The Art of being yourself | TEDx-talks #1

De komende weken wil ik heel erg graag interessante TEDx-talks met jullie delen. Ik heb besloten iets minder te gaan lezen en wat vaker naar een praatje te luisteren over verschillende onderwerpen. Ik groei graag nog een beetje meer en hou enorm van de verhalen van anderen. De ene keer zal het er eentje zijn, omdat ik er veel over wil delen. De andere keer zullen het er meerdere zijn, omdat een korte inleiding volstaat. Het is ook geen doen om elke TEDx-talk afzonder te delen, want dan zou mijn hele blog volstaan met de verhalen van anderen.

Ik begin met een TEDx-talk van Caroline McHugh. Zij vertelt over de kunst om jezelf te zijn. Ik kon niet echt goed wennen aan haar Schotse accent, dus heb de Nederlandse ondertiteling aangezet om het iets beter te begrijpen. Gelukkig kon dat bij dit filmpje, ik raad het je dan ook aan om te doen. Ze begint haar verhaal met dat het gezicht dat jij in de spiegel ziet niet hetzelfde is als het gezicht dat anderen zien. Dat het een soort omgekeerd, vervormd, achterstevoren beeld is. Maar er bestaat ook zoiets als een ‘True Mirror’ die precies weerkaatst hoe je er echt uitziet. Waarin je jezelf exact hetzelfde ziet als anderen jou zien. Ze ging er eentje bekijken in New York en kreeg een flashback. Het is de basis voor deze les.

Your only job while you’re here on the planet 🌍 is to be as good at being you.

Caroline McHugh

Caroline McHugh heeft gewerkt met de groten der aarden en verteld over hoe zij allen iets gemeen hebben.

“Als het gaat om jezelf zijn, als het gaat om op aarde zijn: de minuut dat je verscheen, de minuut dat je een lichaam kreeg, kreeg je levenslang. Waar je eens over moet nadenken, is niet je levensverwachting, maar wat je van het leven verwacht. En wat verwacht het leven van jou?”

Nederigheid is niet dat je over jezelf denkt als minder, nederigheid is minder aan jezelf denken.

Baroness Campbell

Ik vond dit een erg interessante talk en ik vind het mooi hoe zij omschrijft wanneer in het leven wij volledig onszelf kunnen zijn. Een ervan is onze jeugd; onze kindertijd tot een jaar of zeven. De tweede wanneer we oud zijn. We noemen oude mensen excentriek, maar eigenlijk zijn ze authentiek. Ik kan natuurlijk niet de hele TEDx-talk hier omschrijven, dus als je een half uurtje hebt kan ik hem van harte aanbevelen.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s