book kocht.
In dit aangrijpende en meeslepende verhaal maken we kennis met een zakenman (Peter) die ogenschijnlijk alles voor elkaar heeft, maar in werkelijkheid vast dreigt te lopen. Om een burn-out te voorkomen, is een drastische omslag noodzakelijk. In een boeddhistisch klooster, hoog in de Himalaya, maakt hij als eerste westerling kennis met de universele kracht Ki. Pas nadat Peter de beproevingen heeft doorstaan, wordt hij ingewijd in de Ki-kennis. Wat is Ki? Ki is de kracht van binnenuit die in ieder van ons huist en ons helpt bij een krachtig en energiek leven. Het is geen hoogdravende filosofie, maar een eenvoudige en praktische manier om snel in je kracht te komen. Ki haalt je uit je hoofd en geeft je de kracht en de rust van een boeddhistische monnik. Ontdek nu de vier Ki-principes en je zult verbaasd zijn over de innerlijke kracht die in je huist! 

Je kunt dit boek hier bestellen>>>

10. Je kunt je leven helen – Louise Hay

Waardering: 4 uit 5.

Dit boek luisterde ik begin dit jaar en besloot toen dat ik het dit jaar ook nog eens zou lezen als e-book. Dat is er nog niet van gekomen en daarom zal het één van de eerste boeken zijn die ik in 2021 in ga lezen. Ik heb de kaartenset met affirmaties al wel een tijdje in huis en pak er regelmatig eentje uit.
‘Als je echt van jezelf houdt gaat het goed in je leven’ is een van de uitgangspunten van Louise Hay. In ‘Je kunt je leven helen’ zet ze jou op de eerste plaats en laat ze je zien waarom dat zo belangrijk is. Je negatieve gedachten en overtuigingen over jezelf zijn vaker dan je denkt de oorzaak van emotionele problemen en lichamelijke klachten. Als je jezelf waardeert en accepteert is dat de sleutel tot positieve verandering. Jij ‘maakt’ zelf jouw ervaringen, jouw werkelijkheid en iedereen die daarbij hoort. Pas wanneer je goed voor jezelf zorgt kun je ook goed voor anderen zorgen, ook al denken we vaak dat het andersom hoort te gaan. Dat je je hiervan bewust wordt is een belangrijke eerste stap. Wanneer je vrede, harmonie en evenwicht schept in je gedachten, vind je dat in je leven en in je gezondheid terug. Liefde is overal en jij bent geliefd en liefdevol. ‘Je kunt je leven helen’ van Louise Hay is het beste te omschrijven als hét basisboek voor een gelukkiger leven. Wereldwijd hebben al meer dan 50 miljoen mensen dit boek gelezen en de adviezen opgevolgd op weg naar een gezonder en gelukkiger leven. En niet voor niets: Louise Hay laat je op een eenvoudige en begrijpelijke manier kennismaken met de verbinding tussen lichaam en geest. Louise Hay geeft heel veel handvatten en hulp in de vorm van inspirerende teksten, ervaringen en voorbeelden van anderen, meditaties en affirmaties. Aan het eind van het boek vind je een praktisch overzicht van klachten en de gedachtepatronen die daar mogelijk aan ten grondslag liggen. (Bron: Bol.com)

Je kunt dit boek hier bestellen>>>

11. Ki, werkboek – Hans Peter Roel

Al tijdens het lezen van Ki besloot ik dat ik het werkboek ook moest hebben. Dit moet ik leren! Ik ben van plan om de komende tijd hier met enige regelmaat over de schrijven en te vertellen hoe ik het toepas in mijn leven en of het me echt energieker maakt.
Wat is Ki? Ki is de natuurlijke kracht die in ons huist en ons helpt bij een krachtig en energiek leven. Ki is geen hoogdravende filosofie, maar een eenvoudige en praktische manier om in je eigen kracht te komen. Ontdek de vier Ki-principes, die werkzaam, voelbaar en overtuigend zijn. Je zult verbaasd zijn over de innerlijke kracht die in je huist. Eigen ervaring overtuigt Dit werkboek staat boordevol oefeningen en opdrachten om je Ki-kracht zelf te ontdekken. Je gaat jouw verborgen krachten op een praktische en eenvoudige wijze ontdekken. Als je eenmaal de Ki-kracht hebt ervaren, laat dat je nooit meer los. Ki helpt echt Onze hectische maatschappij vraagt steeds meer van mensen. Onze welvaart heeft jammer genoeg een nogal hoge prijs: veel mensen zijn uit balans en gaan gebukt onder stress, slapeloosheid, een burn-out of depressiviteit. De oplossing zit in jezelf en heet Ki. In Ki werkboek leer je hoe Ki jou kan helpen. Door Ki ervaar je jouw innerlijke kracht. Met de aanwijzingen in Ki werkboek leer je deze innerlijke energiebron mobiliseren. Ki verbaast door haar eenvoud. Juist daarom ervaar je snel resultaat en kun je in korte tijd weer meester worden over je eigen lichaam. 

