Niet te stoppen – Nick Vujicic

Nick Vujicic brengt wereldwijd een christelijk geïnspireerde boodschap. Hij verkondigt dat grenzen relatief zijn en dat je je niet moet laten beperken door je schijnbare fysieke of mentale onmogelijkheden. Zijn nieuwe boek gaat over geloven in jezelf, in je talenten en je levensdoel, maar het meest van al in Gods liefde en zijn goddelijke plan voor jouw leven. Ongelooflijk wat je kunt bereiken als je ergens in gelooft!

Ik zie in dit boek heel erg de raakvlakken met mijn geloof in het universum, in een hogere macht die ik niet zie als een man ergens boven ons. Ik geloof wel dat we afkomstig zijn van ergens uit het universum en ik geloof dat we zelf kiezen welk leven we willen leiden als we een lichaam krijgen en dus ook dat we hier een doel hebben. Ik geloof ook dat je krijgt wat je nodig hebt en dat je altijd kunt vertrouwen op hulp van hoger hand. Voor Nick is dat God.

Waar gaat het boek over?

Nick Vujicic is geboren zonder armen en benen en zag dat vroeger als bewijs dat God niet van hield en dat zijn leven zinloos was. Hij dacht ook dat hij zijn lasten met niemand kon delen, ook niet met degenen die van hem hielden en voor hem zorgden. Toen hij tien was probeerde hij zichzelf te verdrinken in het bad, maar besloot dit niet te doen, omdat hij zijn ouders niet zo veel verdriet wilde doen. Het was tijd om anders te gaan denken over zichzelf.

Mogelijkheden

Inmiddels denkt hij dat compleet anders over en gelooft hij dat God hem geschapen heeft voor doeleinden die hij als kind niet voor mogelijk hield. Hij deelt zijn verhaal veelvuldig en zijn boodschap luidt:

God heeft je lief.

In dit boek deelt hij verhalen van mensen van over de hele wereld, maar draait voornamelijk om het uitdragen van het geloof in Jezus Christus, de verlosser.

Recensie

Ik vond het erg interessant om te lezen, hoewel ik sommige stukken gewoon te langdradig vond. Ook had ik het idee dat hij met dit boek de bedoeling heeft je te bekeren. Hij schrijft makkelijk en heel persoonlijk. Ik denk dan ook dat deze man een heel groot voorbeeld is voor miljoenen mensen over de hele wereld.

Als je ergens in gelooft, heb je geen bewijs nodig. Dan leef je ernaar. Je hebt niet zozeer de juiste antwoorden, maar de juiste vragen nodig.

Nick Vujicic
ps. rond de twaalf minuten zit er een heel grappig stukje.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Een reactie op “Niet te stoppen – Nick Vujicic

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s