De kracht van geven en het geluk van ontvangen [klein geluk #3]

Op Facebook is er een »pagina dat Kei026« heet. De pagina is bedoeld om gevonden en/of gemaakte “kei kunstwerkjes” te laten zien. Ik heb er een paar weken geleden via Stadskrant Huissen over gelezen, vond het een erg leuk initiatief, maar heb het vervolgens ergens weggestopt in mijn achterhoofd. Het idee achter deze activiteit is om een ander een geluksmomentje te geven en als ik ergens voor ben dan is het wel kleine geluksmomentjes.

Vanmorgen was ik aan het wandelen en twijfelde of ik via het bruggetje naar mijn huis door zou steken of dat ik om zou lopen. Het was immers vochtig en modderig en ik had geen zin om mijn schoenen schoon te maken. Maar juist omdat ik even stilstond zag ik iets liggen op de paal bij het hek. Een kei. Maar niet een gewone kei. De kei lachte naar me en riep me hem op te pakken. Heel toevallig heb ik daar gisteravond ook gelopen, maar toen was het donker en zag ik niets. Of hij er toen al lag weet ik natuurlijk niet, maar toch…

Zo zie je maar weer het verschil tussen even stilstaan en om je heen kijken of ergens aan voorbij lopen.

Mooie les zo op de vroege ochtend en natuurlijk vond ik het geweldig! Een heerlijk onverwacht geluksmomentje vlakbij huis.

Het hele idee van deze pagina is begonnen toen beheerder Sandy tijdens haar vakantie in Duitsland een kei vond uit een andere groep. Ze begon met zelf keien maken, raakte steeds meer besmet met het virus (keien laten zwerven) en postte dat op Facebook. Daardoor is medebeheerder Linda vervolgens besmet geraakt en voeren ze nu samen de pagina aan. Die pagina werd geboren uit noodzaak. Sandy merkte namelijk dat veel stenen (30 a 40 stuks) wel werden gevonden en meegenomen, maar niet als gevonden werden gemeld. Ze hebben Kei026 opgericht om dit virus te verspreiden (het enige virus dat verspreid mág worden ;-)) en hiermee positiviteit de wereld in te brengen. Als tegenhang op de negatieve berichten op Facebook. Dat de groep zo snel zou groeien hadden beide vrouwen niet verwacht. Overigens is deze actie niet gebonden aan het 026 gebied, hoewel de naam dat wel doet vermoeden.

Foto door Scott Webb op Pexels.com

Je kunt zelf overigens ook meedoen door stenen te schilderen en ergens (door heel NL – als je wilt) neer te leggen. Je mag laten weten dat je iets hebt gemaakt en je mag hints geven over waar je ze kunt verwachten, maar het is niet de bedoeling dat er (duidelijke) foto’s van verstopplaatsen worden gedeeld in de groep.

  • Ga op zoek naar een steen
  • Versier de steen, zoals jij dat wilt
  • Schrijf op de achterkant FB KEI 026, zodat de vinder hem kan melden in de groep.

Ik vond kei Y19 en ik heb ook de eigenaar inmiddels gevonden op de pagina. Het valt me op hoe waanzinnig veel mensen hier eigenlijk aan meedoen en ik vind het prachtig. De meeste mensen laten hun kei opnieuw zwerven, maar ik ga ervan uit dat de gever mij een geluksmomentje wilde bezorgen en daarom kies ik ervoor om de kei te houden als reminder aan het feit dat je soms echt even moet stilstaan om het geluk te vinden.

PS: voor de lezer die het niet weet, ik woon in Loovelden-Huissen. Daar heb ik de steen gevonden.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Een reactie op “De kracht van geven en het geluk van ontvangen [klein geluk #3]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s