De mening van Spotify 2020 vs de mijne – Wrapped

Zoals elke jaar verscheen er ook dit jaar weer een 2020 Wrapped op mijn Spotify-account. Vorig jaar werd mijn wrapped ernstig vertroebeld door de muziek van de andere gezinsleden (en werd duidelijk dat Elize erg dol is op Nederlandstalige muziek), maar dit jaar was het voornamelijk mijn eigen muziek dat naar voren kwam. Ik moet zeggen dat het nog steeds niet 100% waterdicht is, want Snelle stond vrij hoog in mijn lijstje, terwijl ik er vrij zeker van ben dat ik daar niet naar luister. Dat geldt overigens ook voor Marco Borsato en Nick en Simon die toch in mijn top 5 staan. Ik denk dat het komt omdat ik pas later in het jaar een premiumaccount heb genomen en dat Elize gewoon heel erg veel muziek heeft geluisterd dit jaar. Ik neem je toch graag mee in mijn wrapped van dit jaar. Daarnaast geeft ik uiteraard ook graag mijn mening over ;-).

Ik heb dit jaar 234 nieuwe artiesten ontdekt.
Ik heb naar 96 nieuwe genres geluisterd en mijn favoriete genres waren:

 1. Dutch Pop
 2. Pop
 3. Rock
 4. Singer-Songwriter
 5. Nederpop

Ik kan me best vinden in dit lijstje. Dutch Pop is waarschijnlijk alles was popmuziek is van eigen bodem, dus dat gaat vele kanten op. Wat dan weer het verschil is met Nederpop weet ik niet. Wellicht is dat de pop van vroeger (Doe Maar, The Scéne, Golden Earring enz.).

Blijkbaar is er één nummer die ik zo vaak heb gedraaid dat dat HET nummer van 2020 is voor mij. Beetje jammer dat ik dat alleen maar in januari afspeelde, maar in het hele volgende jaar is het niet geëvenaard. Het gaat om:

Carnival – Dimitri Vegas & Like Mike Edit.

De extra informatie die ik daarover krijg is het volgende: Mijn eerste stream was op 2 januari (dat was blijkbaar de eerste dag in mijn sportschool). Ik draaide het nummer op 25 januari heel vaak af (dat was dus een zeer sportieve dag, aangezien ik het nummer enkel en alleen in de sportschool luisterde), mijn 25e stream was op 20 januari en in totaal heb ik er 39 keer naar geluisterd. Dus! >>>Luister hier via YT<<<. Ernaar terug luisterend besef ik wel dat ik het sporten best wel mis. Ik was net een paar weken lid toen de sportscholen dicht moesten en ik ben sindsdien niet meer wezen sporten. Jammer dat ik net een jaarabonnement had afgesloten. Maar goed, nu door….

Mijn top 5 favorieten nummers zijn:

 1. Carnival – Dimitri Vegas & Like Mike Edit
 2. Smoorverliefd – Jelle (van Elize dus!)
 3. Phantom of the Opera – Floor Jansen en Henk Poort
 4. La Vie Est Belle – Diggy Dex en Vali
 5. Walk me home – P!nk (ook de favoriet van Samuël)
Bron: Spotify

Naast muziek luisterde ik ook naar podcasts en hoewel Spotify met een top 5 komt, vind ik een top 2 wat gepaster. De onderste twee luisterde ik alleen de eerste minuten naar een de nummer 3 heb ik twee postcasts van geluisterd. Nummer 2 heeft maar een paar podcast, máár die heb ik wel allemaal geluisterd. De nummer 1 is écht de meest door mij beluisterde postcaster.

 1. Kim Munnecom Podcast – Kim Munnecom
 2. Celine Charlotte Podcast – Charlotte van ’t Wout
 3. De psychologie van succes podcast – Albert Sonnevelt en …
 4. New Female Leaders podcast
 5. Buitengewoon leven podcast

Naar de Kim Munnecom podcast luisterde ik 580 minuten.

Dat waren 25 afleveringen. Ik geef toe dat het er niet veel zijn, maar ik heb ze allemaal geluisterd tijdens het wandelen. De anderen overigens ook! In totaal luisterde ik 1.137 minuten naar een podcast op Spotify.

Ik schijn ook nog eens een pionier te zijn. Ik luisterde namelijk al naar Let’s Go voordat het de 50.000 streams behaalde. Whoehoe…. ofzo. Geen idee meer hoe ik erbij ben gekomen. Waarschijnlijk via een serie of via Shazam. Ik heb geen idee, ik vond het gewoon mooi. >>>Luister het liedje hier<<<.

Bron: Spotify

Natuurlijk luisterde ik ook naar oude muziek, dat doe ik namelijk altijd. Mijn favoriet: Womanizer van Britney Spears. Ook een liedje dat ik afspeelde in de sportschool. Het is het perfecte nummer om op te fietsen. Je kunt hem >>>HIER luisteren via YT<<<. Vroeger was ik echt waanzinnig jaloers op haar lichaam. Héél duidelijk te zien in de clip ;-).

Mijn favoriete artiest verbaast me niet. Ook weer muziek dat ik afspeel tijdens sporten. Geeft me toch te denken dat ik best veel gesport heb haha. Het meest gedraaide nummer is Natural en in totaal luisterde ik 547 uur naar de band. Ik heb het over:

Imagine dragons

Bron: Spotify

Dit jaar luisterde ik naar 661 artiesten. Leuk om zo duidelijk te zien dat ik inderdaad breed georiënteerd ben wat betreft mijn muziekkeuze. De top 5 is naar mijn mening niet míjn top 5, maar bevat twee artiesten die de favoriet van Elize zijn.

 1. Imagine Dragons
 2. Queen (ook favoriet van Elize)
 3. Nick & Simon (vroeger wél favoriet, dit jaar niet geluisterd)
 4. Marco Borsato (alleen zijn liedje met de nummer 5 heb ik veel geluisterd)
 5. Davina Michelle (absoluut favoriet van ons allemaal)

Je kunt met Spotify overigens ook een lijst maken met je favoriete muziek van 2020. Dat heb ik uiteraard gedaan, maar ik weet niet hoe lang dat blijft staan. Begin volgend jaar is het namelijk tijd voor een Spotify schoonmaak.

Aan het eind nog een grapje van Spotify.

Bedankt dat je al die 67 maanden in 2020 met ons hebt gedeeld.

Ik neem aan dat dit slaat op het hele lange coronajaar.

That’s the price you pay
Leave behind your heart and cast away
Just another product of today
Rather be the hunter than the prey
And you’re standing on the edge, face up ‘cause you’re a…

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s