De magische apotheek – de mooiste kinderboeken serie van dit moment

Dit is misschien wel de mooiste kinderboekenserie van deze tijd. Eind jaren ’90 (als ik me niet vergis) tot nu eigenlijk, was Harry Potter voor mij de beste serie ooit, hoewel ik eerlijk moet toegeven dat ik de boeken niet allemaal even goed vond. Het idee erachter en de uitvoering vond ik echter uitmuntend en ik ben diverse keren in mijn leven heel erg jaloers geweest op J.K. Rowling. Maar nu is er een nieuwe auteur die zichzelf wat mij betreft mag vergelijken met die eerste grootheid. Ik ben dol op deze serie en ik kan er nog heel lang op doorgaan, maar hieronder vind je precies waar de boeken over gaan. In twee van de vier boeken zat een deel van de geurenkaart van Lucie; zie hiernaast. Het zijn van die mooie details die het helemaal afmaken.

Mocht je nu nog op zoek moeten naar een kerstcadeau of zoek je een cadeauboek voor zomaar? Dan kan ik je dit écht aanraden. Alle boeken kreeg vijf sterren van mij.


1. Er hangt een geheim in de lucht (De magische apotheek #1) – Anna Ruhe

Waardering: 5 uit 5.

Als oud-laborant en oud-apothekersassistent vind ik dit onderwerp super interessant. Zelfs als het om een kinderboek gaat. Dit boek is zo leuk om te lezen, dus heb ik nummer twee ook aangeschaft. Nummer drie en nummer vier zijn er uiteindelijk ook gekomen en tegen de tijd dat ik nummer vijf kan kopen zal die de verzameling vast aanvullen. Deze boekenserie is een echte aanrader! Niet alleen voor kinderen van 9-12 jaar, maar ook voor volwassenen.
Het ruikt vreemd in de oude villa, naar… naar wel duizend dingen tegelijk! Dat is het eerste wat Lucie aan haar nieuwe thuis opvalt. Maar die geuren lijken nergens vandaan te komen en de sleutel die Lucie onder een vloerplank vindt, lijkt in geen enkel slot te passen. Is er soms een verborgen kamer in de villa? Samen met haar jongere broertje Benno en hun buurjongen Mats gaat Lucie op onderzoek uit. Als ze de geheime kamer in de villa vinden, kunnen de kinderen hun ogen niet geloven: de muren hangen van de vloer tot aan het plafond vol met planken. En op die planken staan duizenden flesjes, waarin de heerlijkste parfums borrelen en glinsteren! Al snel komen ze erachter dat achter het glas niet alleen de heerlijkste geuren schuilen, maar ook talloze gevaren. En één flesje kan zelfs beter voorgoed gesloten blijven…

Je kunt dit boek bestellen bij »Bol.com«, maar je kunt hem natuurlijk ook kopen/bestellen bij je lokale boekhandel 😉

2. Het mysterie van de zwarte bloem (De magische apotheek #2) – Anna Ruhe

Waardering: 5 uit 5.

Het spannende tweede boek over de magische apotheek! Weer net zo spannend als de eerste. Dit boek speelt zich grotendeels af in Utrecht en Amsterdam.
Lucie heeft een groot geheim. Diep onder haar huis heeft ze een verborgen ruimte gevonden: een magische apotheek! Hier worden magische geurtjes gebrouwen waarin enorme krachten schuilen. Lucie, haar buurjongen Mats en haar broertje Benno hebben de opdracht gekregen om de apotheek te beheren. Op een dag verdwijnt het meteoorpoeder, het belangrijkste ingrediënt van alle magische geuren. Zonder dit poeder kan Mats zijn vader niet genezen van de werking van het liefdeloze luchtje! In hun zoektocht naar de dief komen Lucie en haar vrienden terecht in Utrecht. Daar krijgen ze hulp van een man die al heel lang niet meer in leven hoort te zijn. Lukt het Lucie en haar vrienden om het meteoorpoeder te vinden en de magische apotheek te redden?

Je kunt dit boek bestellen bij »Bol.com«, maar je kunt hem natuurlijk ook kopen/bestellen bij je lokale boekhandel 😉

3. De strijd om de meteoor (De magische apotheek #3) – Anna Ruhe

Waardering: 5 uit 5.

Lucie is een sentifleur. Dat betekent dat ze geuren niet alleen kan ruiken, maar ook kan voelen. Maar waar komt deze kracht vandaan? En hoe kan ze leren ermee om te gaan? Lucie wil niets liever dan de antwoorden op deze vragen vinden, maar ze heeft grotere zorgen. Syrell de Richemont, de leider van de Eeuwigen, wil overal ter wereld nieuwe magische apotheken openen én ook de geurtjes gaan verkopen, waar de wereld niet beter op wordt. Samen met haar vriend Mats reist Lucie naar Parijs om de plannen van Syrell te dwarsbomen. In de stad van de liefde liggen echter talloze gevaren op de loer. En Lucie ontdekt bovendien dat de antwoorden waar ze naar op zoek is in de handen van haar vijand liggen…
Het spannende derde boek over de magische apotheek! Ik ben echt waanzinnig verliefd op deze boekenserie en kan er maar niet genoeg van krijgen. Inmiddels is deel vier ook uit, dus ik kan nog even door. Het decor is Parijs.

Je kunt dit boek bestellen bij »Bol.com«, maar je kunt hem natuurlijk ook kopen/bestellen bij je lokale boekhandel 😉

4. Het toernooi van de parfumeurs (De magische apotheek #4) – Anna Ruhe

Waardering: 5 uit 5.

Lucie Alvenstein weet het zeker: er schuilt meer achter de uitnodiging die ze heeft ontvangen. Haar rivaal Elodie de Richemondt nodigt haar uit om mee te doen aan het Toernooi van de Parfumeurs, een wedstrijd tussen de beste geurmakers ter wereld. Het kan niet anders dan dat Elodie op zoek is naar getalenteerde nieuwe senti- fleurs voor haar magische apotheken. Toch kan Lucie de uitnodiging niet afslaan. Samen met Mats, Leon en Daan de Bruijn vertrekt ze naar Engeland om aan het toernooi deel te nemen. Wat begint als een spannend spel verandert echter al snel in een strijd om te overleven. En als Lucie niet wint, raakt ze alles kwijt wat haar lief is…
Voorlopig het laatste deel dat er in Nederland te koop is. Er kwamen er dit jaar meerdere op de markt, maar nummer 5 zat daar niet bij. Ik hoop dat die in 2021 niet al te lang op zich laat wachten, want ik vind deze serie echt geweldig! Ook dit boek was van begin tot eind spannend. Het speelt zich af in Cornwall.

Je kunt dit boek bestellen bij »Bol.com«, maar je kunt hem natuurlijk ook kopen/bestellen bij je lokale boekhandel 😉

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s