Je kunt dit boek hier bestellen>>>

12. Oordelen – Ziyad Marar

Wij mensen oordelen voortdurend over elkaar. De sociale media zetten dit oordeelgedrag extra aan, en cultuurverschillen leveren nieuwe misverstanden op. Toch heeft oordelen volgens Ziyad Marar ook gunstige kanten: het bewijst bijvoorbeeld onze verbondenheid. En sommige negatieve gevolgen van oordelen kun je vermijden; daarvoor geeft hij bruikbare adviezen. Dankzij voorbeelden uit de media, de wetenschap en uit Marars eigen leven gaan we inzien wat er werkelijk gebeurt als we oordelen. Oordelen: diep menselijk en onvermijdelijk.
Dit boek kocht ik terwijl ik al had besloten niets meer te kopen. Toch moest ik dit boek hebben, nadat ik me besefte dat ik opnieuw oordeelde over iets waar ik beter even over na had kunnen denken. Oordelen over anderen (en vooral mezelf), loopt als een rode draad door mijn leven en ik heb daar serieus last van. Na het lezen van Ki werd me duidelijk dat je er ook voor kunt kiezen je oordeel niet te delen met de wereld. Natuurlijk heb ik recht op een oordeel en een mening, maar persoonlijk gezien wil ik dat niet meer (altijd). Oordelen pakt me energie af. Energie waarmee ik daarna niets meer kan. Daarom wil ik leren hoe het precies werk en hoe ik het kan reguleren.

Je kunt dit boek hier bestellen>>>

13. Tien argumenten om je sociale media-accounts nu meteen te verwijderen – Jaron Lanier

Voor mijn sociaal experiment lees het me handig om dit boek te lezen, zodat ik steeds weer kan nakijken waarom ik het ook alweer doe. Een beetje om te voorkomen dat ik in de verleiding kom op opnieuw een van de social media kanalen te openen voor het einde van het jaar 2021, of voor mei 2021.
In tien scherpzinnige argumenten fileert Silicon Valley-pionier Jaron Lanier het kwaad van de sociale media en geeft hij een aanzet tot een rijkere, menselijkere manier van online netwerken. In ‘Tien argumenten om je sociale media-accounts nu meteen te verwijderen’ stelt Silicon Valley-pionier Jaron Lanier dat een leven zonder sociale media ons aardiger, verstandiger en gelukkiger maakt. Sociale media hebben de neiging het slechtste in ons naar boven te halen. Ze maken ons dommer, egoïstischer en willozer. Ze misleiden ons met illusies van populariteit en succes. Ze geven ons het idee meer ‘verbonden’ te zijn dan ooit, terwijl we in werkelijkheid van andere mensen vervreemd raken. We denken zelf te kiezen, maar worden voortdurend bestookt met gerichte advertenties en zijn weerloos tegenover algoritmen van de rijkste bedrijven ter wereld, die verdienen aan de manipulatie van hun gebruikers. In tien scherpzinnige argumenten fileert Lanier het kwaad van de sociale media en geeft hij een aanzet tot een rijkere, menselijkere manier van online netwerken.

