Vier bijzondere verhalen| TEDx-talks #2

In mijn vorige blog vertelde ik dat ik de komende tijd TEDx-talks met jullie wil gaan delen. Door het web van alle filmpjes is het heel moeilijk de meest interessante te vinden. Nu weet ik dat smaak verschilt en dat het best kan zijn dat wat ík leuk en interessant vind niets voor jou is, maar ik reik het je met liefde aan.

In deze tweede blog met hashtag TEDx-talk deel ik vier praatjes.

  1. Als eerste Mel Robbins die al jarenlang mensen helpt te krijgen wat ze maar willen. Binnen het redelijke! Ze is ook de auteur van het boek: de 5 seconderegel.
  2. De tweede is van Jacqueline Way de bedenker van de 365give.ca.
  3. De derde gaat over tekenen van het universum van Ulla Suokko.
  4. De laatste is van Ashley Stahl dat gaat over het vinden van je levensdoel. Vooral die laatste zorgden voor tranen in mijn ogen.

Prima?! Hou jezelf niet voor de gek! – Mel Robbins

In deze TEDx-talk van zo’n 18 minuten vertelt Mel je alles wat ze weet over krijgen wat je wilt; zij stelt dat het heel simpel is, hoewel niet makkelijk. Waar het voornamelijk om gaat is dat je nooit zin krijgt in wat je moet doen om iets te bereiken, maar dat je dus zin moet maken om je dromen en doelen te verwezenlijken. Je moet het forceren. Daarnaast vertelt ze over dat je moet gaan ophouden met net te doen alsof alles prima met je gaat, want prima brengt je nergens, het houdt je op je plek. Mel Robbins kan dat beter uitleggen dan ik, dus als je een klein half uur (totaal) over hebt, raad ik je dit van harte aan.

Aan het einde van de talk legt Mel Robbins ook nog een heel makkelijk de »5 seconderegel« uit. Ik heb het boek gelezen en het was een echte eyeopener voor mij. Ik wou dat ik kon zeggen dat ik het inmiddels leef ;-).


How to be happy every day: it will change the world – Jacqueline Way

De tweede talk is van Jacqueline Way. Zij is de bedenker van »365give.ca« een liefdadigheidsorganisatie gewijd aan educatie, het mondiger maken van kinderen en ze te inspireren om de wereld te veranderen. In deze TEDx-talk deelt Way het geheim van geluk dat zo simpel is dat zelfs een 3-jarige het kan.

Jacqueline maakte een website aan en wat begon als een persoonlijk project met haar 3-jarige zoon creëerde een ripple dat ervoor zorgde dat duizenden mensen over de hele wereld geïnspireerd raakten. En dat niet alleen: het project werd in 2017 op 25 scholen toegepast, wat inhoudt dat er op dat moment 5000 kinderen meededen. Hun acties hebben ook weer effect op familie en vrienden en rijkt daardoor heel erg ver. Hoe? Door elke dag iets goed te doen voor een ander; één ding maar en het hoofd niet lang te duren. Het maakt een wereld van verschil!


Do you see the signs of the signs – Ulla Suokko

Uitvoerend artiest en concert fluitist »Ulla Suokko« nodigt je uit om aandacht te schenken aan signalen en verhalen van het universum en ons hart te openen voor de mogelijkheid dat het universum tot ons spreekt. Ze deelt hierin haar eigen verhalen en bewijs. Overigens schreef zij ook een boek over signalen van het universum herkennen. Die bestel je hier>>>

Ik vond het een wonderlijk verhaal hoe boeken in dit verhaal centraal staat en hoe het universum doormiddel van boeken haar vertelde wat haar levenspad is. Heel bijzonder. In tegenstelling tot de meeste TEDx sprekers is zij heel relaxed en kalm en legt zij alles heel beheerst uit. Een prachtig persoonlijk verhaal.


How to figure out what you really want – Ashley Stahl

Hoe kom je erachter wat je echt wilt? Deze TEDx-talk vind ik persoonlijk de meest interessante. »Ashley Stahl« is carrière coach, auteur en podcast host. Ze deelt drie belangrijke stappen om te helpen te connecten met je levensdoel, je ideale carrière pad te ontdekken. Ze begint haar verhaal over haar vader die op een dag een telefoontje kreeg dat Ashley was ontvoerd en dat hij losgeld moest gaan betalen. Ondertussen zat Ashley zelf een podcast op te nemen. Het was scam en bijna had haar vader al zijn spaargeld weggegeven aan een fake kidnapper. Heel indrukwekkend en de basis van deze talk.

Wat ik vooral zo indrukwekkend vind is wanneer ze zegt dat wie je bent op je 25e nog niet de persoon is wie je zult zijn op je 30e en al helemaal niet wie je bent wanneer je 40 bent. Daarnaast gaat het over perfectionisme. Aanrader!


Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s