Wij – Gillian Anderson & Jennifer Nadel

* in negen stappen naar een betekenisvoller leven

Wij is een inspirerend, bemoedigend en sprankelend betoog voor verandering. Een verandering in negen stappen, een nieuwe levenswijze die je helpt om te gaan met de uitdagingen die op je pad komen. Het zet een verandering in gang die je gelukkiger en vrijer zal maken en die een leven waarin we onszelf altijd maar vergelijken en bekritiseren, transformeert naar een leven met meer samenwerking en begrip. Wij is het perfecte tegengif voor onze egocentrische cultuur, en geeft de richting aan naar een positief leven, waarin vrouwen elkaar steunen en aanmoedigen.

WIJ is een beweging die verandering wil, een manifest voor een door vrouwen geleide revolutie: een stille, vreedzame totale ommekeer waarvoor we niet de toestemming nodig hebben van degenen die aan de macht zijn.

WIJ vraagt ons, iedere vrouw afzonderlijk, alleen maar om die verandering te zijn en om de reis te maken van mij naar WIJ.

Wij is een combinatie van spiritualiteit, politiek en psychologie.

Als we niet alle drie de disciplines tegelijk benutten, zullen we geen langdurige, duurzame verandering kunnen bewerkstelligen. Je kunt niet gelukkig worden als je niet vriendelijk bent, je kunt in spiritueel opzicht geen voldoening vinden als je je mouwen niet opstroopt en andere mensen helpt, en je kunt andere mensen niet helpen als je niet eerst jezelf heelt.

Het boek bestaat uit drie delen.

  • In deel 1: de grondbeginselen
  • In deel 2: de negen principes
  • In deel 3: het manifest het

In elk hoofdstuk staan oefeningen. Elke oefening werkt op emotioneel, intellectueel en spiritueel niveau en vooraf richt je eerst je aandacht naar binnen. Aan het einde van elk hoofdstuk staan affirmaties.

In deel 1 vind je vier essentiële oefeningen die nodig zijn.

  • Dankbaarheid
  • zachtmoedigheid
  • verantwoordelijkheid
  • meditatie

In deel 2 negen belangrijke principes die als kompas dienen.

Als je hebt geleerd ze in je leven toe te passen, kun je voortaan leven vanuit authenticiteit en liefde, waar je je ook bevindt en wat er in het verleden ook is gebeurd.

Het laatste deel – deel 3 – is een manifest. Een bezielde oproep tot een nieuwe manier van leven – een manier die uitgaat van spirituele principes.

Recensie

Wij is geen zelfhulpboek, maar een praktische gids die je leert om je pijn te genezen vanuit je hart de barricades op te gaan. Het is een manifest voor vrouwen, geschreven door twee vriendinnen die door schade en schande wijs zijn geworden.

Ik heb WIJ drie sterren gegeven omdat het wel goed geschreven is en voor veel mensen een ideaal boek zal zijn. Met name voor mensen die aan het begin van hun zelfontwikkeling staan. Ikzelf ben al te ver in het proces om met dit boek te willen werken. Toch heb ik er een recensie over geschreven, omdat ik denk dat het velen kan helpen.

Geplaatst door

Geboren in 1979. Getrouwd in 2002. Moeder van twee kinderen. Sinds 1998 ME/CVS. Droomt graag groot, maar moet het doen met wat kan. Schreef zeventien boeken. Drie te koop Sinds 2006 blogger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s