Je kunt dit boek hier bestellen>>>

14. Boeddha’s dieet – Dan Zigmond

Ten eerste had ik besloten te stoppen met Kobo Plus aan het einde van dit jaar (2020) en ten tweede had ik besloten dit “dieet” te volgen. Beiden waren niet verenigbaar, dus ik moest óf Kobo aanhouden óf het e-book kopen. Nu had ik bij de koop van het boek het abonnement er al uit gehad, maar ik wil volgend jaar niet steeds afgeleid worden van wat ik daadwerkelijk wil lezen en ik wil niet in de verleiding komen, dus heb ik het abonnement stopgezet. Ik weet niet in hoeverre je van overconsumering kun spreken als je het boek niet daadwerkelijk koopt maar leent, maar toch wil ik van het boekenhamsteren af.
De eenvoudige richtlijnen van de Boeddha in Boeddha’s dieet helpen je om gewicht te verliezen, je energieker te voelen en je obsessie met eten los te laten. Wil jij ook dieettips van de enige echte Boeddha? Dan ben je hier aan het goede adres. Lang voordat het populair werd, hield de Boeddha zich namelijk al bezig met intermittent fasting. Wat hij 2500 jaar geleden wist, is tegenwoordig wetenschappelijk bewezen: periodiek vasten werkt. Het is niet alleen belangrijk wat je eet, maar vooral wanneer je eet. De eenvoudige richtlijnen van de Boeddha in Boeddha’s dieet helpen je om gewicht te verliezen, je energieker te voelen en je obsessie met eten los te laten. Hoewel de Boeddha in een tijd zonder borrelnootjes en bitterballen leefde, bieden zijn wijsheden en lessen een zinvolle benadering om mindful een optimale gezondheid te bereiken.

Je kunt dit boek hier bestellen>>>

15. E3: jouw gedachten creëren wonderen, 9 nieuwe experimenten om het te bewijzen – Pam Grout

Kubieke E (E3) is het vervolg op bestseller E-Kwadraat (E2), waarin Pam Grout met 9 experimenten laat zien dat je gedachten de werkelijkheid creëren. In Kubieke E gaat ze verder en dieper het veld van energie in. Met 9 nieuwe experimenten laat ze haar lezers wederom zelf bewijzen dat wonderen en zegeningen bij het leven horen – sterker nog, je verdient ze!- en dat je vaak maar één gedachte verwijderd bent van je eigen geluk. Een heerlijk leesbaar ‘doe-boek’ dat bewijst dat The Secret écht werkt!
Boek nummer 1 van deze auteur (E2) staat al klaar om gelezen te worden en sluit helemaal aan op mijn visie voor de website, maar het tweede boek had ik nog niet gekocht. Ik wilde graag een aantal nieuwe experimenten doen, dus kocht ik alsnog dit boek op de valreep van 2020.

Je kunt dit boek hier bestellen>>>

16. Schrijven vanuit je hart – Natalie Goldberg

Ooit in mijn boekenkast, maar wegens opruimwoede weggedaan. Altijd spijt van gehad. Toch stond hij voor 2021 op mijn lijstje om te gebruiken voor mijn morning pages, dus ik wilde hem weer in mijn bezig hebben.
Meer dan een miljoen Nederlanders heeft de wens om een boek te schrijven. Maar hoe begin je hiermee? In ‘Schrijven vanuit je hart’ krijg je tips en oefeningen om je droom waar te maken. Zelf een boek schrijven is de droom van meer dan een miljoen Nederlanders. Met de tips en oefeningen van Nathalie Goldberg was zelf een boek schrijven nog nooit zo makkelijk. ‘Schrijven vanuit je hart’ is een gepassioneerde oproep om je diepste gedachten onder woorden te brengen. Het boek is opgebouwd uit 64 hoofdstukken van drie pagina’s, waarin een advies wordt uitgewerkt. Het zijn zonder uitzondering inspirerende teksten die tot de verbeelding spreken en de lezer stimuleren om te schrijven vanuit zijn hart.

Je kunt dit boek hier bestellen>>>

17. Gids voor spiritueel ontwaken – Mary Mueller Shutan

Met het oog op komend jaar moest ik dit boek echt nog hebben en bij deze verklaar ik dat het de laatste voor de komende 6 maanden is. Een heel jaar niets kopen lijkt me bijna niet mogelijk, maar dit zal in ieder geval de komende 6 maanden de laatste zijn. Ik heb nu zo veel boeken te lezen op mijn e-reader dat ik letterlijk 6 maanden verder kan.
Mary Mueller Shutan schreef met haar Gids voor spiritueel ontwaken een onmisbaar boek voor iedereen die zich op dit pad van ontwaken bevindt. Voor veel mensen is de onrustige tijd waarin we leven een wake-up call, een roep om het anders te gaan doen en van de gebaande paden af te wijken. Wanneer je begint met ontwaken komen je onverwerkte emoties en ervaringen vanaf je geboorte tot waar je in het huidige moment bent naar boven. Dankzij het ontwakingsproces kun je eindelijk het pad van verlichting en vrijheid bewandelen.

Je kunt dit boek hier bestellen>>>

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s